Nurmon Jymy – LP Kangasala

Osta pääsyliput Jymyn peleihin netistä ja varaa parhaat paikat katsomosta >> lippu.fi

Ladataan Ottelut

Halli täyteen liigan avausotteluun

Sunnuntaina päättyy pitkä odotus Nurmon Jymyn lentopallossa, kun Nurmon liikuntahallilla päästään tositoimiin kotijoukkue Nurmon Jymyn kohdatessa naisten lentopalloliigan avauksessa LP Kangasalan

– Jymyn lentopallon eteen on tehty 32 vuotta töitä ja nyt on edessä ensimmäinen Jymyn liigaottelu. Odotamme hallille isoa yleisömäärää, kannustaa Jymyn valmentaja Kari Tuomela väkeä katsomoon.

Jymyn avausvastustajalla on riveissään kolme jenkkipelaajaa, joista keskipelaaja Jessica Wagner ja passari Mita Uisto ovat kovia tekijöitä. Kolmas Kangasalan USA:sta tuleva vahvistus on keskitorjuja Oni Lattin.

– USA:sta tulee paljon pelaajia Suomen naisten mestaruusliigaan. Heidän kanssaan tulee hyvin toimeen ja he ovat kovan koulun käyneitä pelaajia jenkkien yliopistosarjoista. Siellä yliopistojen ottelut ovat isoja tapahtumia, joissa voi olla viisisataa katsojaa tai aivan yhtä hyvin kymmenen tuhatta.

Tuomela keskittyy vastustajan analysoimiseen peliä edeltävällä viikolla.

– Kangasala pelaa vielä harjoitusottelun keskiviikkona Vampulaa vastaan. Jos en saa joukkueesta videota, niin lähden sinne paikan päälle.

Nurmon Jymyn joukkueesta löytyy myös kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Hakkuri Julie Heile Mikaelsen on Norjan maajoukkueen kapteeni, joka pelasi viime kaudella Tanskan sarjassa ja hänellä on myös kokemusta USA:n yliopistosarjoista.

– Taitava pelaaja, joka näkee hyvin paikat mihin iskeä. Lisäksi hän on vasurina monipuolinen pelaaja.

Toinen kova valttikortti on kovakätinen yleispelaaja Alexandra Vajdova. Slovakialaissyntyinen Vajdova pelasi viime kaudella Ruotsissa.

– Voimakasrakenteinen ja varmasti liigan kovin yleispelaaja. Hänen hyppysyöttöään tulemme käyttämään ja se on yksi ase, jolla pelejä voidaan ratkaista.

Tuomela on tyytyväinen molempiin vahvistuksiin.

– Varmasti katsomisen arvoinen kaksikko.

Kova vahvistus on myös Hämeenlinnassa HPK:ssa kaksi suomenmestaruutta voittanut naisten maajoukkueryhmään kuuluva Karoliina Friberg. Hän kuului HPK:ssa aloituskuusikkoon ja on kotimaan parhaimmistoa. Selvää on, että kolmikko tulee saamaan vastuuta, mutta Tuomelan ja Jymyn tilanne on sikäli hyvä, että koko12 pelaajan ryhmä on terveenä liigakauden kynnyksellä.

– Meillä on varmasti eniten omia kasvatteja joukkueessa, kuin missään liigaporukassa. Se on hieno asia. Hyppäys 1.sarjasta liigaan on iso ja he pääsevät nyt hyvin kasvamaan liigaporukan mukana.

Jymyn ja LP Kangasalan ottelu pelataan sunnuntaina 24.9. klo 17.00 Nurmon liikuntahallilla.

JARI HAKALA

Osta ennakkolippu peliin netistä >> seat4.me ja varaa parhaat paikat!

Go to Top