Pääsyliput otteluihin seat4.me

Viestintäsuunnitelma naisten liigajoukkue

Nurmon Jymyn naisjoukkue aloittaa toisen kautensa lentopalloliigassa. Joukkue ehti saavuttaa hyvän maakunnallisen näkyvyyden ensimmäisen liigakautensa aikana. Alkavalla kaudella joukkueen näkyvyyttä pyritään lisäämään entisestään sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.

Seuran viestinnän tavoite on saada lentopallolle aiempaa enemmän seuraajia ja ystäviä alkavan kauden aikana. Viestinnän haaste on löytää riittävän matala kynnys, jotta myös lajia tuntemattomat saadaan siitä innostumaan. Paterit, takapassit ja hyppysyötöt ovat tuttuja lajiniiloille, mutta miten saada termit avattua sellaiselle, joka ei lajia vielä tunne?

Nurmon Jymyn lentopallon jo perinteinen syyskauden avausjulkaisu jaetaan ennen liigakauden ensimmäistä kotiottelua jokaiseen kotiin kaupunkiseudulla. Liiganaiset, joukkue, pelitapahtuma ja keskeiset toimijat tehdään lehden sivuilla tutuksi lukijoille. Samalla esitellään myös seuran junioritoimintaa sekä muut ylemmissä aikuissarjoissa pelaavat joukkueet.

Alkavalla kaudella joukkue tulee näkymään edelliskautta aktiivisemmin sosiaalisessa mediassa. Pelaajat päivittävät Instagram-tiliä pelimatkoilla, treeneissä ja joukkueen muissa yhteisissä tapahtumissa. Facebook-tilillä päivitysoikeus on joukkueen lisäksi myös seuran tiedottajalla. Twitter-tilillä eletään viime kauden tapaan kotipelit lähes pallo pallolta, ja joukkueen omilla kotisivuilla (www.jymyvolley.fi) kerrotaan ajankohtaiset kuulumiset tuoreeltaan.

Joukkueen kotipeleistä tehdään ennakkojutut otteluviikolla. Teksteistä vastaa ulkopuolinen viestintäyrittäjä, ja jutut jaetaan tiedotteena paikalliselle medialle, liitolle sekä julkaistaan seuran kotisivuilla. Ennen kotipeliä pidetään valmentajien lyhyt infotilaisuus otteluisännille sekä business-parkin osanottajille. Tilaisuuden vetään seuran pr-emäntä. Myös yleisö kuulee valmentajien ennakkotunnelmat ennen ottelua. Haastatteluista vastaa joukkueen team manager.

Joukkueen kotisivuilla on kuvapankki, johon talletetaan mahdollisimman pian ottelun jälkeen kaikista kotiotteluista 3-5 valokuvaa. Kuvat ovat median ja liiton vapaassa käytössä.

Joukkueen tiedottajana toimii Marja Tyynismaa. Hänen vastuualueenaan ovat tiedotteet, uutisjutut joukkueen kotisivuilla, Facebook-päivitykset, kotiotteluiden jälkeisten pressien pito sekä otteluyhteenvedot medialle ja liitolle.

Joukkueen kuvaajana kotiotteluissa toimii Keijo Tuomela, joka kuvaa koko ottelun. Hänen kuvansa löytyvät ottelun jälkeen joukkueen Facebook-sivuilta. Tomi Mäenpää ja Pasi Hakomäki vastaavat joukkueen kotisivuilta löytyvän kuvapankin aineistosta jo ottelun aikana.

Pr-emäntä Terttu Karhumaa hoitaa otteluisännille suunnatun valmentajien lyhyet haastattelut ennen ottelun alkua. Hän haastattelee valmentajat myös business-parkissa.

Haastattelut ja yleisön lämmittelyn ottelun ja ottelutaukojen aikana hoitaa Jaakko Lepistö. Hän toimii myös Ruudun ottelulähetysten vastuuhenkilönä ja järjestää haastateltavia tarvittaessa.