JymyVolley- tiedotussuunnitelma 2022-23

JymyVolley on maakunnan ainoa naisten korkeimmalla sarjatalossa Mestaruusliigassa pelaava lentopallojoukkue. Joukkueen viestintä tulee joukkueen näkyvyyttä ja pyrkii tekemään joukkuetta aiempaakin tunnetummaksi omalla alueella. Tunnettuus lisää lajin suosiota ja tuo samalla lisää katsojia joukkueen kotipeleihin.

Pyrimme palvelemaan alueen mediaa, jotta joukkue ja laji saisivat aiempaa suuremman näkyvyyden julkisuudessa. Yksi viestinnän onnistumisen mittareista on liigaotteluiden katsojamäärä. Korona-ajan jälkeen on haastetta saada katsojat takaisin kentän laidalle. Myös se, miten seuran juniorijoukkueisiin tullaan mukaan, kertoo viestinnän onnistumisesta.

JymyVolleyn tiedotuksesta vastaa ammattitoimittaja, jolla on reilun kolmen vuosikymmenen kokemus viestinnästä, tiedotustoiminnasta ja mediasuhteiden hoitamisesta. Seuran toiminnassa on mukana myös muita viestinnän parissa toimivia. Heidän osaamistaan käytetään hyväksi niin paljon kuin mahdollista. Seuran verkkosivuja hoitaa urheilutiedottamiseen erikoistunut viestintätoimisto KOKO-Markkinointi.

Viestinnällä ei ole erillistä budjettia.

Ennakkojutut tehdään otteluita edeltävällä viikolla. Ne linkataan joukkueen verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin (facebook ja twitter). Jutut lähetetään myös paikallisen median käyttöön ennen ottelua. Otteluista twiitataan ajantasaisesti seuran tilillä (Sonja Kallionsivu). Lehdistötilaisuuksien jälkeiset tiedotteet jaetaan sekä medialle, liigatiedotukseen että seuran tukijoille sosiaalisen median kautta.

Joukkueen viestinnässä mukana olevien työnjako:

Otteluennakot pelejä edeltävällä viikolla: Jari Hakala

Valmentajien ennakkohaastattelut VIP-otteluvieraille: Terttu Karhumaa / Marja Tyynismaa.

Twitter, sosiaalinen media, otteluraportit ja valmentajien / parhaiden pelaajien haastattelut ottelun jälkeen, lehdistötiedotteet ottelukaudella: Marja Tyynismaa (050-3821 452).
Pressitilaisuuksien striimaus: Tuukka Marjasen tiimi
Kotipelien kuvaus tiedotteita varten: Jani Kantokoski
Ottelujen laajemmat kuvakoosteet: Keijo Tuomela / Jani Kantokoski. (Löytyvät sekä joukkueen face-sivuilta että nettisivuilta)
Haastateltavien järjestäminen Ruudun ottelulähetyksiä varten: Juhani Kukkasela.
Ruutu-kuvaus: Tuukka Marjasen tiimi.