Uutiset

Etusivu » Uutiset

JymyVolley löysi hakkurin Texasista

2023-06-01T16:15:38+03:0001.06.2023|

JymyVolley saa ensi kaudeksi kokeneen hakkurin Texasista, kun joukkueen riveihin saapuu 25-vuotias Jada Burse. 11-vuotiaana lentopallon aloittanut 183-senttinen Burse on pelannut myös koripalloa ja harrastanut yleisurheilua.

  • Tämä on kolmas kausi, kun pelaan lentopalloa ulkomailla. Aiemmin olen pelannut Kuwaitissa, Brasiliassa ja Albaniassa, missä joukkueeni voitti mestaruuden, hän kertoo.

Kotimaassaan Burse on pelannut muun muassa Kansasin ja Arizonan yliopistojoukkueissa.

Burse kuvailee itseään intohimoiseksi joukkuepelaajaksi. Voimaa on paljon, mutta suurimpana vahvuutenaan hän pitää kykyä pelata hyvin paineen alla.

  • Odotan innolla sitä, että pääsen tutustumaan joukkuetovereihini ja joukkueen muihin toimijoihin. Ja tietenkin haluan myös voittoja.

Oman peliuran lisäksi Burse on toiminut myös lukioikäisten valmentajana, ja hän sanoo pitäneensä siitä paljon.

Valmentaminen auttaa minua itseänikin kehittymään, hän huomauttaa.

Sportiassa kesäkauden avajaiset 2.-3.6.

2023-05-25T10:40:32+03:0025.05.2023|

Seurojen kesäkauden avajaiset Team Sportiassa 2.-3.6.
Kaikkea urheiluun ja vapaa-aikaan!

– Kaikki urheiluvälineet, tekstiilit, kengät ja lajituotteet -25%, myös tarjoushinnoista.
– Pyörät -15% ovh:sta.

Kahvi ja pulla-tarjoilu, lapsille mehu ja kaikille janoisille Biosteel- urheilujuoma.

Kaikkien kävijöiden kesken arvomme Krabi Sup-lautasetin arvo 179€.

Ulkona tarjousteltassa paljon hyviä poistohintaisia tuotteita!

Sporttisin terveisin Team Sportian väki!

Kausikortit kaudelle 2023-24 nyt myynnissä!

2023-05-12T12:22:47+03:0012.05.2023|

Kausikorttien kesäkampanja voi alkaa Äitienpäivän kunniaksi!
Toukokuussa kausikortti JymyVolleyn Mestaruusliigan ja 1-sarjan runkosarjan otteluihin yhteensä 99 euroa.
Kausikortilla näet molempien joukkueiden runkosarjan kotipelit.

Vanhan kausikortin voi uusia helposti tulevaa kautta varten.
Uudet kausikortit luovutetaan kauden alkaessa.
Ilmoitamme lähempänä, mistä kausikorttien lunastus onnistuu.

Mikäli haluat käyttää liikunta- / kulttuuriseteleitä, ota yhteys Katariina Toivolaa 040 545 0280

Siirry ostamaan kausikortti tästä: https://www.seat4.me/kausikortit/jymy-volley

Osta liput Veljesten Kultaisen liigan otteluun ja tue samalla Jymyä!

2023-05-10T17:43:45+03:0010.05.2023|

Veljekset pelaavat Kultaisessa liigassa kolmen vuoden tauon jälkeen. Suomi kohtaa Slovakian ensimmäisessä kotiottelussaan Turussa Kupittaalla 4. kesäkuuta ja lohkovaiheen päätökseksi Tšekkin sekä Viron Tampereella Hakametsässä 14. ja 17. kesäkuuta. Saavu kannustamaan Veljekset jälleen Euroopan huipulle!

Kultaista Liigaa pelataan Suomessa seuraavasti:
4.6.2023 Suomi – Slovakia, Kupittaan palloiluhalli, Turku
14.6.2023 Suomi – Tshekki, Hakametsän jäähalli, Tampere
17.6.2023 Suomi – Viro, Hakametsän jäähalli, Tampere

Toimi näin:
1. Siirry lipunmyyntiin www.lippu.fi/kultainen-liiga
2. Valitse haluamasi ottelu
3. Lisää ylälaidan pudotusvalikkoon ”Seura -kampanja 2023”
4. Syötä koodi (JYMYVOLLEY) ja aktivoi se painamalla ”näytä kampanja” -painiketta
5. Jokaisella ostetulla lipulla tuet seuramme toimintaa ❤️

Kiitos tuestasi!

Kiinnostaako pelaaminen tai valmentaminen?

2023-05-02T13:05:16+03:0026.04.2023|

Oletko muuttamassa Seinäjoen lähialueille töiden perässä tai opiskelemaan? Vai oletko jo täällä, mutta et ole jostain syystä päässyt naisten lentopallon pääsarjoihin kokeilemaan kykyjäsi?

Kiinnostaako pelaaminen tai valmentaminen JymyVolley 1-sarjassa tai JymyLentis A-F ikäisissä?

Nyt siihen on juuri Sinulla mahdollisuus!
Tervetuloa mukaan palaveriin tiistaina 2.5.2023 klo 16:30 Nurmohallille (Länsitie 30, 60550 Nurmo).

Lisätietoja:
Katariina Toivola
040 545 0280

Ojaniemestä JymyVolleyn päävalmentaja

2023-03-31T10:20:13+03:0031.03.2023|

Lentopallon Naisten mestaruusliigaa pelaavan JymyVolleyn päävalmentajana aloittaa Vaasan Kiiston naisten 1-sarjajoukkuetta viime kaudella valmentanut Patrik Ojaniemi. Sopimus on mitaltaan kaksi + yksi vuotta.

Syntymäkaupunkiinsa Seinäjoelle Ojaniemi palaa reilun kahdenkymmenen Vaasassa asutun vuoden jälkeen. Oman pelaajauransa jälkeen hän on toiminut Vaasan Kiiston eri joukkueiden valmentajana yhdentoista vuoden ajan. Ojaniemi on pelannut pääsarjatasolla sekä Vammalassa että Vaasassa.

  • Ajauduin valmentajaksi loukkaantumisen jälkeen. Kiiston miehillä ei ollut valmentajaa, ja kun en pystynyt pelaamaan, siitä se lähti. Olen valmentanut myös naisten 1-sarjajoukkuetta sekä toiminut Lännen alueen päävalmentajana kahden vuoden ajan, 7-vuotiaana SMJ:ssä pelaajauransa aloittanut Ojaniemi kertoo.

Seitsemännen kautensa liigassa aloittavan JymyVolleyn päävalmentajaksi 42-vuotias Ojaniemi lähtee luottavaisin mielin.

  • Minulla on halu mitata osaamistani, ja koen olevani oikea henkilö tehtävään, hän sanoo.

Ojaniemi näkee JymyVolleyssa paljon potentiaalia, ja muistuttaa, ettei päättyvän kauden runkosarjan sija 10 ole se, mitä seura ja hän itse tulevaisuudelta hakevat.

  • Jymy on Suomen kahden suurimman seuran joukossa, iso seura, joka haluaa mennä eteenpäin ja ansaitsee menestyvät edustusjoukkueet, hän tähdentää.

Ojaniemi korostaa joukkuepelaamisen merkitystä. Hän muistuttaa, että voittaakseen joukkueen ei tarvitse olla sarjan fyysisin, mutta yhdessä toimimista ja pelin samanlaista ymmärtämistä voitot vaativat.

  • Haluan tuoda Jymyyn yhteisen pelitavan, joka ulottuu myös farmijoukkueeseen ja ylempiin ikäluokkiin. Tämä vaatii toki yhteistä tahtoa seuran kaikilta valmentajilta, Ojaniemi toteaa.

Mutkan tulevaisuus vielä avoin

JymyVolleyn päävalmentajaksi lyhyellä varoitusajalla viime syksynä hypänneen Aleksi Mutkan tulevaisuus on vielä avoin. Hänelle joukkueen sarjapaikan säilyminen monivaiheisen kauden jälkeen oli suuren helpotuksen hetki.

  • Tunsin ylpeyttä siitä, että pelaajat eivät antaneet periksi vaan tekivät kaikkensa kauden loppuun saakka. Periksiantamattomuus ja upea kotiyleisö mahdollistivat hienot voitot Nurmohallilla, hän kiittelee.

Mutkalle kausi JymyVolleyn pääluotsina oli ensimmäinen valmentajakokemus liigatasolla. Mutka ja joukkueen kakkosvalmentaja Henrik Heinänen olivat selkeästi liigan nuorin ja samalla myös kokemattomin valmentajakaksikko.

  • Nautin valmentamisesta todella paljon ja pääsin kokemaan vahvasti siitä tulevien haasteiden ja onnistumisien tunteita. Valmentajana turvauduin ympärillä oleviin ammattilaisiin, joilta sain kauden aikana paljon apua ja ajatuksia valmennukseen. Tällaisessa ympäristössä kehitys valmentajana on ollut väistämätöntä, Mutka huomauttaa.

Mahdolliset lisätiedot / haastattelupyynnöt:
Patrik Ojaniemi 044 986 8133

JymyVolley taisteli sarjapaikan itselleen

2023-03-21T09:01:15+02:0021.03.2023|

JymyVolley ei antanut Arctic Volleylle mahdollisuuksia maanantai-illan ottelussakaan vaan vei voiton puhtaasti erin 3-0 (25-21, 25-22, 25-18) ja varmisti samalla jatkon Mestaruusliigassa myös tulevalla kaudella. Rovaniemeläiset lähtivät otteluun uudesta tilanteesta, kun vielä sunnuntaina kentän laidalla päävalmentajana seisseen Avo Keelin työsuhde päätettiin yllättäen yön aikana ja päävastuun joukkueesta otti Jukka Mäkihannu. Rinnalleen kakkosvalmentajaksi hän sai jymyläiskasvatin Karri Ravealan.

Ottelu alkoi vieraiden vedolla. Paula Neciporuka paukutti rovaniemeläiset jo 2-8 johtoon ennen kuin putki saatiin poikki ja kotijoukkue sai juonesta kiinni. Tahti oli tiukka, ensimmäisten pisteiden aikana vieraat napsivat kaksi ässää ja kolme torjuntapistettä. Torjunnan reiät löytyivät, ja sunnuntain jälkeen uudella ilmeellä kentälle tulleen Mia-Maria Mäkikyrön iskuille ollut kotijoukkueessa ottajaa. Netta Hyttisen syöttövuoro oli kotijoukkueelle pelastus, Hyttisen syöttöputki alkoi tilanteesta 13-19 ja kun se päättyi, oli kotijoukkue johdossa 22-19.

Toinen erä alkoi samaan tahtiin kuin ensimmäinenkin. Neciporuka aloitti syöttöputken, jonka Aleksi Mutka kuitenkin katkaisi aikalisällä neljän pisteen jälkeen. Mäkikyrön vahva vire jatkui edelleen, mutta asialla oli myös JymyVolleyn libero Laura Penttilä, joka poimi palloja välillä yhdellä kädellä ja melko mahdottomista paikoista. Vieraat lahjoittivat viisi pistettä syöttövirheillä.

Kolmanteen erään lähdettiin JymyVolleyn vedolla. Kotijoukkue paukutti kolme ässää, napsi torjuntapisteitä ja pelasi suhteellisen virheetöntä peliä. Kauden ennätysyleisön edessä kotijoukkue pelasi kuin hurmoksessa, eikä vierailla ollut kolmannessa erässä enää sanottavaa.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Hyttinen 14/+7, Valkonen 13/+9, Radonjic 12/+7

ArcticVolley: Mäkikyrö 16/+7, Vander Meer 11/+8, Neciporuka 13/+2

Parhaat pelaajat: Hyttinen/JymyVolley, Vander Meer/Arctic Volley

Katsojia: 453

Otteluisäntä: S-EP

 Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=aWdpKEvMU2o&t=6s

Kommentit:

JymyVolley:

Riikka Valkonen. Päällimmäinen tunne on helpottunut ja tosi onnellinen. Saatiin sarja kotona poikki ja vielä aika raaoin lukemin. Koko joukkue esitti tänään hyvää peliä ja voi kyllä olla tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen. Meillä oli selkeä tahto voittaa tänään. Se näkyi ensimmäisen erän alussa, jossa päästettiin vieraat jo 2-8 johtoasemaan, mutta jotenkin oli sellainen rauha koko ajan siellä kentällä. Taistelutahto oli tänään kyllä ihan lyömätön. Oli aivan tosi mahtava pelata, kiitos yleisölle, että tulitte paikalle ja kiitos koko kaudesta, että olette jaksaneet kulkea ja kannustaa. Tänään oli voi hyvillä mielin lopettaa kauden tähän.

Aleksi Mutka Voi olla tyytyväinen tässä kohtaan. Tiedettiin, että vastustajat tulee aika hurjalla pelillä alkuun, mutta jaksettiin uskoa siihen, että ensimmäinen eräkin kääntyy vielä kun vain tehdään hommia. Korvien väli oli se, joka ratkaisi ottelun tänään. Tässä pelissä se oli se, kumpi jaksaa paremmin ja sitten kun jaksettiin itse, alkoi vastustajalla tulla virheitä sinne tänne. Vastustajakaan ei huonosti pelannut, vaan pystyi pitämään tason ottelussa korkealla. Takana on aika hurja kausi, tapeltiin jokaista joukkuetta vastaan, pisteitä ei kauhean paljon saatu, ei riittävästi, että olisi tapeltu playoffeista, mutta laatu parani joukkueena koko ajan, ja yksilöt on kehittyneet kauden aikana.

Arctic Volley:

Roosa Rautio, Kaveri oli joka osa-alueella parempi. Pelasi aivan jäätävää puolustusta ja varmistuspelaamista, ei saatu palloa kuolemaan millään. Tilastosta näkee, että joka osa-alueella kaveri oli pikkasen parempi tänään. Tänään peli oli ehdottomasti parempi kuin eilinen, että siinä mielessä, mutta se ei riittänyt, kun myös kaveri pelasi paremmin kuin eilen. Oma peli ihan ok, mutta parempiin paikkoihin olisi pitänyt saada hyökkääjiä, että oltaisiin pystytty hyökkäämään vähän laadukkaammin ja saatu sijoitettua palloja vähän muuallekin kuin puolustajille. Ikinä ei voi olla tyytyväinen, kun tulos on tämä.

Jukka Mäkihannu. Roosa kertoi aika hyvin, mihin ottelu ratkesi. Joka osa-alueella oltiin pikkasen perässä ja lentopallopeli voitetaan tekemällä pisteitä ja vastustaja teki niitä pikkasen paremmin erityisesti hyökkäyksessä. Ei saatu palloa kuolemaan. Hyvä meininki oli ja hienosti kotiyleisö oman joukkueen takana. Meillä oli paikka kotona ja oltiin niskan päällä, mutta ei pystytty hyödyntämään sitä vaan annettiin vastustajalle paikka.

Täytyy sanoa, että kovan työn tekivät, kun pystyivät räjähtävän alun jälkeen pitämään homman kasassa ja taistelemaan ja päättämään sarjan, mitä me ei pystytty tekemään kotona. Siitä kaikki kunnia vastustajalle, joka oli tänään parempi.

JymyVolley nappasi etulyönnin karsintasarjassa

2023-03-20T09:01:04+02:0020.03.2023|

JymyVolley ei antanut Arctic Volleylle mahdollisuuksia sunnuntai-illan ottelussa kotihallissa Seinäjoella. Ottelu emännille kolmessa erässä 3-0 (25-16, 25-21, 25-22). Ottelu oli joukkueiden kolmas kohtaaminen, ja voitot ovat nyt JymyVolleylle 2-1. Ensimmäinen mahdollisuus karsintasarjan katkaisuun on maanantai-iltana Nurmohallilla.

Ensimmäisessä erässä jo lauantaina Etelä-Pohjanmaalle saapuneet rovaniemeläiset eivät päässeet vielä peliin mukaan. Arctic Volley oli saanut nilkkansa kanssa oireilleen Serena Bruin aloituskuusikkoon, mutta normaalille pelitasolleen hän ei vielä yltänyt. Myös Miia-Maria Mäkikyröllä oli käynnistymisvaikeuksia. Kotijoukkueen kapteeni Riikka Valkonen ja tiukoissa paikoissa marinoitunut Kaisa Jokinen pääsivät sen sijaan sisälle peliin saman tien, ja johdattivat joukkueen erävoittoon.

Toisessa erässä JymyVolley löysi torjunnat, ja teki peräti seitsemän torjuntapistettä. Torjuntojen lisäksi löytyivät myös virheet, kun poikki kentän suunnatut syötöt livahtivat yli kentän rajojen. Kotijoukkue antoi vieraille peräti seitsemän pistettä omilla hyökkäysvirheillä, toki vieraatkin lahjoittivat viisi pistettä omillaan. Pitkät pallorallit ja huikeat puolustukset olivat lähes neljällesadalle katsojalle hienoa katsottavaa.

Pitkällä erätauolla rovaniemeläiset löysivät torjunnan, kun taas kotijoukkue hukkasi sen. Vieraat veivät erää aina viiteentoista pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen emännät löysivät peliotteen ja veivät lopulta erän ja koko ottelun kahden erä- ja ottelupallon jälkeen.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 17/+12, Radonjic 14/+5, Hyttinen 10/+3

Arctic Volley: Vande Meer 12/+3, Inskip 6/+6, Bruin 5/+3

Joukkueiden parhaat: Valkonen (JymyVolley), Inskip (Arctic Volley)

ProLibero: Penttilä (JymyVolley)

Katsojia: 378

Otteluisäntä: Prisma Hyllykallio

Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=rnkdfUj5g0k

Kommentit:

JymyVolley:

Riikka Valkonen: Tosi tärkeä voitto, joukkueella oli tänään iso lataus ja oltiin valmiita tekemään kaikkemme, että tulos on tällainen. Torjunnat onnistuivat, mutta vastustajalla on hyvä määrä torjuntoja myös. Ottelu ratkesi pieniin osa-alueisiin vastaanotossa ja hyökkäyksessä, ne me saimme käännettyä paremmiksi. Tänään lähdettiin nauttimaan ja antamaan parastamme kentälle, ja yleensä se tuottaa tulosta. Oma kausi on mennyt hyvin, on tehty kovaa työtä ja totta kai valmentajaa voi myös kiittää omasta hyvästä tuloksesta.

Aleksi Mutka: Tällaisissa peleissä on momentumeja, joissa oltiin muutaman pisteen jäljessä ja pystyttiin se ottamaan tasaisin väliajoin kiinni. Oma pelikin heilahteli välillä, mutta niin teki myös vastustajalla. Nämä pelit ovat niitä, joissa ei ole merkitystä sillä, miten paljon vastusta on parempi. ArVo oli parempi ensimmäisessä pelissä, toinen oli hyvää vääntöä ja tänään olimme riittävästi parempia. Tässä ei väännetä pelkästään voitosta. Nyt yritetään valmistautua siihen, että ArVo tulee aika vihaisesti huomiseen peliin. Aikaa valmistautumiseen on 24 tuntia, ja on pelaajista kiinni, miten he käyvät tämän ottelun läpi ja lataavat itsensä uudestaan. Tämä on hienoa, mutta on varmasti pelaajille raskasta hakea maksimivalmistautumista uuteen otteluun. Flow-tila tulee hyvistä yksittäisistä toistoista, muutamista hyvistä puolustuksista ja torjunnoista, ja sitä samaa mielentilaa lähdetään hakemaan huomiseksi. Näistä peleistä ei ole monella kokemusta, ja nyt testataan sekä pelaajien että valmennuksen päätä siitä, miten asiat hoidetaan tiukassa tilanteessa.

Arctic Volley:

Kara Inskip: Tämä oli meille tärkeä ottelu, mutta meillä oli vaikeuksia päästä tänään liikkeelle. Jymy pelasi todella hyvin, ja huomenna meidän on pelattava paremmin ja saatava hyökkäykset toimimaan. Keskittyminen ei ollut paras mahdollinen, aamulla on harjoitukset ja käymme läpi sen, mitä on tehtävä paremmin.

Avo Keel: Vastustaja oli tänään noin kymmenen prosenttia parempi joka alueella, siinä se on. Pallon käsittely oli tänään ailahtelevaa, joskus olimme mukana, mutta kun vastustaja tekee kaksi, kolme tai neljä pistettä, ja kun niitä tulee kahdesta kolmeen erässä, ovat erot tällaisia. Me kyllä yritimme tänään, mutta pallo ei totellut meitä. Alussa Miia (Mäkikyrö) ei päässyt mukaan, ja sitten oli aivan sama, mitä passari tkee, sillä vastustaja luki meidän peliämme todella hyvin, emmekä saaneet palloa kuolemaan. Sieltä se epävarmuus tulee. Koko ajan yrität ja yrität, teet ja teet, mutta tulosta ei tule. Se syö pikku hiljaa. Valmentaja yrittää nollata tilannetta, mutta jotain pitää pelaajien itsekin tehdä. Eivät nämä tytöt ensimmäistä vuotta lentopalloa pelaa, on löydettävä keinot, joilla virittää itsensä taistelukuntoon. Huomenna pyrimme olemaan mukana alusta alkaen, tätä peliä emme saa enää takaisin.

Kaksi huikeaa peliä edessä

2023-03-17T18:59:04+02:0017.03.2023|

JymyVolleyn päävalmentaja Aleksi Mutka toteaa, että nyt on edessä Nurmohallissa sunnuntaina ja maanantaina kaksi huikeaa lentopallopeliä, kun JymyVolley ja Rovaniemen Artic Volley jatkavat Rovaniemellä pelattujen avausottelujen jälkeen taistelua sarjapaikasta otteluvoittojen ollessa 1-1. Sarjapaikka varmistuu kolmella voitolla.
• Nyt pelataan vain voitosta, eikä puhuta mitään sarjataulukosta. Meillä pelaajat ovat hyvässä tikissä ja koko rosteri on peleissä mukana. Tärkeintä on, että nyt kuorman kasvaessa kaikki saadaan jäämään kentälle, painottaa Mutka.

Artic Volley vei avauskamppailun nimiinsä keskiviikkona, mutta torstaina pelien jatkuessa Rovaniemellä, Jymy oli vahva toisesta erästä lähtien ja tasoitti otteluvoitot. Nyt Jymyllä on kotietu ja mahdollisuus pistää pelit poikki kotihallissa.
• Otimme tosi tärkeä voiton Rovaniemellä. Se oli meille kauden ensimmäinen voitto siellä ja vaati todella hyvän pelin, sillä ArVo on näyttänyt kotikentällään vahvaa osaamista.

Rovaniemen joukkue on ollut vahva nimenomaan kotiotteluissa. Se on kartuttanut kotipeleistä sarjapisteitä, kun vastaavasti vieraspelit ovat olleet napapiirin joukkueelle enemmän haasteena.
• Kyllä luotto omaan joukkueeseen on korkealla. Tosin pitää muistaa, että kummallakaan joukkueella ei ole montaa pelaajaa, jotka ovat olleet tällaisessa paikassa.

Omasta joukkueestaan Mutka nostaa esiin Kaisa Jokisen. Kokenut pelaaja on isossa roolissa.
• Kaisa tuo rauhallisuutta joukkueen otteisiin. Hän tietää, että näissä peleissä pari pistettä putkeen ei merkitse vielä mitään, vaan tilanteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti.

Vastustajan Artic Volleyn riveistä Mutka nostaa esiin kolme pelaajaa. Nuori hakkuri Miia-Maria Mäkikyrö pitää saada kiinni, kuten JymyVolley jo Rovaniemen toisessa ottelussa teki.
• Lisäksi Rovaniemellä on ulottuvat ja taitavat yleispelaajat Megan Vander Meer ja Paula Neciporuka. Heidät pitää saada vartioitua ja hyökkäystehot alas.

Mutka tietää edessä olevan viihdyttävät pelit. Pallo tulee elämään, sillä rovaniemeläiset ovat kovia kaivamaan palloja hankalistakin paikoista. Lisäksi torjunta- ja puolustuspelissä vähävirheinen pohjoisen joukkue on vahvimmillaan.
• Meidän tulee panostaa aggressiiviseen syöttö- ja hyökkäyspeliin. Niillä alueilla pystymme hallitsemaan peliä. Lisäksi puolustuspelissä meidän tulee olla vastustajaa kovempi.

Rovaniemen reissun jälkeen Jymy palautteli perjantaina ja lauantaina on ohjelmassa kevyt harjoitus.
• Valmistaudumme peleihin tarkastelemalla vastustajan otteita. Materiaalia on varsin paljon ja nyt sieltä etsitään niitä pieniäkin heikkouksia, millä pystymme heikentämään vastustajan peliä. Huikeat kaksi peliä on nyt edessä kotihallissa, kannustaa Mutka kotiyleisöä paikalle Nurmohalliin.

JARI HAKALA

Kaupungin kummipelaajat kertovat Seinäjoesta

2023-03-17T12:25:43+02:0017.03.2023|

Seinäjoen kaupungin kummipelaajat Laura Penttilä ja Ivana Radonjic kertovat, mikä kaupungissa on parasta. Lauralle Seinäjoki on koti, mutta entäpä kaupungissa vasta kolmisen kuukautta asuneelle Ivanalle? Mikä on hänen suosikkipaikkansa Seinäjoella?

Katso Lauran video: https://www.facebook.com/reel/3430926827175228/?locale=fi_FI
Katso Ivanan video: https://www.facebook.com/reel/1548634905618032/?locale=fi_FI

Mestaruusliiga karsinnat alkavat

2023-03-10T11:14:53+02:0010.03.2023|

JymyVolley kohtaa Mestaruusliigan karsinnoissa ensimmäisellä kierroksella Arctic Volleyn.
Otteluparin voittaja säilyy Mestaruusliigassa ja häviäjä pelaa liigapaikasta 1-sarjan mestaria vastaan.

Otteluohjelma:

Ke 15.3. klo 18:30 | Santasport | Arctic Volley – JymyVolley
To 16.3. klo 18:00 | Santasport | Arctic Volley – JymyVolley
Su 19.3. klo 17:00 | Nurmohalli | JymyVolley – Arctic Volley
Ma 20.3. klo 18:30 | Nurmohalli | JymyVolley – Arctic Volley (tarvittaessa)
To 23.3. klo 18:30 Arctic Volley – JymyVolley (tarvittaessa)

JymyVolley päätti runkosarjan kotiottelut voitolla

2023-03-06T08:33:29+02:0006.03.2023|

JymyVolleyn viimeinen kotiottelu liigan runkosarjassa oli viiden erän trilleri, joka kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi. Sarjakolmonen LP Kangasala kaatui samoin lukemin kotonaan jo tammikuussa, ja nyt yleisö sai nauttia vapautuneesti ja ilman paineita pelanneen kotijoukkueen pelistä. Ottelu JymyVolleylle erin 3-2 (25-20, 20-25, 25-22, 23-25, 17-15).

Nurmohallin 332 katsojaa näki tasaisen ja jännittävän ottelun. Erät etenivät tasatahtiin aina kahteenkymmeneen pisteeseen, sen jälkeen alkoi vääntö erän voitosta. Illan ehdoton tähti oli kotijoukkueen hakkuri Ivana Radonjic, joka paukutti huikeat 35/+25 pistettä. Näistä ensimmäiset kymmenen hän takoi kenttään jo ottelun ensimmäisessä erässä.

Varsinainen jännitysnäytelmä nähtiin otteluun ratkaisuerässä, jota vieraat johtivat jo pistein 4-9. Kotijoukkue löysi kuitenkin uuden vaihteen, ja eteni piste pisteeltä kohti erävoittoa. JymyVolley sai tililleen kaksi lisäpistettä, ja LP Kangasala varmisti yhdellä pisteellä paikkansa runkosarjan kolmosena.

Parhaat pisteet:

Jymyvolley: Radonjic 35/+25, Jokinen 12/+9, Valkonen 14/+2

LP Kangasala: Regalado 23/+15, Rekola 16/+14, Heikkiniemi 16/+6

Ottelun parhaat pelaajat:  Radonjic (JymyVolley), Rekola (LP Kangasala)

ProLibero: Sievänen (LP Kangasala)

Katsojia 332

Otteluisäntä: Huvivaltio Power Park

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=Ka5_4o_UrTQ

Kommentit:

JymyVolley:                                                                                                                          

Ivana Radonjic: Odotin, että me voitamme tänään, ja odotin meiltä vahvaa ottelua. Olen todella iloinen siitä tiimityöstä, mitä me tänään teimme kentällä. Sillä ei ole merkitystä, miten monta pistettä itse tein, sillä tämän voiton me saavutimme joukkueena. Viimeinen erä oli hyvin lähellä, että häviämme sen. Teimme alussa pahoja virheitä, mutta ehkä me aloimme uskoa itseemme enemmän ja veimme erän siitä syystä. Me päätimme, että me haluamme voittaa tämän ottelun. Meillä ei ollut mitään hävittävää.

Aleksi Mutka: Tästä pelistä jäi hyvä fiilis kokonaisuudessaan. Tänään onnistuttiin monella osa-alueella, yllättävilläkin, jotka ei ole olleet meidän vahvuuksia. Esimerkiksi torjuntapelissä meillä on ollut omat haasteensa. Se mistä olen isoiten ylpeä, on se, että kun meillä on tuskainen kausi, voittoja on tullut vähän, vaikka on väännetty hienosti, ja nyt tämä ottelu tuo paljon hyvää uskoa seuraaviin peleihin.

Meillä on ollut jatkuvasti treeniviikot ok. Pelaajat on tehneet hyvällä asenteella hommia, vaikka tilanne ei ole ollut välttämättä ihan helpoimmista. Hakkurin (Radonjic) voi tänään nostaa erityisesti, kyllähän nuo tehot on aika hurjat, eivätkä kaikki tilanteet olleet helppoja.

LP Kangasala:

Netta Rekola: Viisi erää tänään, peli oli tosi ailahtelevaa kuten lähiaikoina on ollutkin. Ei ollut hyvää peliä meiltä, ei varsinkaan torjunta. Puolustusta parannettiin pelin aikana, mutta torjuntapeli ei ollut sitä hyvää omaa. Siihen tämä peli ehkä eniten kaatui. Oma hyökkäyspeli sujui kohtalaisesti, mutta samalla lailla, miten meillä kaikilla eli torjunta prakasi. Emme meinanneet löytää oikeuta torjuntakohtia eikä oltu tarpeeksi huolellisia. Runkosarjan on lopputulokseen voi olla tyytyväinen, kolmen kärki, mutta kausi on ollut hyvin ailahtelevaa.

Arttu Keränen: Se on noin, miten Rexi sanoi: Todella huonoa torjuntapeliä meiltä. Paikkaa haettiin oikeastaan koko pelin ajan, tosi paljon torjuttiin isoa palloa, eikä niistäkään saatu paikkaa oikeaksi. Siinä jäi eniten parannettavaa. Kun torjunta on väärässä paikassa, se vaikeuttaa puolustamista aika paljon, jouduttiin luovimaan.

Viides erä oli taas ihan omansa. Jos meillä on 54 prosentin vastaanotto, ja tapetaan joka viides pallo, ja kotijoukkue hyökkäsi yli puolet itselleen pisteiksi. Siihen se lopulta ratkesi. Jos katsoo viidennen erän tilastoa, niin on yllättävääkin, että siinä on kahden pisteen ero. Olisi pitänyt olla paljon selkeämpi. Oma peli jämähti, mutta saatiin yksi sarjapiste, mikä varmistaa kolmannen sijan. Sentään jotain positiivista. Tänään Rexin hyökkäyspeli oli hyvällä tasolla, ja Regalado pelasi pitkästä aikaa hakkurina varsinkin hyökkäyksessä hyvin pelin. Ja Emmi Jalosen passipeli on mainittava. Kyllä pieniä positiivisia asioita on, mutta paljon pitää parantaa.

Jymyä vastaan kakkossijaa jahtaava LP Kangasala

2023-03-03T09:50:15+02:0003.03.2023|

JymyVolleyn naisten lentopallon mestaruusliigan runkosarjan kotiotteluiden päätöksessä sunnuntaina Nurmohallilla verkon toiselle puolelle tulee kolmantena oleva LP Kangasala. Jymyn osalta kahdella jäljellä olevalla ottelulla ei tilastollisesti ole merkitystä, sillä Jymy sijoittuu runkosarjassa viimeiseksi. LP Kangasalalla on puolestaan neljä pistettä eroa kakkospaikkaan, jota pitää tällä hetkellä Kuusamo. Kuuden pisteen päässä Kangasalan niskaan hengittää puolestaan Hämeenlinna, jonka vieraaksi puolestaan Jymy matkustaa ensi keskiviikkona runkosarjan päätöskamppailuun.

• Vaiherikas ja mielenkiintoinen runkosarja on ollut. On pelattu koko runkosarjassa varmaan eniten 3-2 pelejä, mikä on varsin poikkeuksellista. Meillä ei ole ollut ohi menneitä pelejä paria helppoa tappiota lukuun ottamatta. Muuten olemme taistelleet jokaisesta pisteestä, toteaa JymyVolleyn päävalmentaja Aleksi Mutka.

Mutka näkee runkosarjan olleen jo tähän mennessä ennen kahta päätöskierrosta tasainen, jossa monta joukkuetta kamppailee monista eri sijoituksista.

• Runkosarjassa pelien tasaisuus on ollut yleistä. Etukäteen ei ole voinut sanoa miten peleissä käy. Sarjakärki Puijo on tehnyt hyvää työtä ja on ehkä hieman yllättäenkin kärjessä. Toisaalta siellä on palaset olleet kohdillaan. Hämeenlinna puolestaan on ollut loppukaudesta vahva.
Ennen sunnuntain kotiottelua Nurmo on pelannut tällä kaudella kaksi aiempaa kohtaamista LP Kangasalaa vastaan vieraskentällä. Lokakuun alussa Kangasala voitti 3-0, mutta tammikuun puolivälissä Nurmo haki pisteet lukemin 3-2. Molemmat joukkueet niin JymyVolley, kun LP Kangasala pelaavat pääsääntöisesti kotimaisin voimin. Jymyllä on yksi ulkomaalaisvahvistus hakkuri Ivana Radonjic . Myös LP Kangasalalla on vain yksi ulkomaalaisvahvistus myös hakkurina pelaava Katherine Regalado.

• Kangasalalla on paljon pelaajia, jotka taistelevat maajoukkuepaikoista. Joukkue otti tällä kaudella Suomen cupin hopeaa ja sillä on laaja rosteri.

Mutka nostaa Kangasalan vahvuudeksi tasaisuuden. Sillä on laitapelaajien osasto iso vahvuus ja kaksi hyvää passaria. Laidasta erityisesti Viivi Pyhäjärvi ja Roosa Heikkiniemi pitää saada kiinni.

• Meillä isossa roolissa tulee olemaan syöttöpeli. Meidän on saatava syötöllä vastustajan peliä rikki, sillä laidoissa sillä on lyöntivoimaa.

Jymyn osalta edessä on liigakarsinnat, mutta vastustaja ensimmäiseen vaiheeseen runkosarjassa kahden viimeiseksi sijoittuneen välillä on vielä auki.

• Meitä vastaan liigakarsinnassa voi tulla LiigaPloki, Artic Volley tai LP Vampula. Yksi ottelu voi näiden kolmen kohdalla merkitä sitä pelaavatko he meitä vastaan liigapaikasta vai pelaavatko jopa mitaleista, Mutka laskeskelee.

JARI HAKALA

JymyVolley vihdoinkin voiton makuun

2023-02-20T09:16:29+02:0020.02.2023|

JymyVolleyn pitkä kuiva kausi päättyi sunnuntai-iltana, kun kotijoukkue voitti 330 katsojan silmien alla LiigaPlokin erin 3-1 (22-25, 25-16, 25-12, 25-23). Vieraat olivat matkassa ilman hakkuriaan Anna Yefremenkoa, kun taas ässätilastojen kärkikastiin liigassa kuuluva kotijoukkueen Ada Peura paranteli vielä kentän laidalla viikko sitten loukkaantunutta peukaloaan.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän vahvasti, ja johti jo luvuin 18-12. Siinä kun vieraat löysivät torjunnan, sortui kotijoukkue syöttövirheisiin. Erä kääntyi lopulta vieraille. Toisessa erässä myös kotijoukkueen torjunnat alkoivat tuoda tulosta, ja kun onnikin oli vielä matkassa, oli erä kotijoukkueen.

Kolmannessa erässä kotiyleisössä huokailtiin jo, että miten voikaan kaikki onnistua. Viisi ässäsyöttöä, ja muutenkin varmat ja vahvat syötöt avittivat kotijoukkueen voittoon. Neljänteen erään vieraat kokosivat itsensä epäonnisen kolmannen erän jäljiltä, ja mahdollistivat yleisölle jännitysnäytelmän erän loppuun saakka. JymyVolley johti jo pistein 17-9, mutta vieraat kuroivat piste pisteeltä etumatkaa kiinni. Lopussa kotijoukkue oli vahvempi ja varmisti kolmen pisteen jäämisen Nurmoon.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Radonjic 16/+9, Hyttinen 15/+10, Valkonen 15 /+2

LiigaPloki: Lux 15/-2, Hollingsworth 13/+3, Piippo 9/+2

Parhaat pelaajat:  Napalkova (LiigaPloki), Radonjic (JymyVolley)

ProLibero: Penttilä (JymyVolley)

Katsojia: 330

Otteluisäntä: Ilkka-Pohjalainen

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=-1ED037BnEk

Kommentit:

LiigaPloki:

Olena Napalkova

Tänään meillä oli hieman ongelmia. Ennen ottelua yksi pelaajista alkoi voida huonosti ja siitä syystä olimme tänään hieman hukassa emmekä pelanneet kovin hyvin. En osaa sanoa, mikä ratkaisi ottelun. Itse ajattelin pelin aikana vain hyviä asioita, koska minun täytyy pelata hyvin.

Kim Buchwald:

Täytyy miettiä, mitä todella tapahtui, olen todella pettynyt. Me tiesimme, että JymyVolley on hyvä joukkue, ja tänään se nähtiin. En aio syyttää tappiosta kapteenia (Yefremenko), joka voi huonosti ennen ottelua, eikä pystynyt pelaamaan. Hän on totta kai tärkeä pelaaja meille, mutta se ei ole syy pelata näin huonosti kolmea viimeistä erää. Ensimmäinen eräkään ei ollut hyvä, me varastimme erävoiton, emme olisi ansainneet voittoa. Olen pettynyt, ettemme pystyneet pelaamaan keskittyneemmin. Sanon me, koska on huonoa valmennusta ja huonoa pelaamista. Joskus hyvä valmennus voi viedä voittoon, joskus hyvä pelaaminen, mutta jos kumpikin on huonoa, häviämme.

Olisi helppo sanoa, että Annan puuttuminen vaikuttaisi. Totta kai me kaipasimme häntä, mutta lentopallo on joukkueurheilua, eikä yhden pelaajan puuttuminen saisi vaikuttaa näin paljon. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan paremmin yhdessä, vaikka yksi puuttuu. Hän on hyvä pelaaja, mutta meillä on monia muitakin hyviä pelaajia.

Tänään mikään ei toiminut. Hyökkäys ei toiminut, passipeli ei toiminut, mikään osa-alue ei ollut tänään hyvällä tasolla. Jos ei onnistu millään osa-alueella, tapahtuu näin.

JymyVolley

Ivana Radonjic

Olen todella iloinen joukkueen puolesta, että voitimme tänään ja taistelimme hienosti.  Vastapuolella oli vaikeuksia, kun kokoonpano ei ollut heidän vakionsa. Pelasimme tänään paremmin kuin mitä yleensä pelaamme, keskityimme pelaamiseen ja valmentajan luomaan taktiikkaan. Se auttoi meitä tänään paljon. Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto myös tulevien ottelujen kannalta. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, kun annamme sataprosenttisesti kaikkemme pelissä. Meillä ei ole mitään hävittävää. Oma otteluni oli ok, olin niin iloinen omista syötöistäni, koska ne ovat parantuneet siitä, kun tulin tänne. Olen niin iloinen joukkueen voitosta, ja se on nyt kaikkein tärkeintä.

Aleksi Mutka:

Kyllä voitto tuntuu hyvältä. Eniten olen tyytyväinen siihen, että yleensä 1-1 erissä meidän tasomme on tippunut, vaikka tilanne ei ole ollut selvä kummankaan joukkueen osalta. Tämä oli ensimmäinen peli, jossa meillä pysyi taso lähes koko pelin hyvänä. Ensimmäisessä erässä oli monta hyvää paikkaa, jota ei hyödynnetty, mutta jotka vastustaja hyödynsi. Ei voi olla kuin tyytyväinen siihen, millä asenteella tänään pelattiin. Pelaajat noudattivat tarkkuutta esimerkiksi syötössä, joka oli tänään yksi tärkeimpiä osa-alueita voittoon.

Viimeisessä erässä meillä oli hyvä johto (17-9), mutta etenkin naisten lentopallossa johdot kaventuvat nopeasti, jos osuu muutamia epäonnistumisia. Pisteet menee suuntaan tai toiseen samalla tapaa kuin mitä tapahtui erien alussa meille. Mitä se antaa niin pikkasen enemmän aikaa reagoida, kun on hyvässä johdossa.

Virheitä tuli, mutta toisaalta virheiden määrä oli nyt pienempi kuin keskimäärin. Toki se saisi olla pienempi, mutta kun joudutaan pelaamaan riskirajoilla, näkyy se joissain peleissä isompina virhemäärinä.

Parhaat pelit runkosarjan loppuun

2023-02-17T08:49:34+02:0017.02.2023|

JymyVolleyn päävalmentajalla Aleksi Mutkalla on selkeä tavoite viiteen viimeiseen runkosarjan otteluun naisten lentopallon mestaruusliigassa.
• Lähdemme hakemaan hyviä pelejä, sillä on tärkeää saada hyvät pelit runkosarjan loppuun. Tavoite on pelata mahdollisimman hyvää lentopalloa. Jännitettä ei ole eli tavoite on pelin ehjänä pysyminen läpi ottelun viimeisissä runkosarjan peleissä, määrittelee Mutka.

Jymyllä on jäljellä ensi sunnuntaina kotiottelu Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. Sen jälkeen joukkue matkaa pohjoiseen Rovaniemen ja Kuusamon vieraaksi. Seuraavaksi Jymy tulee vielä kotiyleisön eteen, kunnes runkosarjan päättää viimeinen runkosarjan peli Hämeenlinnassa.
Sunnuntain kotiottelun vastustajan LiigaPlokin Mutka määrittelee hyväksi ja fyysiseksi joukkueeksi, jonka peli on kuitenkin ailahdellut aika paljon. LiigaPloki on tällä hetkellä sarjassa kuudentena tiukasti menossa pudotuspeleihin.
• LiigaPlokilla on ollut haasteita nimenomaan tasaisuudessa. Se ei ole pystynyt pelaamaan kahta peräkäistä peliä hyvin.
Mutkan oma joukkue JymyVolley on sarjassa viimeisenä. Jymy on kuitenkin tällä kaudella pelannut paremmin, mitä sarjataulukko näyttää. Tasaiset ottelut ovat harmittavasti lopussa kääntyneet vastustajien voitoksi.

LiigaPlokin Jymy on kohdannut kahdesti. Marraskuun alussa LiigaPloki kaatui Nurmossa lukemin 3-1, mutta kaksi kuukautta myöhemmin tammikuun alussa pihtiputaalaiset olivat samoin lukemin parempia kotonaan.
• Viimeksi ensimmäisessä erässä LiigaPloki pelasi aivan valtavan hyvää lentopalloa, mutta ottelu tasaantui koko ajan. Joukkueella on hyviä hankintoja riveissään.

Mutka viittaa joukkueen ulkomaalaisvahvistuksiin, joista yleispelaaja Kristin Lux tulee jenkeistä. Yleispelaaja Dariana Hollingsworth-Santana tulee Puerto Ricosta ja kaksi muuta kovaa vahvistusta ovat ukrainalaiset passari Lena Napalkova ja joukkueen kapteeni Anna Yefremenko.
• Pääasiassa he pelaavat näiden vahvistusten kautta. Kotimaan pelaajista keskitorjuja Taija Tikalla on takanaan hyvä kausi.

Mutka tietää Jymyn olevan vahvoilla, kun torjunta ja puolustus ovat kunnossa.
• Ne ovat isossa roolissa ja olemme saaneet ne alueet hyvään tikkiin. Tärkeintä on pelin järkevyys eli pelata fiksua lentopalloa. Tunnistetaan milloin on paikka aggressiiviselle pelille ja milloin on paikka välttää virheet.

JARI HAKALA

N2-sarjan pudotuspelit alkavat!

2023-02-15T09:56:34+02:0015.02.2023|

Tulevana viikonloppuna alkavat N2-sarjan pudotuspelit, jossa Nurmosta on mukana 2 joukkuetta (NJ/VH ja NJ/PH) rankingsijoilla 4 ja 5. Pudotuspelit pelataan 19.2.-30.4.2023

Otteluparit ja ohjelma löytyvät täältä:
Naisten 2-sarja – Lentopalloliitto (torneopal.fi)

NJ/VH pelit alkavat kotona Aitolahden Rientoa vastaan su 19.2. klo 16.00 Keski-Nurmon koululla
NJ/PH pelit alkavat vieraissa Vehniän Varttia vastaan la 18.2. klo 13.00 Vihtavuoren Liikuntahallilla

Näin pelataan pudotuspelit. Molemmat finaalijoukkueet saavat oikeuden anoa 1-sarjapaikkaa

JymyVolleyn kiri ei riittänyt Vampulaa vastaan

2023-02-13T09:11:09+02:0013.02.2023|

JymyVolleyn kiri ei riittänyt sunnuntain kotiottelussa LP Vampulaa vastaan, vaan vieraat veivät pisteet mennessään erin 1-3 (21-25, 19-25, 25-16, 22-25). Joukkueiden kahdessa aiemmassa ottelussa on pelattu viisi erää, joista kaksi pistettä on mennyt Vampulalle.

Vieraat tulivat otteluun voimalla ja vahvasti keskittyneinä. Ella Aallon syöttöputkella ensimmäinen erä oli saman tien tilanteessa 0-6, eikä kotijoukkue ehtinyt peliin mukaan. Vampula löysi nopeasti torjunnat, joiden läpi JymyVolley ei onnistunut pisteitä saamaan. Ensimmäisessä erässä vieraille peräti seitsemän torjuntapistettä.

Toinen erä jatku samalla tahdilla, vieraat tulivat kovilla tehoilla, torjuivat vahvasti, ja johtivat parhaana palkitun Vanessa Jarmanin huikean syöttöputken jälkeen kotijoukkuetta 12 pisteellä. Erän lopussa JymyVolley pääsi pelin rytmiin ja nakutti piste-eroa kiinni. Erävoittoon saakka eivät taidot, onni ja voimat kuitenkaan riittäneet.

Pitkältä erätauolta kentälle tuli sisuuntunut, kun taas vieraat olivat hukanneet pukukoppiin torjuntansa. JymyVolleyn kapteeni Riikka Valkonen pääsi syöttövuoroon, jonka jälkeen erä oli jo tilanteessa 15-5 kotijoukkueelle. Erän lopussa vieraat löysivät pelirytminsä, ja kun Alissa Mansikka-aho lähti syöttämään tilanteesta 23-11, tarvittiin peräti seitsemän eräpalloa ennen kuin kotijoukkueen erävoitto ratkesi. Neljättä erää joukkueet johtivat vuoron perään aina tilanteeseen 21-19. Kotijoukkue napsi viisi torjuntapistettä, ja pisti kampoihin vieraille. Loppuun saakka ei tahti kuitenkaan riittänyt, ja erä meni vieraille.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkueen Ada Peura loukkasi torjuntatilanteessa peukalonsa. Kolmannessa erässä LP Vampulan Selma Räsänen loukkasi jalkansa.

Ottelun parhaat pelaajat: Laura Penttilä (JymyVolley), Vanessa Jarman (LP Vampula).

ProLibero: Laura Penttilä (JymyVolley)

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 18/+4, Hyttinen 15/+10, Niemi 11/+4

LPVampula: Stanchulova 21/+13, Jarman 14/+11, Aalto 6/+6.

Katsojia 402.

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=WAb6CbAuZb4

Kommentit:

JymyVolley:

Laura Penttilä: Ei voi sanoa, että tänään olisi pelattu kovin laadukasta peliä. Molemmat joukkueet olivat aika ailahtelevia, ja viimeisessä erässä meillä petti peli. En muista palloja tarkalleen, mutta varmaan ehkä monella osa-alueella tökki. Me tarvitsisimme erien alkuihin ja loppuihin enemmän kovuutta, ja pitäisi myös olla huolellisempi kaikilla osa-alueilla. Oma peli tänään ihan jees, oli hyviä juttuja mutta parannettavaa jäi etenkin pelin alkuihin. Niihin pitäisi päästä nopeammin mukaan, kuten oli koko joukkueen tänään.

Aleksi Mutka: Ottelu ratkesi pitkälti viimeiseen erään.  Oltiin johdossa 21-19 ja sitten vastustaja vähän petrasi eivätkä meillä hetkittäin todella hyvät hyökkäystehot riittäneet siihen enää erän lopulle. Siinä se oli, ja harmittaa isosti, olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mitä joukkueella olisi ollut annettavana viidennessä erässä. Monesti aiemminkin on käynyt niin, että kun kaksi erää kun ottaa pataan, pitää tehdä vähän muutoksia, ja kolmas ja neljäs erä ovat keskimäärin ihan hyvää peliä. Voitto on kiinni siitä, kumpi on erän lopussa tehokkaampi.

LP Vampula

Vanessa Jarman: Olen hyvin tyytyväinen peliimme, paitsi kolmanteen erään. Neljännessä erässä onnistuimme saamaan hyvän taistelun tilanteessa 21-19 ja onnistuimme voittamaan ottelun. Ottelu ratkesi siihen, että me pääsimme takaisin peliin hirvittävän kolmannen erän lopussa, ja pystyimme säilyttämään sen fiiliksen neljännessä erässä.

Ziga Kos: Peli ratkesi keskittymiseen. Me olimme tänään keskittyneempiä kentällä kuin kotijoukkue. Kummallakin joukkueella peli oli ailahtelevaa. Ensimmäisen erän aloitimme erittäin hyvin. Pelasimme kontrolloidumpaa peliä ja taistelimme itsemme peliin takaisin kolmannen erän lopussa. Koko neljännen erän tulimme jäljessä aina tilanteeseen 21-19, mutta keskittyminen näkyi lopussa ja voitimme erän.

Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta en ole tyytyväinen siihen, miten me tänään pelasimme. Olimme joillakin osa-alueilla korkealla tasolla, mutta emme kaikilla. Tässä vaiheessa kautta jokainen voitto on tärkeä. Loukkaantumiset ovat valitettava osa urheilua, ja kun takana on pitkä kausi, voi näin käydä.

Urheilijan arki jatkuu, LP Vampula vastaan

2023-02-09T21:54:05+02:0009.02.2023|

JymyVolleyn tiivis tahti naisten lentopallon mestaruusliigassa jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla, kun keskiviikkona pelatun ottelun jälkeen vieraaksi sunnuntaina Nurmohalliin saapuu LP Vampula. Lähtökohdat sunnuntain kotipeliin ovat herkulliset, sillä Vampula on kuusi pistettä Nurmon edellä sarjataulukossa.
• Tiedämme, että sarjassa mennään kovaa tykitystä eteenpäin, mutta tiedämme myös, että tämä on sitä hienoa urheilijan arkea. Paljon pelejä, paljon matkustamista ja paljon treenaamista, kiteyttää Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka.

Joukkueet iskevät yhteen tasaväkisistä lähtökohdista. Tällä kaudella kaksi edellistä peliä ovat olleet tiukkoja viisieräisiä vääntöjä, jotka molemmat Vampula on pystynyt kääntämään edukseen.
• Vampulalla on vahvat yleispelaajat eli Iveta Stanchulova ja Kristiana Petrova. He ovat molemmat Bulgariasta kotoisin. Lisäksi joukkueen väriläiskä on ollut kakkossarjasta liigaan noussut Teija Vuorenmaa, joka on pelannut hyvän kauden hakkurina.

Mutka toteaa Vampulan vääntäneen pääasiassa edellä luetellun kolmikon voimalla yksinkertaista, mutta tehokasta lentopalloa.
• Meillä se tarkoittaa, että on onnistuttava torjunta- ja puolustuspelissä. Ison pallon hyökkäyksessä on pystyttävä vaikeuttamaan vastustajan peliä.

Mutka toteaa joukkueiden molempien kohtaamisten tällä kaudella olleen mielenkiintoisia pelejä, jotka ovat tarjonneet pitkiä palloralleja ja olleet viihdyttäviä.
• Nyt on taas se hetki kaudesta, kun kotikatsomoon tarvitaan kaikki mukaan. Ennakkoasetelmat enteilevät mielenkiintoista kohtaamista, Mutka ennakoi.

LP Vampula menestyi tällä kaudella hienosti Suomen cupissa selviytyen aina viime viikonloppuna pelattuun välierään saakka, jossa tuli tappio. Jymyllä on edessä kuusi ottelua runkosarjassa. Kolmen kotiottelun putken huipentaa viikon kuluttua ottelu LiigaPlokia vastaan. Sen jälkeen on edessä pohjoisen kiertue Rovaniemen kautta Kuusamoon. Jymy palaa vielä kerran kotihalliin LP Kangasalaa vastaan, kunnes edessä on runkosarjan päätöskierros Hämeenlinnassa. Pisteitä on siis jaossa vielä runsaasti.
• Kyllä meillä on hirveä nälkä kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin. Keskiviikkonakin väänsimme tiukasti sarjakärkeä vastaan ja se enteilee hyvää. Raskas kausi on takana, mutta peli kerrallaan mennään ja katsotaan mihin saakka se riittää. Tilanne on muutenkin hyvä, sillä koko rosteri on pelikunnossa, Mutka toteaa.

JARI HAKALA

JymyVolleylla ei ollut eväitä savolaisten kaatoon

2023-02-09T08:56:53+02:0009.02.2023|

Sarjataulukon kärkijoukkue PuijoWolley haki Nurmohallilta täyden pistepotin keskiviikkoillan ottelussa erin 1-3 (18-25, 24-26, 25-18, 13-25). Helpolla ja virheittä eivät vieraat pisteitään saaneet, mutta ratkaisevilla hetkillä kuopiolaisten itsetunto kantoi pidemmälle ja toi erä- ja lopulta otteluvoiton.

Ensimmäisessä erässä JymyVolley sinnitteli vieraiden matkassa kymmeneen pisteeseen. Pitkät pallorallit päättyivät vieraiden voitoksi, ja pitkin verkkonauhaa rullanneet pallot putosivat kotijoukkueen kenttään. Kotijoukkue sortui syöttövirheisiin samalla kun vieraat paukuttivat kenttään peräti viisi ässää.

Toisessa erässä emännillä oli sauma voittoon. Aada Peura syötti hyvän putken, kotijoukkueen parhaana palkittu Netta Hyttinen onnistui hyökkäyksissään poikki kentän. Edettiin jatkopalloille, ja voiton vei lopulta PuijoWolley. Pitkältä tauolta palannut kotijoukkue lähti erään uudella otteella, ja kun vastustaja sortui hyökkäysvirheisiin, meni erä lopulta selkeästi kotijoukkueelle. Neljännessä erässä kotijoukkueen hyökkäyksiä vastaan nousi musta seinä, jonka läpi ei palloja onnistuttu saamaan vastustajan kenttään.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Radonjic 16/+6, Hyttinen 11/+3, Valkonen 12/-

PuijoWolley: Tokoku 17/+14, Kääntä 16/+8, Hujanen 14/+7

Ottelun parhaat pelaajat: Netta Hyttinen (JymyVolley), Reina Tokoku (PuijoWolley)

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Otteluisäntä: LähiTapiola

Katsojia: 312

Ottelun lehditötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=akbWveewbQ8

Kommentit:

JymyVolley:                                                          

Netta Hyttinen: Ottelu ratkesi aika lailla omiin virheisiin. Viimeisessä erässä sössittiin aika helppoja juttuja ja oli kommunikaation kanssa vaikeuksia. Ensimmäisessä erässä tehtiin liikaa virheitä, olisi ollut tsänssi pelata voitosta. Toisessa saatiin pelistä kiinni, mutta se ei riittänyt voittoon. Kolmannessa oli hyvä henki ja tuntui, että kaikki toimi.

Peli on ailahdellut tällä kaudella. Meidän pitää luottaa enemmän siihen, että jokainen osaa pelata, vaikka tulisi huono hetki. Pitää kerätä itseluottamusta ja antaa mennä rohkeasti. Omassa pelissä tuli tänään aika paljon hyökkäysvirheitä, olisin kaivannut enemmän varmuutta ja tasaisuutta omaan peliini.

Aleksi Mutka: Aika vaiherikas peli, minkä näkee, kun katsoo erien tilastoja. Molemmilla joukkueilla on heittelyitä joka suuntaan. Vastustaja oli selkeästi parempi puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä. Syystä tai toisesta meillä tuli torjuntahyökkäyksiä paljon, ja täytyy katsoa uudestaan, mistä tilanteesta ne tulee ja mitä ratkaisuja vaikeisiin tilanteeseen tuli.

Se on hyvää, että alkaa näyttää siltä, että pitkään kipeänä olleet Netta, Riikka (Valkonen) että Sara (Niemi) ovat taas valmiita pelaamaan. Kuorma on ollut aika kova, ja pakko on todeta, että kyllä ne vääntävät kaiken, mitä pystyvät, ja minä yritän katsoa, mistä kaivetaan voittoja. Tänään oli muutama pitkä pallo, jotka olivat laadukasta peli kummaltakin joukkueelta. Tykkään siitä, että puolustuksen jälkeen meillä oli ihan sama, kuka heitti passin niin se oli laadukas. Pitkät pallot eivät olleet huonoja toimituksia vaan niissä palloa tapettiin ihan tosissaan.

PuijoWolley:

Reina Tokuku: Meidän peli meni tänään ylös ja alas, mutta pystyimme päättämään erät hyvin. Omassa pelissä oli tänään monta heikkoutta, jotka täytyy korjata seuraavaan otteluun.

Pekka Seppänen: Tulokseen olen tyytyväinen, pelissä oli hyviä hetkiä mutta oli meilläkin välillä tosi vaikeita pätkiä. Ehkä toinen erä oli tänään ratkaisu, se, että saatiin se käännettyä itselle. Muut erät menivätkin selkeästi sille, kumpi sitten voittikin. Toinen erä oli tosi tärkeä.

Me saatiin tänään vähän paremmin tappoja hyökkäyksellä tappoja, tehtiin hyökkäyspisteitä enemmän ja myös torjunnat toimivat. Toki teimme vähän enemmän virheitäkin. Ehkä syöttövirheitä oli vähemmän. Tiesin, että tiukka taistelu tulee, Nurmo on aiheuttanut joka vastustajalle saanut ahtaita hetkiä, ja meilläkin niitä oli toinen ja kolmas erä. Onneksi toiseen erään käännettiin, etukäteen tiesin, ettei missään nimessä tule peli, joka mennä rallatellen alusta loppuun.

Go to Top