JymyVolley – Kuortane

Osta pääsyliput Jymyn peleihin netistä ja varaa parhaat paikat katsomosta >> lippu.fi

Ladataan Ottelut

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.
Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

>> Lataa ottelun käsiohjelma (.PDF)

Nurmohallissa isketään naisten lentopallon mestaruusliigassa keskiviikkona yhteen paikallisottelun merkeissä, kun JymyVolleyta vastaan verkon toiselle puolelle asettuu Kuortaneen joukkue. Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue pelaa viime vuoden tapaan vain yhden kierroksen ottelut eli kohtaa jokaisen joukkueen vieraspelissä. Kuortaneen joukkueessa on nuoria pelaajia, jotka muodostavat tyttöjen maajoukkueen.

Kuortaneella on nyt takana kuusi ottelua, joista se on onnistunut saalistamaan vain yhden erävoiton ottelussa Rovaniemellä WomanVolleyta vastaan. Tilastot eivät kuitenkaan kerro läheskään kaikkea. Joukkue on pelannut tiukkoja eriä ja taistellut erävoitosta.

– Olemme kohdanneet ennen kauden alkua muutamissa harjoituspeleissä. Kuortaneen joukkue on taisteluhenkinen ja tiivis joukkue. Sillä on hyvä puolustus ja torjunta ja joukkue taistelee jokaisesta pallosta. Kuortane on pitkään harjoitellut yhdessä ja joukkuetta ei tule mitenkään aliarvioida, korostaa JymyVolleyn kapteeni Riikka Valkonen.

Jymy on viimeksi voittanut marraskuun lopulla kotihallissaan ottelun Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. Sen jälkeen korona keskeytti pelit kuudeksi viikoksi. Tammikuussa alkaneella kevätkaudella voitot ovat karttaneet Jymyä, vaikka kärkijoukkueitakin vastaan Jymy on pelannut tasaisia eriä. Jymyllä on alla viisi peräkkäistä tappiota ja selvää on, että nyt Jymy haluaa voittojen tielle.

– Voitto olisi enemmän kuin tervetullut. Hyvin olemme taistelleet, mutta pisteitä ei ole tullut. Nyt keskiviikkona lähdemme voittoa hakemaan, mutta se ei ole mikään itsestään selvyys, Valkonen painottaa uudelleen.

Jymy käytti kuuden viikon tauon kovaan ja laadukkaaseen harjoitteluun. Se onkin tarpeen, sillä edessä on varsin kova otteluruuhka. Kuortaneen jälkeen Jymy kohtaa kotonaan Puijo Volleyn ja matkaa sen jälkeen Rovaniemelle Woman Volleyn vieraaksi.

– Näistä kolmesta pelistä pisteitä pitää tulla. Olemme pelanneet tasaisia eriä ja näyttäneet, että pystymme haastamaan kärkijoukkueet. Kahteenkymmeneen pisteeseen saakka mennään tasaisesti, mutta erien viimeiset pisteet ovat olleet meidän ongelma. Kovuutta ja rohkeutta niihin tarvitaan lisää.

Jymyn joukkue on iskussa ja lähes koko rosteri mukana. Vain Jessica Salminen potee nilkkaansa.

– Ainakin seuraavat pelit mennään vielä ilman yleisöä. Se on harmi sekä seuralle, että meille pelaajille, mutta ei tälle mitään mahda, Valkonen toteaa.

JARI HAKALA

Go to Top