JymyVolleyn tiivis tahti naisten lentopallon mestaruusliigassa jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla, kun keskiviikkona pelatun ottelun jälkeen vieraaksi sunnuntaina Nurmohalliin saapuu LP Vampula. Lähtökohdat sunnuntain kotipeliin ovat herkulliset, sillä Vampula on kuusi pistettä Nurmon edellä sarjataulukossa.
• Tiedämme, että sarjassa mennään kovaa tykitystä eteenpäin, mutta tiedämme myös, että tämä on sitä hienoa urheilijan arkea. Paljon pelejä, paljon matkustamista ja paljon treenaamista, kiteyttää Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka.

Joukkueet iskevät yhteen tasaväkisistä lähtökohdista. Tällä kaudella kaksi edellistä peliä ovat olleet tiukkoja viisieräisiä vääntöjä, jotka molemmat Vampula on pystynyt kääntämään edukseen.
• Vampulalla on vahvat yleispelaajat eli Iveta Stanchulova ja Kristiana Petrova. He ovat molemmat Bulgariasta kotoisin. Lisäksi joukkueen väriläiskä on ollut kakkossarjasta liigaan noussut Teija Vuorenmaa, joka on pelannut hyvän kauden hakkurina.

Mutka toteaa Vampulan vääntäneen pääasiassa edellä luetellun kolmikon voimalla yksinkertaista, mutta tehokasta lentopalloa.
• Meillä se tarkoittaa, että on onnistuttava torjunta- ja puolustuspelissä. Ison pallon hyökkäyksessä on pystyttävä vaikeuttamaan vastustajan peliä.

Mutka toteaa joukkueiden molempien kohtaamisten tällä kaudella olleen mielenkiintoisia pelejä, jotka ovat tarjonneet pitkiä palloralleja ja olleet viihdyttäviä.
• Nyt on taas se hetki kaudesta, kun kotikatsomoon tarvitaan kaikki mukaan. Ennakkoasetelmat enteilevät mielenkiintoista kohtaamista, Mutka ennakoi.

LP Vampula menestyi tällä kaudella hienosti Suomen cupissa selviytyen aina viime viikonloppuna pelattuun välierään saakka, jossa tuli tappio. Jymyllä on edessä kuusi ottelua runkosarjassa. Kolmen kotiottelun putken huipentaa viikon kuluttua ottelu LiigaPlokia vastaan. Sen jälkeen on edessä pohjoisen kiertue Rovaniemen kautta Kuusamoon. Jymy palaa vielä kerran kotihalliin LP Kangasalaa vastaan, kunnes edessä on runkosarjan päätöskierros Hämeenlinnassa. Pisteitä on siis jaossa vielä runsaasti.
• Kyllä meillä on hirveä nälkä kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin. Keskiviikkonakin väänsimme tiukasti sarjakärkeä vastaan ja se enteilee hyvää. Raskas kausi on takana, mutta peli kerrallaan mennään ja katsotaan mihin saakka se riittää. Tilanne on muutenkin hyvä, sillä koko rosteri on pelikunnossa, Mutka toteaa.

JARI HAKALA