JymyVolleyn kausi naisten lentopallon mestaruusliigan kotiotteluissa huipentuu sunnuntaina Nurmohallissa runkosarjan viimeiseen kotiotteluun salolaista LP Viestiä vastaan. Jymy on sarjassa tällä hetkellä kahdeksantena ja paikan säilyttäessään menossa pudotuspeleihin. Mikäli Jymy paikkansa säilyttää, on kotiotteluiden antia luvassa lisää.

KATSOMOON OTETAAN 20 ENSIMMÄISEKSI ILMOITTAUTUNUTTA KAUSIKORTTILAISTA!
Kausikorttilainen Ilmoittaudu sähköpostilla katariina.toivola@netikka.fi
Saat kuittauksen sähköpostiisi, jos mahdut mukaan!

Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

– Pudotuspelit ovat tavoitteena. Kun nyt ollaan viivan yläpuolella, niin paikasta ei haluaisi luopua. Taistellaan ja tehdään itse se, mitä pystytään, sekä katsotaan, mitä muualla tapahtuu, toteaa JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

Raatikainen näkee pudotuspelien olevan Jymyn kaltaiselle nuorelle joukkueelle tärkeitä kasvun ja kehityksen paikkoja. Jymyllä on jäljellä LP Viestiä vastaan pelattavan kotiottelun lisäksi vierasottelut Hämeenlinnaa ja runkosarjan päättävää LP Kangaslaa vastaan. LiigaPloki aiheutti keskiviikon kierroksella hämmennystä pelaamalla junioripitoisella joukkueella LP Viestiä vastaan. Matkassa oli vain kahdeksan pelaajaa.

– Toivotaan, että jännitys säilyy loppuun saakka ja kaikki pelaisivat runkosarjan ryhdikkäästä loppuun saakka, Raatikainen viestittää.

Sunnuntain kotiottelussa vastaan tuleva LP Viesti on sarjassa kolmantena, mutta omaa hyvät mahdollisuudet kakkospaikkaan. Jymy pelasi LP Viestiä vastaan kotona lokakuussa Viestin viedessä pisteet erin 3-1. Salossa tammikuussa Viesti voitti 3-0.

– Olemme pelanneet molemmat pelit Viestiä vastaan hyvin ja tekeminen on ollut laadukasta. Haaste on toki kova. Vastaan tulee joukkue, jossa on voimakas voittamisen kulttuuri.

LP Viestin passari Viktoriia Tuchasvili käyttää paljon myös keskihyökkäystä, jossa yhteinen sävel on löytynyt erityisesti Anna Czakan kanssa. Uusi vahvistus M’Kaela White on pelannut vasta yhden pelin. Raatikainen toteaa, että Viesti tulee rakentamaan peliään paljon myös uuden vahvistuksen varaan.

– Meidän pitää luottaa omaan tekemiseen. Meillä on ollut peleissä ratkaisun paikat, mutta olemme hävinneet pelejä omilla virheillä erien lopussa.

Poikkeuksellinen kausi on pitänyt yleisön pois katsomoista ja Raatikainen toteaakin kotisalin tuoman vahvuuden kärsivän. Tähän mennessä päävalmentaja on kauteen tyytyväinen. Fysiikkaharjoittelua on pystytty viemään hyvin läpi ja testit osoittavat joukkueen kehittyneen. Nuori joukkue on myös tehnyt töitä hyvällä asenteella.

– Olemme löytäneet oman pelitavan, jossa puolustus ja torjunta ovat vahvuuksia. Tiesimme jo kauteen lähtiessä, että hyökkäyspelissä emme ole riittävän vahvoja. Tämä on tulosurheilua ja aina haluaisi voittoja, mutta lähtökohtiin nähden kausi on mennyt kokonaisuutena ihan hyvin, Raatikainen summaa.

JARI HAKALA