Nurmon Jymy kohtaa lentopallon naisten mestaruusliigan runkosarjan kääntyessä loppusuoralle ensi sunnuntaina kotisalissaan Nurmohallissa sarjakärki LP Kangasalan. LP Kangasala johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Pölkky Kuusamoon. Kun kolme sarjakierrosta on jäljellä, nämä kaksi joukkuetta ratkaisevat runkosarjan voiton.

LP Kangasalan kymmenvuotisella liigataipaleella joukkue on voittanut kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia sekä Suomen cupin kahdesti. Silti joukkueen piikkipaikka on ehkä hieman yllätys.

– LP Kangasala hieman yllätti alkukaudesta, mutta kun on nähnyt joukkueen pelaavan, niin ei ole yllätys, että se on kärjessä. Joukkue on hyvin rakennettu ja siellä on jokaisella paikalla tasokkaat pelaajat. Vahva kuusikko, luonnehtii Jymyn yleispelaaja Tanja Eteläaho sunnuntain vastustajaa.

Eteläaho toteaa Kangasalan ulkomaalaispelaajien hankinnan menneen nappiin. Joukkueen yleispelaaja Mary-Kate Marshall on liigan kuumimpia pelaajia tällä hetkellä. Myös toinen jenkki passari Caila Stapleton ja valko-venäläinen keskitorjuja Julia Miniuk ovat pelanneet hyvän kauden.

– Lisäksi joukkueessa on Suomen maajoukkuepelaajat Roosa Laakkonen ja libero Tiiamari Sievänen. Sievänen on pelin sielu ja hakee palloja peliin. Marshall on liigan kovin. Hän nostaa hyvin ja hyökkää monipuolisesti, Eteläaho jatkaa.

Eteläaho on pelannut Jymyssä kaikki kolme liigakautta. Tällä kaudella hän on pelannut vähemmän, mutta ollut joissakin kotipeleissä syöttövaihto roolissa.

– Peliharjoituksissa olen ollut kahdesti viikossa sparraajana mukana. Kotipeleissä olen ollut, kun perheen muut menot ovat sen mahdollistaneet. Pojat pelaavat jalkapalloa ja salibandyä ja olen itse pelannut enää heidän ehdoillaan. Mieheni Jarmo valmentaa Jymyn salibandyjoukkuetta ja minä olen ollut enemmän mukana poikien harrastuksissa.

Yleispelaaja on kuitenkin ollut joukkueen mukana niin paljon, että tietää Jymyn tämän kauden joukkueen olevan monipuolisin kolmen liigakauden joukkueista.

– Kaisa Nyman tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Ulkomaalaishankinnat ovat olleet hyviä. Jos joulutauon jälkeen tullut Madeline Haggerty olisi ollut mukana jo alkukaudesta, niin uskon, että Jymyllä olisi enemmän pisteitä. Haggerty on tasapainottanut joukkuetta.

Jymy on kohdannut sarjakärjen kahdesti runkosarjassa. Molemmissa otteluissa LP Kangasala on vienyt voiton erin 3-0. Tosin molemmissa peleissä mentiin kahdessa erässä aina jatkopalloille ennen kuin erävoitot ratkesivat. Jymy on liigassa kahdeksantena kiinni viimeisessä play-off paikassa.

– Voimasuhteet liigassa ovat muuttuneet kauden mittaan. Liiga on tasainen ja kaikki on mahdollista. Nyt pitää vain saada pelirohkeus esiin ja vastaanotto pitämään. Hyökkäysvoimaa Jymyssä kyllä löytyy, Eteläaho vakuuttaa.

JARI HAKALA