Nurmon Jymy – LP Vampula

Osta pääsyliput Jymyn peleihin netistä ja varaa parhaat paikat katsomosta >> lippu.fi

Ladataan Ottelut

Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigan joukkue palaa lauantaina kymmenen päivän pituisen joulutauon jälkeen takaisin tositoimiin kohtaamalla tämän vuoden viimeisessä mestaruusliigan ottelussa LP Vampulan Huittisista. Kuten Jymyn valmentaja Kari Tuomela toteaa, kaikki lentopalloliigan ottelut ovat suuria otteluita, mutta lauantain peli on yksi kauden tärkeimmistä.

LP Vampula on Jymyä jäljessä sarjataulukossa kolme pistettä. Vampula otti ehkä hieman yllättäenkin voiton joulukuun alkupuolella Pihtiputaan Liiga-Plokista, mutta on nyt hävinnyt kaksi viime otteluaan. Jymyä voitot ovat karttaneet vielä pidempään, vaikka otteet kentällä ovat olleet hyviä. Tappioputki on venynyt jo kymmenen pelin pituiseksi.

– Ottelu on joukkuehengenkin takia erittäin tärkeä. Nyt olisi ehdottomasti pystyttävä palaamaan takaisin voittojen tielle. Liigapaikka ei ole mitenkään taputeltu, mutta yksi voitto tähän kohtaan olisi tosi hyvä, Tuomela laskeskelee.

Tuomela viheltää harjoitukset käyntiin heti tapaninpäivän jälkeen keskiviikkona. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset Alexandra Vajdova ja Julie Mikaelsen kävivät lyhyen loman aikana tapaamassa perheitään Slovakiassa ja Norjassa.

– Molempien kotimaissa joulua vietetään perinteisissä merkeissä, kuten meillä Suomessa. He ovat tulleet jo elokuussa Suomeen ja takana on pitkä aika, joten tässä vaiheessa oli heille varmasti mukava käydä myös kotimaassa.

LP Vampula peli käynnistää Jymyn vajaan kahden viikon pituisen neljän ottelun putken.

– Voitto tähän ensimmäiseen peliin toivottavasti kääntäisi laivan suunnan. Paljon tässä on asioita mietitty miten kotiedun lisäksi voitto otetaan. Olemme pelanneet Nurmohallissa hyviä kotipelejä, vaikka pisteitä ei viime peleistä ole tullut. Toivotaan, että meidän hieno kotiyleisö on se yksi ase, millä peli käännetään kotivoitoksi.

Tuomela muistuttaa, että Jymy ja LP Vampula ovat materiaaliltaan hyvin samankaltaiset joukkueet. Molemmilla on nuoret passarit ja tilastot kertovat myös joukkueiden tasaisuudesta.

– Hyökkäysprosentti on yhden prosentin sisällä. Samoin vastaanottoprosentti on yhden prosentin sisällä. Torjuntapelikin on hyvin lähellä toisiaan, Tuomela tutki tilastoista.

Tuomela tietää, että Jymy on fyysisesti iskussa. Se ei ole tappioiden syy. Jymyn valmentaja toki tietää myös sen, että pitkä tappioputki on vaikuttanut mielialaan.

– Se on selvää ja siihen keskitytään nyt ottelua edeltävissä harjoituksissa. Tärkeitä asioita ovat ratkaisupallojen kääntäminen voitoksi ja erien loppuun pelaaminen. Joukkueet ovat tasaisia ja se on lauantaina vahvempi joukkue, joka pystyy pelaamaan koko pelin omalla hyvällä tasollaan, Tuomela painottaa.

JARI HAKALA

Go to Top