JymyVolley joutui antamaan pisteet LP Viestin matkaan sunnuntai-iltana Nurmohallilla pelatussa kotiottelussa. Neljään erään venynyt ottelu meni lopulta vieraille erin 1-3 (17-25, 18-25, 25-21, 22-25). Pitkällä tauolla sisuuntunut kotijoukkue ei kuitenkaan päästänyt vieraita helpolla, vaan pisti kunnolla kampoihin ottelun jälkimmäisellä puoliskalla.

Henni Rinta-Keturi (taustalla) palkittiin Jymyn parhaana pelaajana. Kuva: Keijo Tuomela.

Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue sähläili peräti kuusi syöttövirhettä, eikä päässyt otteluun muutenkaan mukaan. Kentällä näkyi kunnioitus menestynyt vastustajaa kohtaa, eikä ratkaisun tekijöitä löytynyt. Toinen erä eteni samaan tahtiin, eikä kotijoukkue saanut vieraita kuriin.

Pitkällä tauolla emännät kokosivat itsensä, ja kolmanteen erään saapui herännyt kotijoukkue. JymyVolley vei erää alusta alkaen, syötöt upposivat, näyttävät torjunnat toivat tulosta ja pisteitä tauluun. Emännät tekivät erässä peräti kahdeksan torjuntapistettä, minkä ottelun kuuluttaja Marko Hakala arveli olevan joukkueen historian paras saavutus. Vieraat pääsivät rytmiin mukaan vasta ottelun loppuvaiheessa, mutta silloin piste-ero oli jo niin suuri, ettei se kyennyt nousemaan voittoon saakka.

Neljännessä erässä kotijoukkue oli pahimmillaan jo kuusi pistettä vieraita jäljessä, mutta onnistui kokoamaan pelin ja pääsi jo kahden pisteen päähän (19-21). Ihan loppuun saakka ei nousu riittänyt, ja vieraat saivat erävoiton myötä kolme pistettä kotiinviemisiksi. Erän kiivaudesta kertoo se, että tuomari antoi vieraiden passarille Viktoriia Tuchashvilille keltaisen kortin.

Ottelussa 237 katsojaa.

Parhaat pelaajat: Henni Rinta-Keturi (JymyVolley), Anna Czakan (LP VIesti). ProLibero Laura Penttilä (JymyVolley):