Komealla kotivoitolla naisten lentopallon mestaruusliigan avannut Nurmon Jymy jatkaa kotiottelujen merkeissä jälleen ensi sunnuntaina, kun vastaan tulee Napapiirin ylpeys WoVo Rovaniemi. Myös WoVo voitti kauden avauksensa, kun se voitti kotonaan kuopiolaisen Puijo Volleyn. Jymyn voittolukemat LP Vampulasta kirjattiin lukemin 3-1 ja WoVon voitto Puijosta erälukemin 3-2.

– Oli hyvä peli meiltä ja voitosta jäi hyvä fiilis. Meillä oli hyvä henki kentällä ja saatiin kausi käyntiin, totesi avausottelussa 21 pistettä tehtaillut Jymyn hakkuri Henni Rinta-Keturi.

Rovaniemi on ollut yksi Jymyn päävastustajista viime kausilla. Lähtökohdatkin joukkueilla ovat hyvin samankaltaiset, sillä Rovaniemi pelaa Jymyn tapaan kotimaisin voimin. Rovaniemellä on myös nuori joukkue, mutta kokemustakin löytyy, kun libero Outi Polso teki sopimuksen kauden kynnyksellä. Myös Iida Paananen ja Riikkaliisa Kärkkäinen ovat kokeneita pelaajia 30-vuotisjuhlavuottaan viettävällä rovaniemeläisjoukkueella.

– Tuttu vastustaja ja olemme pelanneet heitä vastaan tiukkoja matseja. Tulee varmasti hyvä tasainen peli ja hyvällä pelillä taistelemme voitosta, ennakoi Rinta-Keturi.

Kauden avauspelissä Rinta-Keturi oli Jymyn kovin pistenikkari 21 pisteellään. Rinta-Keturin syöttö oli tikissä, sillä yhdeksän pistettä tuli ässäsyötöillä. Yksi piste tuli torjunnalla ja muut hyökkäyspelissä.

– Syöttö toimi meillä hyvin ja vastaanoton kautta pääsimme rakentamaan monipuolista hyökkäyspeliä. Salla tarjosi hyviä passeja, kehuu Rinta-Keturi ensimmäisen liigapelinsä pelannutta Jymyn passaria Salla Rinta-Tassia.

Sarjan alku on tiivis, sillä torstaina ennen kauden toista kotiottelua Rovaniemeä vastaan, Jymy pelaa ensimmäisen vieraspelinsä Kangasalalla. Kangasalan joukkueessa on viime kauden Jymystä kaksi tuttua pelaajaa Karoliina Friberg ja jenkkivahvistus Jody Larson.

– Kova joukkue on vastassa. Siellä on myös useita maajoukkuepelaajia. Yhden harjoituspelin olemme pelanneet. Vastassa on hyvää torjuntapeliä pelaava ja kovaa hyökkäävä joukkue, Rinta-Keturi jatkaa.

Rinta-Keturi pelaa toista kauttaan Jymyn liigajoukkueessa. Viime kaudella hän pääsi kokeilemaan liigatunnelmaa, mutta oli nyt aloituskuusikossa kauden avauksessa.

– Jymyssä olen pelannut lentopalloa seitsemänvuotiaasta lähtien.

Rinta-Keturi opiskelee Seinäjoen Lukiossa urheiluakatemiassa. Akatemiassa on eri lajien edustajia, joista lentopalloilijoita on kolme.

JARI HAKALA