Nurmon Jymyn kotipelit naisten lentopallon mestaruusliigassa jatkuvat sunnuntaina Nurmohallissa, kun Jymy saa vastaan LiigaPlokin Pihtiputaalta. Ottelu on Jymylle kolmas peräkkäinen kotihallissa, jossa pistetili on karttunut viime otteluissa mukavasti. Joulutauon jälkeen Jymy on pelannut neljä ottelua, joista se on ottanut kahdeksan sarjapistettä. Niistä seitsemän on ropissut tilille Nurmohallissa.

– Kotihalli ja kotiyleisö tuovat aina lisäenergiaa tekemiseen. Kun yleisö pitää meteliä katsomossa ja kannustaa, niin se tuo lisäpotkua kentälle. Kuusamossa on samantyylinen kotiyleisö, mitä meillä. On hieno pelata, kun katsomo kannustaa, kiittelee Jymyn yleispelaaja Essi Hautamäki kotikatsomoa.

Jymyllä on runkosarjassa vielä viisi ottelua jäljellä. Sunnuntain kotiottelun jälkeen joukkue pelaa helmikuussa kolme vierasottelua peräkkäin, mutta palaa sitten vielä runkosarjan viimeisellä kierroksella maaliskuun alussa Nurmohalliin. Jymyllä oli ennen joulua nihkeä jakso ja tappioputki venyi yhdeksän ottelun pituiseksi. Joulutauon jälkeen tahti on ollut toinen ja Jymy on haastanut myös sarjan kärkijoukkueet ja ottanut pisteitäkin.

– Joulutauolla pääsimme rauhoittumaan ja sen jälkeen halu voittaa on ollut aivan erilainen. Se on näkynyt tahtotasossa ja itseluottamuksessa, Hautamäki jatkaa.

Jymyn harjoituksissa pistäytyi myös poppamies Lapualta, kun Virkiän naisten pesäpallojoukkueessa pitkään kakkospelinjohtajana toiminut Timo Kankaanpää kävi pitämässä luennon lentopallonaisille.

– Siihen sisältyi myös ennakkotehtäviä. Jokaisen piti miettiä omaa tekemistä ja mitä yksilötasolla haluaa lentopallosta. Siitä oli paljon hyötyä, Hautamäki toteaa.

Jymy ja LiigaPloki ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti. Jymy voitti LiigaPlokin lokakuun alussa runkosarjan toisella kierroksella Nurmohallissa erin 3-0. Marraskuun puolivälissä Pihtiputaalla LiigaPloki oli parempi samoin lukemin. Jymyllä on viime viikonlopulta alla selvä kotivoitto Rovaniemen WoVo:sta erin 3-0. LiigaPloki puolestaan hävisi erin 3-2 sarjakakkoselle Hämeenlinnan HPK:lle, mutta osoitti vaarallisuutensa ottamalla pisteen.

– Vastustajan tekeminen on tasaista perustekemistä. Se on vahva torjuntapelissä ja hyökkäyspelissä. Hakkuri Canace Finleyn ja keskipelaaja Meredith Hardyn kanssa pitää olla tarkkana. Myös Nette Tuominen on tehnyt paljon pinnoja, Hautamäki painottaa.

Hautamäki on koko kotijoukkueen tavoin parantanut otteitaan joulutauon jälkeen. Suunnitelma peliin on selvä.

– Meidän pitää saada hyvällä syötöllä vastustajan vastaanotto rikki ja horjuttaa siten LiigaPlokin hyökkäyspeliä. Oma hyvä syöttö ja hyvä torjuntapeli sekä järkevät ratkaisut hyökkäyspelissä ratkaisevat. Meillä on hyvä tahti päällä ja haluamme sen jatkuvan, Hautamäki korostaa.

JARI HAKALA

– Muistathan, että Jymyn kotiotteluissa on lapsiparkki!

– Ennakkoliput peleihin ovat myynnissä: www.seat4.me

– Jymyn fanituotteet ovat myynnissä kotiotteluissa! Katso >> täältä mitä kivaa on myynnissä.