JymyVolley kohtaa keskiviikkona naisten Mestaruusliigassa kotihallissaan kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittaneen LP Kangasalan. Vieraiden tappiot ovat tulleet LiigaPlokia sekä LP Viestiä vastaan. Kauden ensimmäistä voittoaan hakeva JymyVolleyhan on LP Kangasalan tapaan kokenut tappiot LiigaPlokia sekä LP Viestiä vastaan.

– LP Kangasala on kova vastus ja kuuluu liigan parhaimpien joukkueiden ryhmään, JymyVolleyn päävalmentaja Kari Tuomela mietti.

– Heillä on hyvät suomalaiset ja tähän otteluun Kangasala saanee vielä mukaan loukkaantumisesta toipuneen maajoukkuepelaaja Roosa Laaksosen. Kangasalan ulkomaalaiset pelaajat ovat kovia ja varsinkin Mary-Kate Marshall meidän pitää saada kiinni, sillä tämän ison ja voimakkaan hakkurin kautta vieraiden hyökkäyksistä tulee kulkemaan 30 prosenttia.

LP Kangasala lähtee keskiviikon otteluun suosikkina, mutta päävalmentaja Tuomela uskoo vahvasti oman joukkueensa mahdollisuuksiin ja LP Kangasalan kaatamiseen.

– Viime sunnuntaina Vampula oli täysin kaadettavissa, mutta harmittavasti erien viimeiset pisteet menivät vastustajalle silloin. Kangasalan kanssa olimme melko tasavertaisia viime vuonna ja nyt minun mielestä meidän joukkue on materiaalisesti sekä pelillisesti paremmassa pisteessä. Voittoa lähdemme ottelusta hakemaan ja oma syöttö pitää saada vielä kovemmaksi ja tarkemmaksi kuin se oli Vampulaa vastaan, Tuomela totesi.

– Jotta pystymme kaatamaan Kangasalan, pitää meidän onnistua jokaisella osa-alueella hyvin. Näillä kovemmilla joukkueilla liigassa, joihin luen myös Kangasalan, on niin hyvät yleispelaajat, että he pystyvät tekemään ratkaisuja vähän huonommistakin syötöistä ja sitä varten meidän pitää olla koko ajan valmiina torjumaan tai nostamaan palloja ylös.

– Vaikka olemme aloittaneet sarjan neljällä tappiolla, on pelimme ollut melko hyvää. Asenne joukkueessa on hyvä ja töitä tehdään koko ajan hartiavoimin, joten voittoja alkaa kyllä tulla ja keskiviikkona tuon putken voisi aukaista. Uskon, että tästä kaudesta tulee vielä JymyVolleyn paras Mestaruusliigassa, Tuomela sanoi.

JymyVolley kohtaa keskiviikkona 16.10. Nurmohallissa LP Kangasalan klo 18.30.

Paavo Eloniemi