Nurmon Jymyn alkukausi naisten lentopallon mestaruusliigassa on ollut kova, sillä Jymy on kahdessa pelaamassaan ottelussa kohdannut sarjakärjen ja sarjakolmosen. Jymy on pelannut LiigaPlokia vastaan, joka johtaa sarjaa voitettuaan kaikki neljä otteluaan. Toinen ottelu Jymyllä oli Hämeenlinnassa Lentopallokerhoa vastaan. Sarja jatkuu tiiviinä, sillä keskiviikkona Jymy matkaa Saloon LP Viestin vieraaksi, joka on voittanut molemmat ottelunsa. Sunnuntaina puolestaan Jymyn vieraaksi tulee LP Vampula, jolla on kasassa neljä pistettä pelaamastaan neljästä ottelusta.

– LP Viesti on mitalisuosikkeja ja kova vastus. Vampulalla puolestaan on nuori joukkue, jossa on paljon ulkolaisia pelaajia. Varsin erilainen kuin meidän joukkue, jossa ikäjakauma on suurempi, vertailee Jymyn libero Pauliina Vilppola tulevaa kotiottelun vastustajaa.

Vilppola on pelannut Jymyssä kaikki Jymyn liigakaudet eli kaksi edellistä ja aloitti nyt kolmannen tutussa seurassa.

– Meillä ei tähän mennessä ole ollut peli kauden tässä vaiheessa niin hyvin kuosissa, kuin se on nyt. Hämeenlinnaa vastaan ottelu olisi voinut kääntyä aivan yhtä hyvin myös meille. Se peli oli otettavissa. Voittoa ei ole vielä tullut, mutta sieltä se on tulossa, Vilppola jatkaa.

Jymyn vahvuutena Vilppola näkee laajan pelaajaringin. Mukana on 14-15 pelaajaa.

– Eri paikoille on pelaajia, joten on myös särkymävaraa, jos loukkaantumisia tulee. Lisäksi nuoret pelaajat ovat kehityskelpoisia.

Jymyllä on kaksi jenkkivahvistusta yleispelaaja Perry Ramsey ja hakkuri Jody Larson. He ovat päässeet hyvin joukkueeseen mukaan.

– He ovat avoimia ja positiivisia persoonia. Larson hakkurina vahvistaa meidän hyökkäystä samoin kuin Ramsey yleispelaajana.

Vilppola toteaa joukkueensa keskipelaamisen myös vahvistuneen, kun pari kautta ykkössarjaa pelannut keskipelaaja Kaisa Nyman teki paluun takaisin liigatasolle.

– Hän on tosi hyvä roolimalli kenelle tahansa meistä ja Kassu on tuonut paljon vinkkejä pelaamiseen. Enemmän vain passeja keskelle, niin hyvä tulee, Vilppola vinkkaa.

Jymyllä on treeneissä hyvä positiivinen meininki ja omalta osaltaan libero toivoo, että pystyisi pelaamaan tasaisen kauden vailla loukkaantumisia.

– Play-offit ovat selkeästi tavoitteena. Viime vuonnakin sinne päästiin, mutta tuli heti vastaan LP Viesti. Nyt sarjan kärki on selvästi tasoittunut. Tulee tasaisempi sarja ja siellä on monta hyvää joukkuetta.

Jymy kohtaa sunnuntaina kotonaan Nurmohallissa LP Vampulan klo 17.