Nurmon Jymy palaa kolmen peräkkäisen vieraspelin jälkeen takaisin kotoisaan Nurmohalliin Jymyn kohdatessa naisten lentopallon mestaruusliigan runkosarjan päätöskierroksella LP Vampulan. Asetelmat runkosarjan päätöskierrokselle ovat varsin vakiintuneet. Jymy on sijalla seitsemän takanaan kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei enää Jymyn ohi nouse. Jymyn edellä kolme pistettä on puolestaan LP Kangasala. Kangasala pelaa päätöskierroksen ottelun Rovaniemellä sarjajumbo WoVo:a vastaan.

– Jos Kangasala häviää Rovaniemellä 3-0 ja me vastaavasti otamme kotona 3-0 voiton, niin silloin meillä on pieni mahdollisuus vielä kuudenteen sijaan, mutta silloin vertaillaan jo pikkupisteitä, laskee Jymyn valmentaja Kari Tuomela.

Tuomela on tyytyväinen sarjanousijan kauteen runkosarjassa. Ensimmäisten kierrosten voittoputki ja hyvät pelit joulun jälkeen kantoivat pitkälle ja Jymyn sarjapaikka sekä paikka play-offeihin varmistuivat jo hyvissä ajoin.

– Kokonaisuus on sujunut yläkanttiin. Olemme yllättäneet monia kovia joukkueita varsinkin kotisalissa. Selvää kuitenkin on, että edelleen play-offeissa haluamme näyttää parasta osaamistamme, Tuomela jatkaa.

Samaa mieltä valmentajan kanssa on keskitorjuja Karoliina Friberg. Froberg totesi, että runkosarja lähti käyntiin jopa yli odotusten.

– Sitten oli hieman synkempi jakso, mutta nousijajoukkueeksi meillä on takana hyvä kausi, kun kaksi joukkuetta jäi runkosarjassa taaksekin. Toki ei kesken kauden saa vielä tyytyväinen olla. Play –offit ovat vielä edessä, Friberg muistutti.

Jymy on viimeksi pelannut kotihallissa tammikuussa. Helmikuussa joukkueella oli peräkkäin kolme vierasottelua, joissa kaikissa tuli tappio.

– Peli paranee, kun pääsemme kotihalliin. Hämeenlinnan reissu ei sujunut hyvin ja meillä on kova halu näyttää, että osaamme pelata, Friberg painottaa.

Jymy ja LP Vampula ovat kohdanneet kaksi kertaa aiemmin. LP Vampula voitti lokakuussa kotonaan ja Jymy vastaavasti oli parempi Nurmohallissa joulukuun lopussa.

– Tulee varmasti tiukka peli. Vampula on meidän edellisen keskinäisen pelin jälkeen saanut uuden ulkomaalaisvahvistuksen, joka tuo lisää lyöntivoimaa hyökkäyspeliin, Friberg toteaa.

Friberg luottaa voiton irtoavan runkosarjan päätöskierrokselta, kun Jymy pelaa omalla tasollaan.

– Play-offeihin pitää vielä parantaa jokaisella osa-alueella. Vastaanotto on ollut meillä hyvä. Kun sitä saadaan vielä hieman paremmaksi, se helpottaa passaria. Samoin hyökkäyspeliin pitää saada vielä lisää tehoa, niin hyvä tästä tulee, Friberg luottaa.

Jymyn ja LP Vampulan välinen runkosarjan päätöskierroksen ottelu pelataan Nurmohallilla sunnuntaina 4.3 klo 17.

Teksti: Jari Hakala

– Muistathan, että Jymyn kotiotteluissa on lapsiparkki!

– Ennakkoliput peleihin ovat myynnissä: www.seat4.me

– Jymyn fanituotteet ovat myynnissä kotiotteluissa! Katso >> täältä mitä kivaa on myynnissä.