Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigajoukkue kohtaa tällä viikolla kaksi viime kauden mitalijoukkuetta. Ensin torstaina Jymy matkaa viime kauden pronssimitalistin LP Kangasalan vieraaksi ja lauantaina Jymy saa kotiottelussa vastaansa puolustavan mestarin salolaisen LP Viestin.

Jymy pelaa poikkeuksellisesti kotiottelunsa Seinäjoen urheilutalolla. Luvassa on yleisölle todellinen lentopallopäivä, sillä ennen naisten mestaruusliigan ottelua Jymyn miehet pelaavat ykkössarjan ottelun Karhulan Veikkoja vastaan. Jymyn miehet ovat hävinneet ykkössarjassa vain kärkikamppailun ja ovat toisena. Vastaan tuleva Karhula on seitsemäntenä.

Jymyn naisten liigajoukkueen keskitorjuja Sara Niemi toteaa pelin sujuvan myös Seinäjoen urheilutalolla.

– Pääsemme sinne hakemaan tuntumaa ennen ottelua. Meidän suurin kotietu on kuitenkin aivan mahtavasti kannustava kotiyleisö. Kotiyleisö on meille seitsemäs pelaaja ja saamme siitä paljon lisää energiaa, Niemi kiittelee.

Niemi toteaa edessä olevan kaksi kovaa vastustajaa. Torstain vieraspelin vastustaja LP Kangasala on sarjassa neljäntenä. LP Kangasala on tällä kaudella hakenut Jymystä vierasvoiton erin 3-0.

– Siellä on hyvät keskipelaajat ja tasainen kova joukkue vastassa. Oma syöttö on tärkeä. Ei saa tulla syöttövirheitä, mutta silti se pitää olla riittävän kova. Lentopallon peruselementit puolustus ja vastaanotto ovat yhtä tärkeitä.

Jymy on kohdannut myös yhdeksänkertaisen mestarin, ja viime vuonnakin kirkkaimmat mitalit vieneen, LP Viestin tällä kaudella. LP Viesti vei kotiottelunsa erin 3-0.

– Olemme pelanneet kärkijoukkueitakin vastaan tiukkoja pelejä ja tiukkoja eriä. Meidän pitää saada rohkeutta ja kovuutta erien loppuun. Kun oma peli saadaan pyörimään ekasta erästä lähtien, mahdollisuudet on vaikka mihin.

Niemi arvioi sarjassa kolmatta sijaa pitävän Viestin olevan tälläkin kaudella mitalipeleissä.

– Se on kokenut joukkue ja aina vaarallinen. Viestillä on laaja hyökkäysmateriaali vaihtopenkkiä myöten.

Niemi oli nostamassa Jymyä liigaan ja pelasi ensimmäisen liigakauden. Viime vuonna hän pelasi kakkossarjaa, mutta palasi nyt takaisin liigajoukkueeseen.

– Työt ja opiskelut veivät välillä aikaa. Oli kuitenkin kiva palata takaisin liigajoukkueeseen. Pääsee harjoittelemaan kovaa ja on kovia pelejä. Ei tätä tekisi, jos tästä ei nauttisi.

Jymyllä on tältä kaudelta kaksi voittoa.

– Muutamat pelit ovat olleet sellaisia, jotka olisivat hyvin voineet kääntyä meille. On ollut kovia joukkueita vastassa alkukaudesta. LP Viestin ja LP Kangasalan olemme molemmat kohdanneet näiden tulevien pelien jälkeen jo kahdesti, kun esimerkiksi Kuusamoa vastaan emme ole vielä pelanneet kertaakaan.

JARI HAKALA