Nurmon Jymy – Pölkky Kuusamo

Osta pääsyliput Jymyn peleihin netistä ja varaa parhaat paikat katsomosta >> lippu.fi

Ladataan Ottelut

Sarjakakkonen Pölkky Jymyn vieraaksi

Nurmon Jymy saa naisten lentopallon mestaruusliigassa vastaansa kotisaliin Nurmohalliin tulevana lauantaina sarjakakkosen Pölkky Kuusamon. Jymy on ollut kova kotijoukkue. Tilillä on neljä voittoa ja vain yksi tappio viime kauden hopeajoukkue Hämeenlinnan HPK:lle. Tosin siitäkin pelistä tilille kertyi piste, kun HPK vei tiukan kamppailun erin 3-2.

– Kotisali on meidän vahvuus ja siellä pystymme haastaman minkä joukkueen vain. Meidän ulkomaalaisvahvistuksetkin ovat sanoneet, että kotisali on hieno paikka pelata. Siellä on hyvä meininki ja yleisö on ottanut koko joukkueen omakseen, Jymyn valmentaja Kari Tuomela kiittelee kotikatsomoa.

Ennen mestaruusliigan ottelua Jymy matkaa kuitenkin keskiviikkona Hämeenlinnaan Suomen Cupin puolivälieriin HPK:ta vastaan. Jatkopaikka irtoaa kahdella voitolla. Nurmossa joukkueet kohtaavat 22.11 Jos otteluvoitot Nurmon pelin jälkeen ovat tasan, pelataan kultainen erä, joka ratkaisee välieräpaikan.

– Avoimin mielin lähdemme. HPK:n kotiareena on hankala paikka pelata, sillä se on iso kuin lentokonehalli ja se vaikeuttaa syöttöpeliä ja vastaanottoa. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, kun pääsimme jatkoon puolivälieriin. Pari liigajoukkuetta on kuitenkin jo pudonnutkin, Tuomela jatkaa.

Nurmossa pelattu mestaruusliigan kotiottelu HPK:ta vastaan osoitti, että viime kauden hopeajoukkue ei voi lähteä soitellen sotaan Jymyä vastaan cupin puolivälierissä.

– HPK:lla on liigan paras passari Chloe Collin. Hänen passitarkkuutensa on tarkin liigassa ja hän pystyy pyörittämään monipuolista peliä, jos pallo nousee. Hyvällä syöttöpelillä HPK on kuitenkin horjutettavissa ja koko joukkueen tulee onnistua, Tuomela painottaa.

Jymy on liigassa hyvissä asemissa viidentenä. Matkaa sarjakolmoseen on vain yksi piste eikä sarjakakkonen Kuusamokaan ole kuin neljän pisteen päässä tasaisessa mestaruusliigassa. Jymy saa vastaansa lauantaina nälkäisen kuusamolaisjoukkueen, sillä Pölkky hävisi viikonloppuna molemmat pelinsä sarjan kärkijoukkueille HPK:lle ja LP-Viestille erin 3-2. Jymyn tilanne on hyvä, sillä keskitorjuja Sofia Norrbacka on myös rivissä mukana ja siten koko joukkue terveenä.

– Hävisimme Pölkylle Kuusamossa 3-1, mutta pelasimme tappiosta huolimatta hyvän pelin. Syöttö ja oma vastaanotto pitää toimia, niin Kuusamo on kaadettavissa, Tuomela korostaa.

Kuusamon hakkuri jenkkivahvistus Malina Terrel on myös syöttötilaston kärjessä. Lisäksi hyökkäysvoimaa löytyy kovaa korkealta lyövältä yleispelaaja Olena Prokopenkolta.

– Syötön ja vastaanoton lisäksi torjuntapeli nousee isoon merkitykseen, Tuomela kiteyttää.

Ottelu Kuusamoa vastaan käynnistyy lauantaina Nurmohallissa klo. 17.

JARI HAKALA

Muistathan, että Jymyn kotiotteluissa on lapsiparkki!

Ja ennakkoliput peleihin ovat myynnissä: www.seat4.me

Go to Top