Jymy ei päästänyt Kangasalaa helpolla. Kuva Tomi Mäenpää.

Naisten lentopalloliigan alkukauden komeetta LP Kangasala sai iskeä Nurmon Jymyä vastaan tosissaan ennen kuin voitto viidennessä erässä (25-19, 25-15,22-25,19-25,8-15) matkasi vieraiden mukana Kangasalle.

Kaksi ensimmmäistä erää oli Jymyn kauden parasta peliä. Joukkue meni menojaan, ja vieraat sortuivat helppoihin virheisiin. Myös kolmas erä alkoi kotijoukkueelta mainosti, ja se johti jo lukemin 18-12, mutta sitten tapahtui jotain, ja vieraat tulivat. Neljännessä erässä vieraat menivät koko ajan muutaman pisteen edellä, ja viides oli sitten jo Kangasalan kulkua.

Joukkueiden parhaat:

Jymy: Karoliina Friberg +11, Tanja Eteläaho +7, Maja Krljic +7

LP Kangasala: Kayla Haneline +20, Nette Peit +8, Vilma Ruuska +6

LP Kangasala:

Kayla Haneline: Ottelu ei ollut meille todellakaan helppo. En tiedä, mitä kahdessa ensimmäisessä erässä tapahtui, meillä oli kommunikaatio-ongelmia, eikä peli kulkenut. Kolmannessa erässä meistä tuli joukkue, ja autoimme toisiamme voittoon. Otteluun tuli lisää aggressiivisuutta. Aina voi toki pelata paremmin, mutta tästä ottelusta kreditit nimenomaan joukkueelle.

Arttu Keränen: Nurmossa ottelut eivät ole koskaan helppoja, enkä tästäkään sellaista odottanut. Kahden ensimmäisen erän aikana oli turhautuminen jo lähellä, emme saaneet aikaiseksi yhtään mitään. Vain Kayla pelasi tasollaan, mutta lentopallossa se ei riitä, että yksi onnistuu. Pitkällä tauolla korostin pelaajille ammattietiikkaa, ja muistutin, että emme voi lähteä kentälle puoliteholla. Kolmannessa erässä vähensimme virheitä, ja ottelun loppua kohti myös pallojen tappoteho parani. Erän loput ovat olleet koko kauden meidän, ja niin oli tälläkin kertaa. Me palasimme oikeasti joukkueena, emme väistäneet palloa ja luotimme toisiimme. Joukkue työskenteli yhdessä.

Nurmon Jymy:

Hilkka Hujanen: Pelasimme kauden parhaan pelin aina kolmannen erän puoliväliin saakka. Sitten vastustaja, ja etenkin Kayla, heräsi, ja kelkka kääntyi heidän hyväkseen. Ottelu ratkesi puolustuksen jälkeisiin hyökkäyksiin, joissa meidän tulisi olla kovempia. Viime viikonlopun heikko ottelu Kuusamossa vain nollattiin, ja korostimme sitä, että pitää pelata joukkueena. Haettiin lisää itsevarmuutta.

Kari Tuomela: Ehdottomasti ehjin peli meiltä tällä kaudella. Piste saatiin taistelemalla, sillä Kuusamon pelin jälkeinen viikko on ollut repaleinen. Joukkue on huilannut flunssaisena lähes koko viikon. Puolustuspallojen jatkot olivat vaikeita, meiltä ei oikein tappajaa pallolle löytynyt. Joukkueen tekemiseen olen tyytyväinen, se oli jotain sellaista, mikä on meidän tasomme tänään. Parasta päivän pelissä oli se, että kentällä oltiin joukkueena, ja Anniina (Keinänen) pyöritti peliä hyvin.