Nurmon Jymyn oma kasvatti Emmi Riikilä palaa pitkän kuntoutusjakson jälkeen tositoimiin liigakentille, ja pukee ylleen JymyVolleyn pelipaidan. 24-vuotias yleispelaaja sai pahan polvivamman marraskuussa 2022 ja on ollut sen jälkeen poissa pelikentiltä.

  • Kuntoutusprosessi on ollut vaikea, ja välillä on tullut hetkiä, jolloin olen ajatellut, että tämä oli tässä, Riikilä myöntää.

LP Kangasalan riveissä viimeksi pelannut Riikilä palasi Seinäjoelle viime syksynä, ja on kuntouttanut itseään tutussa ympäristössä. Lajin pariin ja lentopalloyhteisöön hän palasi pian paluunsa jälkeen.

  • Olen treenannut Jymyn 1-sarjajoukkueen kanssa ja käynyt Akatemian aamuharkoissa. Pääsin liigatreeneihin ensin auttamaan, ja sitten myös treenaamaan. Ne ovat olleet askelia, jotka ovat luoneet uskoa ja toivoa siihen, että sopimuskin vielä jossain vaiheessa johonkin seuraan syntyy, Riikilä kertoo.

Matkan varrella Riikilä on saanut yhteydenottoja myös muista seuroista, mutta päätyi lopulta tuttuun ja turvalliseen JymyVolleyhyn.

  • Olen ollut tyytyväinen siihen ymmärrykseen, jota täällä minua kohtaan on ollut. Kun palaa takaisin, on tärkeää, että on tuttu ja turvallinen ympäristö. Täällä on myös läheisten. Tähän tilanteeseen tämä on oikea paikka minulle.

Riikilä sanoo olevansa valmis kentälle sunnuntain kotiottelussa LiigaPlokia vastaan. Ottelu on hänelle äärimmäisen tärkeä.

  • Se voi olla aika tunteikasta. On pelaajalle tosi iso juttu ja luo uskoa tekemiseen, hän ennakoi.

Riikilä aloitti liigauransa Nurmon Jymyssä vuonna 2017. Sen jälkeen hän on pelannut kolme kautta Hämeenlinnassa ja kaksi Kangasalla. Maaotteluita 176-senttisellä laiturilla on takanaan 40, ja hän on edustanut Suomea muun muassa EM-kisoissa.