JymyVolleyn naisten lentopallon mestaruusliigajoukkueen keskitorjujaa Ada Peuraa harmittaa Jymyn kuuden ottelun pituinen tappioputki. Alku liigassa oli hyvä, mutta nyt voitot ovat karttaneet.

– Nyt on ollut synkempi kausi. Yritämme kuitenkin nousta takaisin alkukauden vireeseen ja voittojen tielle. Pistenälkä on kova, Peura painottaa.

#11 Ada Peura on valmiina palauttamaan Jymyn voittojen tielle.

Peura tiedostaa Jymyn viime ottelujen ongelman. Jymy taistelee tasapäin aina erien puoliväliin saakka.

– Lopussa olemme kuitenkin hävinneet. Pystymme hyvin taistelemaan, mutta pitkiä palloralleja pitäisi pystyä kääntämään voitoksi ja ammentaa sitä kautta hyvä fiilis loppuun saakka. Erien loput ovat olleet meille ongelma.

JymyVolley kohtasi LiigaPlokin lauantaina Pihtiputaalla. Ottelu oli joukkueiden ensimmäinen tällä kaudella LiigaPlokin viedessä täyden pistepotin erin 3-0. Toinen ottelu joukkueiden välillä tulee nopeasti vajaan viikon sisällä, kun pihtiputaalaiset saapuvat perjantaina Nurmohalliin.

– Ploki on kovaa hyökkäävä joukkue. Sillä on hyvät laitahyökkääjät ja ratkaisijoita löytyy myös keskeltä. Joukkueessa on vahvat ulkomaalaispelaajat.

Liiga Plokilla on peräti neljä jenkkipelaajaa. Hakkurina pelaa Lindsey Calvin. Lauren Matia on yleispelaaja. Jaidyn Blanchfield pelasi alkukaudesta liberona, mutta on nyt tehnyt tuhoisaa jälkeä hakkurina. Jaelyn Keene puolestaan on vahva keskellä.

– Kun Sofia Lehto tuli passariksi viime lauantain pelissä toisen erän puolivälissä, niin Ploki hyökkäsi enemmän myös keskeltä.

Peura korostaa, että Jymyn pitää pystyä vastaamaan kovatempoiseen peliin.

– Syöttö meillä on ollut hyvä. Torjunta- ja puolustuspeliä pitäisi pystyä parantamaan ja päästä niiden kautta pelin mukaan.

Peura on Laihian Lujan kasvatti. Hän pelasi uransa ensimmäiset kuusi kautta Lujassa ja nyt Jymyssä on menossa viides kausi, joista toinen liigajoukkueessa.

JARI HAKALA

>> Ottelun käsiohjelman löydät täältä (.pdf)