Naisten lentopallon mestaruusliigan sarjaohjelman merkillisyys näkyy jälleen JymyVolleyn kohdalla sunnuntain kotiottelussa Jymyn kohdatessa toistamiseen Hämeenlinnan. Joukkueet toki iskevät runkosarjassa yhteen kolmesti, mutta Jymylle ottelu on viides naisten mestaruusliigassa tällä kaudella ja Hämeenlinna tulee nyt vastaan uudelleen Jymyn kotiottelussa. Aiemmin joukkueet iskivät yhteen Hämeenlinnassa liigan toisella kierroksella.

Jymylle alkukausi on ollut haasteellinen, sillä pistetili ei ole vielä auennut. Vastassa on ollut käytännössä sarjan kärkijoukkueet, mutta Jymyn päävalmentaja Patrik Ojaniemi ei suoraan halua verrata joukkueiden vahvuuksia.
• Ei sen taakse voi mennä, että kärkijoukkueiden kohtaamisen takia ei pisteitä ole tullut. Tärkeintä on, että meidän oman pelin tason on noustava, Ojaniemi painottaa.

Jymyn joukkue on myös elänyt ulkomaalaisvahvistusten osalta. Nyt Jymyllä on riveissä kaksi jenkkipelaajaa. Jada Burse on jo vakuuttanut hakkurina. Uutena pelaajana tuli mukaan viikko sitten Deja Robinson. Hän on myös USA:sta ja pelaa keskipelaajana.
• Hakkuripeliin olen tyytyväinen. Vastaanottopeliä meidän on saatava parempaan suuntaan ja torjunta- sekä puolustuspelaamisessa on jatkossa saatava enemmän aikaan. Joukkuepelaaminen on se yksi tärkein asia mitä tarvitsemme, Ojaniemi jatkaa.

Sunnuntaina Hämeenlinnaa vastaan poissa on kaksi nuorten maajoukkueen pelaajaa eli Sofia Päykkönen ja Nitta Korhonen.
• He ovat nuorten maajoukkueen mukana ja sitä myöten nuoret pelaajat saavat jälleen mahdollisuuden näyttää.

Jymyllä on viikko edellisestä pelistä. Alkukauden neljä ottelua ovat näyttäneet päävalmentajalle, että pelin vaatimustason löytyminen liigassa ottaa oman aikansa.
• Aika moni meidän pelaajista pelaa ensimmäistä kautta liigassa ja alku on aina totuttelua. Haemme edelleen omaa tekemistä. Tärkeintä on nyt päästä rytmiin mukaan.

Hämeenlinnalla on riveissään peräti viisi ulkomaalaisvahvistusta. Passari Victoria Deisl on pitkä ulottuva passari ja se näkyi erityisesti viime pelissä Jymyä vastaan.
• Pelin tempo kasvaa, kun passi lähtee korkeammalta. Lisäksi Hämeenlinna nostaa hyvin ja pelaa nopeaa peliä, Ojaniemi kertoo.

Kärkipään joukkue on laadukas ja sillä on jokaisella pelipaikalla kovia pelaajia. Rinki ei ole kovin laaja ja aloituskuusikko pelaa paljon. Joukkueen nuoret pelaajat ovat myös hyviä. Hämeenlinnalla on ollut otteluruuhkaa viime päivinä. Se on pelannut kolme ottelua kahdeksaan päivään.
• Hämeenlinnalla on hyvä torjunta ja pitkiä ulottuvia pelaajia. Meidän pitää saada oma vastaanotto kuntoon ja vastustaja¨n torjunta rikki, Ojaniemi suunnittelee.

JARI HAKALA