JymyVolley sai sunnuntai-iltana vieraaksi saapuneesta Helsinki Volleysta odotettua tiukemman vastuksen, mutta vei ottelun kolme tärkeää pistettä lopulta neljän erän ottelussa itselleen. Ottelu 3-1 (25-16, 25-21, 21-25, 25-18) NurmoVolleylle.

Riikka Valkonen palkittiin JymyVolleyn parhaana. Kuva: Anita Jokilehto.

Ensimmäistä erää emännät hallitsivat alusta alkaen. Viikonlopun kahden pelin maakuntakierroksella olleet vieraat eivät päässeet peliin mukaan, ja kun kotijoukkue napsi sekä torjunta että teki peräti kuusi ässää, ei erävoittajasta ollut epäselvyyttä. Toiseen erään vieraat olivat lämmenneet ja kotijoukkue sai jo tehdä töitä kunnolla, jotta erä saatiin pysymään itsellä. Ottelun puolivälissä vieraat rykäisivät kuuden pisteen eron kiinni ja pääsivät jo kahden pisteen päähän tilanteeseen 23-21. Emännät saivat kuitenkin puristettua erävoiton ja varmistamaan ainakin yhden pisteen itselleen.

Kolmanteen erään lähdettiin kuuden minuutin tauon jälkeen JymyVolleyn tahdilla. Mila Viljanen paukutti neljän syötön putken, ottelun parhaana palkittu Riikka Valkonen jatkoi omalla syöttövuorolla samanlaisella suorituksella. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun vieraat saivat viidentoista pisteen jälkeen iskun päälle. Vieraiden parhaan palkittu Sanni Vallin paukutti palloa kenttään hurjalla voimalla ja erä meni lopulta Helsinki Volleylle.

Neljättä erää edettiin tasatahtiin ja vuorojohdolla aina viiteentoista pisteeseen saakka. Sen jälkeen Mila Viljanen antoi näytteen jymyläisestä syöttötaidosta ja paukutti kuusi pistettä putkeen, mikä takasi johdon kotijoukkueelle. Vieraat saivat vielä otetta pelistä, mutta se ei riittänyt tuomaan erävoittoa.

Parhaat pelaajat:
JymyVolley: Valkonen 18 (+9), Rantanen 14 (+11), Niemi 14 (+10)
Helsinki Volley: Vallin 12 (0), Heikkinen Saimi 11 (-3), Melnichuk 10 (+3).

Ässät: 13-8, syöttövirheet: 13-17, torjunnat: 8-14, hyökkäys%: 37-29, vastaanotto% 50-39.

Joukkueiden parhaat:
JymyVolley: Riikka Valkonen
Helsinki Volley: Sanni Vallin

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Kommentit:

Riikka Valkonen: Viimeisessä erässä saatiin kasattua itsemme, ja siinä sitten oltiin kovempia lopussa. Kolmas erässä oltiin kurinalattomia, ei pystytty pitämään taktiikasta kiinni ja päästettiin helppoja palloja ja tehtiin tyhmiä virheitä. Totta kai, tiukka tahti mutta tätä varten on treenattu, etenkin kun jouduttiin siirtämään. Nyt nautitaan kun on paljon pelejä. Vähän oli itelläkin vaikeuksia kolmannessa erässä, että oli aaltoilevaa ja vaihtelevaa.

Kari Raatikainen: Ottelu ratkesi siihen, että ruvettiin pelaamaan tasavertaista vastustajaa vastaan, eikä kuviteltu että ollaan parempia. Se alku oli niin helppoa rallattelua, että se vääristi sitä peliä. Vastustaja pääsi peliin mukaan, me jäätiin lähtötelineeseen ja peli näytti aika huonoltakin välillä. Neljäs erä oli meiltä normaalia, siinä jouduttiin joka pinnasta taistelemaan ja muutamalla torjunnalla se peli kääntyi ja se oli

sitten siinä. Meille ei sovi selkeä ennakkosuosikin asema, kyllä niin kauan, kun vastustaja ei saa palloa pelattavaksi, se menee, mutta muuten aletaan pikkusen oikomaan ja selkä alkaa suoristua. Me tarvitaan jokaista pelaajaa, jokainen puolinaista suoritusta ei karsi tehdä ketään vastaan. Ei ole minkäänlaista mahdollisuutta. Pinnat tulee, mutta pelin laatu on ratkaisevampaa. Peli ei torstaista ainakaan mennyt eteenpäin, toivoisin että joka peli on hyvä. PlayOff-peleissä ei ole varaa huonoihin peleihin.

Helsinki Volley:

Sanni Vallin: Jos eiliseen vertaan, peli oli paljon parempaa. Meillä on yksi ehyt viikko vasta sairastelun jälkeen, että siihen nähden pelasimme hyvin. Tuli paljon pitkiä palloja ja pystyimme taistelemaan. Treenaamattomuus näkyi viimeisessä erässä ja vastustaja pelasi tänään hyvin ja ehyesti. Vastustaja torjui ja puolusti tänään tosi hyvin. Oma peli meni ihan kohtalaisesti, lopussa alkoi olla ongelmia. Ei huono, mutta parempiakin päiviä on ollut.

Ismo Tuominen: Alussa oltiin vastaanoton kanssa hukassa, mutta saatiin kerättyä se toisesta erästä lähtien. Vaikka loppu meni halvalla, ei se romahtanut siinäkään. Päästiin peliin mukaan toisessa erässä ja siitä lähtien oli parempaa kuin eilen, valmistautuminen oli nyt parempi. Kun saadaan pelaajia kuntoon, päästään haastamaan kokeneempia joukkueita. Tapellaan kuitenkin erävoitoista, se on aika hyvä. Meillä on runkopelaajan pitempi poissaolo, ja Saimi Heikkinen pääsi nuorena pelaajana tänäänkin kentälle ja pelasi ihan hyvän pelin. Vähän harmittaa loppu, se meni vähän halvalla puolen erän jälkeen. Kotijoukkueelle tunnustusta puolustuspelistä ja monipuolisesta pelistä. Alkoivat torjua eri lailla meidän hakkuria niin siihen se ratkesi loppu. Kotijoukkue otti hyviä puolustuksia. Pelaamattomuus näkyy, eilen loppui polttoaine kahden erän jälkeen. Ajatus eikä jalka liikkunut yhtään, nyt tavoite, että jaksetaan pelata loppuun. Melkein jaksettiin, neljännen erän puoliväliin jaksettiin.