Kuva: Jani Kantokoski

Kuortaneen Lentopallon riveistä lentopallo-oppinsa hakenut Veera Honkanen tulee vahvistamaan JymyVolleyn libero-osastoa ensi kaudeksi. Sopimuksessaan hänellä on optio myös toiselle kaudelle.

  • Aloitin pelaamisen 6-vuotiaana, mutta olen kasvanut pienestä pitäen lentopallo kädessä, 173-senttinen Honkanen selventää.

Näin käy, kun isä on pitkän linjan lentovalmentaja Pertti ”Bläki” Honkanen. Vaikka ikää on vasta 20 vuotta, on Honkanen ehtinyt pelata liigaa niin JymyVolleyn kuin LP Vampulankin riveissä.

  • Kasvattajaseuran jälkeen pelasin kolme vuotta Kuortaneen valmennuskeskuksessa, sen jälkeen vuoden Nurmossa, josta tie vei Huittisiin. Siellä kausi keskeytyi selkävaivan takia, mutta viime kaudella palasin kentälle Jymy Akatemian joukkueeseen, hän kertoo.

JymyAkatemia pelasi kakkossarjaa, ja Honkanen oli nostamassa joukkuetta 1-sarjaan tulevalle kaudelle.

  • Lentopallossa kiehtoo sen monipuolisuus, mikään pallo ei ole koskaan samanlainen. Vahvuuksiani ovat taito lukea peliä ja johtaa takakentän pelaamista. Fyysisissä ominaisuuksissa löytyy kehitettävää.

Honkanen on ehtinyt pukea ylleen myös maajoukkuepaidan, sillä hän on kuulunut nuorten maajoukkueeseen. Mieleenpainuvaksi muistoksi hän nostaa Pohjoismaiden mestaruuskisat.

  • Tällä hetkellä tavoite on saada ehjä kausi ja kehittyä pelaajana. Joukkue saa minusta reilun joukkuepelaajan, joka on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen, Honkanen lupaa.