Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä majaileva Nurmon Jymyn naisten liigajoukkue yllätti sarjavitosen viemällä kotiottelun selvästi 3-0 (25-22, 25-15, 25-17).

Ensimmäistä erää edettiin tasatahtiin aina voittoon saakka. Jymyllä on ollut vaikeuksia viedä erät loppuun saakka, mutta sunnuntai-iltana joukkue onnistui pitämään intensiteetin viimeiseen pisteeseen saakka. Vampulan vastaanotto sakkasi, ja peli oli muutenkin sekavaa. Jymyn Maja Krljic iski laidalta, eikä vastustaja onnistunut vastaanotoissaan.

Toista erää Jymy vei alusta alkaen. Vampula käytti niin aikalisät kuin kaksi vaihtoakin, mutta ei pystynyt taittamaan vauhdin päälle saanutta Jymyä. Kolmannessa erässä Vampula vaihtoi jo passaria, mutta ei saanut lisää intoa alakanttiin menneeseen erään. Jymy vei loistavilla syötöillä, erinomaisilla passeilla ja huippuvireeseen yltäneen Maja Krljicin iskuilla sarjavitosta.

Ottelua seurasi 437 katsojaa.

Ottelun parhaana palkittiin Maja Krljic Jymystä ja Nayara Ferreira LP Vampulasta.

Parhaat pisteet:

Jymy: Krljic 19 (+14), DeWeese 10 (+7)

LPVampula: Ferreira 14 (+6), Peit 7 (+3)

Iida Paananen, LP Vampula: Tuloksesta huomaa, ettei tänään mikään onnistunut. Aluksi mureni vastaanotto, sitten sakkasi passipeli. Nurmo syötti kovaa, emmekä olleet valmiita, vaikka fiilis on hyvä ja treenattu on kovaa. Meillä oli tiedossa Nurmon kova syöttö, mutta emme uskoneet siihen. Tämä oli meiltä ala-arvoinen esitys. Jos toinen pelaa hurmoksessa, ja toinen ei, on tulos tämä.

Darko Dobreskov: Tänään oli yksi niistä päivistä, kun meiltä ei onnistunut mikään ja vastustajalta onnistui kaikki. Sanoin jo etukäteen, että Nurmoa vastaan ottelut ovat hyvin hankalia. Tämä oli. Me unohdimme, että kentällä kaikki tehdään joukkueelle. Jymyn passit olivat täydellisiä, eivätkä he antaneet meille mmitään mahdollisuuksia.

Maja Krljic, Nurmon Jymy: Meillä on ollut vaikeuksia, on ollut loukkaantumisia ja muuta. Tänään pelasimme tiiminä ja se onnistui hyvin. Hyökkäys ja passit onnistuivat, ja pelasimme riskillä. Se onnistui tänään. Tänään jokainen pelasi hyvän pelin, ja sen eteen olemme tehneet töitä. Tämä oli meille ensimmäinen ja tärkeä voitto sarjataulukossa meidän yläpuolellamme olevasta joukkueesta.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy: Tänään oli Jymyn päivä. Me taistelimme ja kentällä pelaajat luottivat toisiinsa, vaikka aloituskuusikosta kaksi pelaajaa on poissa mahdollisesti vielä pitkään. Ehkä vastustajien pelaajat ajattelivat etukäteen, että tämä on heille helppo peli. Tämän päivän ottelun jälkeen on helppo uskoa siihen, että voitamme jatkossa vielä lisää pelejä. Joukkueeseen liittyy uusi jenkkihakkuri Corina Hoff seuraavassa pelissä. Jos haluamme pelata kovaa playoff-peleissä, oli haettava uusi vahvistus. Hän tuo henkeä joukkueeseen.