Nurmon Jymyn yleispelaaja Hilkka ”Hilu” Hujanen ei ole huolissaan, vaikka tällä kaudella naisten lentopallon mestaruuliigassa ensimmäinen voitto on antanut odottaa itseään varsin pitkään.

Hilkka Hujanen on ollut Jymyn parhaimmistoa alkukaudella. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymyllä on kaksi sarjapistettä ja alempana sarjataulukossa on vain Rovaniemen WoVo.
– Olemme kohdanneet sarjan kovimmat joukkueet. Hämeenlinnaa vastaan on pelattu kolmesti ja LP Viestiä vastaan kahdesti. Myös muut joukkueet ovat olleet sarjan kärkipään joukkueita. Tämä tilanne on kasvattanut meitä pelaajina. Kun voitto tulee, se maistuu sitäkin paremmalta, Hujanen toteaa. Seuraavaksi Jymy pääsee hakemaan kauden avausvoittoa lauantaina kotoisaan Nurmohalliin, kun vastaan tulee Pölkky Kuusamosta.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen. Kuusamossa Pölkky voitti suoraan kolmessa erässä.
– Siellä on useita ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkueella on paha hyppysyöttö ja hakkuri on kova. Meidän pitää lähteä rohkeasti haastamaan ja olla itsekin rohkea erityisesti hyökkäyspelissä, Hujanen painottaa.

Savonlinnasta kotoisin oleva Hujanen kirjoitti keväällä ylioppilaaksi Kuortaneen urheilulukiosta. Hän pelasi viime kaudella liigaa LP Vampulan riveissä Huittisissa. Jymy oli kuitenkin tuttu seura, sillä hän pelasi Jymyssä A- ja B-ikäisenä. Hujanen on tyytyväinen erityisesti hyökkäyspelin kehittymiseen.
– Edellisessä pelissa LP Vampulaa vastaan uskalsimme itsekin hyökätä. Hyökkäyspeli on mennyt eteenpäin ja oli kovia tilanteita. Virheitäkin tulee välillä, mutta ne kuuluvat lentopalloon, Hujanen muistuttaa.

Hujanen toteaa, että pelissä lentopallon perusasiat pitää toimia.
– Kaikki lähtee vastaanottopelistä. Sen kautta pääsee peliin mukaan. Hyökkäyspelaamisen lisäksi olemme viime aikoina parantaneet torjuntapeliä ja puolustuspelaamista. Viime pelissä pelasimme myös joukkueena hyvin yhteen.

Jymyn yleispelaaja on tyytyväinen joukkueen harjoitteluun.
– Joukkue on kasassa ja tekeminen harjoituksissa on erittäin hyvää. Kova alku on kasvattanut ja ei avausvoitto kaukana ole ollut. Kyllä se sieltä pian tulee, Hujanen vakuuttaa.

JARI HAKALA