JymyVolleyn alkukausi naisten lentopallon Mestaruusliigassa on sujunut alkukauden osalta tappioiden merkeissä, kun Jymy on pääsääntöisesti pelannut sarjan kärkijoukkueita vastaan. Nyt sunnuntain kotiottelussa on hyvä sauma ottaa kauden avauspisteet, kun vastaan verkon toiselle puolelle tulee Oriveden Ponnistus.

• Nyt meidän pitää pystyä pitämään oman pelin taso hyvänä läpi ottelun. Siinä meillä on ollut vaikeuksia. Vastaan tulee joukkue, joka ei ehkä rankaise niin kovilla tehoilla, kun vastustajat tähän saakka, mutta siitä huolimatta oman pelin kasassa pysyminen on kaikista tärkein asia, painottaa JymyVolleyn päävalmentaja Patrik Ojaniemi.

Päävalmentaja toteaa edellisen ottelun LP Viestiä vastaan olleen lupauksia antava.
• Tosin teimme koko pelissä 38 pistettä eli 13 pistettä per erä. Sillä määrällä ei pelejä vain voiteta ja se pitää nyt pelaajien ymmärtää.

LP Viestin hakkuri oli kova ja hyökkäyksen tehot olivat vastustajalla kovat.
• Kyllähän meillä edelleen opettelemista on siinä kombinaatiossa, koska voi ottaa riskiä ja koska on paikka pelata tarkemmin. Siinä nuorella joukkueella on vielä tunnistamista.

Ojaniemi painottaa, että sarjapisteitä ei sarjassa tule ilmaiseksi. Pisteet ovat kaikille tärkeitä ja siihen haasteeseen Jymyn tulee pystyä vastaamaan.
• Hyökkäyksen tehot ovat olleet meillä varsin hyvät, mutta sitten vastapainoksi tulee hyökkäysvirheitä. Syöttövirheitä on myös tullut aivan liikaa. Kun ne saadaan alas, niin tulos tulee sen parannuksen mukana.

Jada Bursen hyökkäyspelin tehot ovat olleet hyvät, mutta päävalmentaja painottaa, että tehoja tarvitaan vielä kokonaisvaltaisesti myös puolustus- ja syöttöpeliin. Toinen jenkki Deja Robinson on pelannut kolme peliä ja parantanut otteitaan koko ajan tuoden keskitorjuntaan juuri niitä tehoja, mitä on haluttu.
• Omista nuorista pelaajista Annika Koivuniemi on pelannut hyvällä tasolla, vaikka ajoittain näkyy koko joukkueen tavoin ailahtelua. Myös Sofia Pääkkönen ja Veera Heinämäki ovat pystyneet pelaamaan hyvällä tasolla. Nuorten pelaajien kehitys kokonaisuutenakin on ollut mukava nähdä ja itseluottamus on noussut pelien myötä.

Oriveden joukkue on JymyVolleyn tapaan varsin nuori joukkue. Yleispelaaja Ada Aronen oli maajoukkueen mukana EM-kisoissa. Myös fyysisesti vahva yleispelaaja Teija Vuorenmaa on saanut pelistä kiinni.
• Meidän kompastuskivi on ollut vastaanoton jälkeinen hyökkäyspeli. Se pitää nyt saada virheettömäksi. Lisäksi omaan syöttöpeliin panostetaan nyt kohdesyöttöjen myötä, niin saamme pisteputken auki, Ojaniemi toteaa.

JARI HAKALA