Nurmon Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela luotsaa joukkueensa luottavaisena kohti perjantaina käynnistyviä naisten lentopallon mestaruusliigan puolivälieriä, joissa Jymy kohtaa runkosarjan ykkösen LP Viestin Salosta. Joukkueet iskevät ensimmäisen kerran yhteen Salossa perjantaina. Puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Nurmohallissa ja keskiviikkona on jälleen LP Viestin kotiottelun vuoro. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla, joten ensimmäinen etappi odottaa viikon päästä Salossa.
– Silloin katsotaan mikä on tilanne. Voittoa lähdemme ehdottomasti hakemaan ja välieräpaikkaa. Olkoon nyt sitten vastassa mikä joukkue vain. Kaikki on mahdollista, Tuomela painottaa.

Jymyn päävalmentaja on tyytyväinen joukkueensa kevätkauden otteisiin. Alkukaudesta oli erilaisia mutkia matkassa.
– Alkukausi harmittaa, kun emme saaneet joukkueesta parasta irti. Joulun jälkeen olemme pelanneet omalla tasollamme ja kaikki on mennyt, kuten on pitänytkin. Joukkue on kunnossa ja peli mennyt oikeaan suuntaan.

Nuori Jessica Salminen on onnistunut hyvin liberona. Kuva: Keijo Tuomela.

Syksyllä myös loukkaantumiset olivat Jymyn murheena. Libero Pauliina Vilppola ja yleispelaaja Hilkka Hujanen olivat pitkään poissa, mutta nyt palaamassa kentälle.
– Jessica Salminen on pelannut hyvin liberona ja Hilkan paikalla Carina Hoff on viime peleissä onnistunut. Myös Roosa Rajala omista kasvateista on pelannut hyviä pelejä. Pauliina ja Hilkka ovat nyt kuitenkin kunnossa ja tulossa takaisin peliin mukaan.

Jymyn hyvän kevätkauden takana Tuomela näkee yhtenä asiana fysiikkatreenit, jotka käynnistyivät jo toukokuussa.
– Tavoitteena oli, että olemme kauden lopussa parhaassa kunnossa niin joukkueena kuin yksilöinä. Lisäksi joukkue on tammikuusta lähtien ollut kasassa ja hitsautunut yhteen. Meillä on potentiaalia voittaa mikä joukkue vaan.

Tuomela toteaa, että puolivälierissä kohtaavat kaksi mestaruusliigan tämän hetken fyysisesti vahvinta joukkuetta LP Viesti ja Jymy.
– LP Viesti on myös vahvistunut kevään aikana. Ykköspassari Viktoriia Tuchasvili on nyt myös mukana ja Lena Lymareva-Flink on kova vahvistus. LP Viestillä on kova materiaali ja vaihdostakin löytyy kovia pelaajia. Joukkueella on kaksi hyvää passaria, joita voi vaihtaa ja pelitapakin muuttuu sen myötä.

Tuomela joukkoineen kuitenkin tietää, miten mestarisuosikki on horjutettavissa. Ensimmäinen ase on syöttö, jonka jälkeinen puolustus sekä rohkea jatkohyökkäys, ovat avainasemassa.
– Kun ne ovat kohdillaan, olemme vahvoja. Lp-Viestillä puolestaan on ison pallon tappajia Kertu Laak, Lena Prokopenko ja kovakätinen Lena Lymareva-Flink. Vastaanotto on kuitenkin se paikka mihin meidän tulee iskeä, Tuomela korostaa.

Kokenut valmentaja on pitänyt yllä joukkueensa pelivirettä kohti puolivälieriä peliharjoituksien sekä syöttö- ja vastaanottotreenien avulla. Joka päivä on ollut harjoitukset.
– Ei tällä aikataululla ihmeitä ole tehtävissä. Tanelinrannan avannosta haimme viime vuoden tapaan uutta virtaa puolivälieriin. Se oli hauska tapahtuma. Joillekin ulkomaalaispelaajista sauna oli uusi asia ja avannossa kävivät kaikki.

Tuomela tietää, että Jymyllä on kentällä entistä enemmän taisteluvirettä, kun kotiyleisöä on sunnuntaina mahdollisimman paljon Nurmohallissa.
– Yleisö on luonut hienon tunnelman meidän kotipeleihin ja tuonut joukkueelle lisää henkeä. Toivottavasti katsomot täyttyvät.

JARI HAKALA

LIPUT PUDOTUSPELEIHIN:
– Kausikortit ja vapaaliput eivät käy pudotuspeleissä!!!
– Liikuntasetelit käy (vain setelit, kortit ei).
– Osta ennakkoon liput 2.puolivälierään seat4.me verkkokaupasta!