Jymyn syyskauden viimeinen kotiottelu naisten lentopallon mestaruusliigassa pelataan sunnuntaina kun vastaan asettuu kolme pistettä edellä sarjataulukossa oleva Oriveden Ponnistus. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen Orivedellä, jossa tiukka viisieräinen peli päättyi kotijoukkue OrPo:n voittoon erin 3-2.
– Haluamme ehdottomasti päättää syyskauden voittoon. Siihen on hyvät edellytykset, sillä viimeiset viisi peliä ovat olleet nousujohteisia, eikä notkahduksia ole tullut. Vastaanotto on kunnossa ja hyökkäyspeli on parantunut. Joukkue on hyvässä kunnossa ja ilme iloinen, kiteyttää Jymyn valmentaja Kari Tuomela.

Jymy on ottanut kahden viikon aikana kaksi selvää 3-0 voittoa yhdestä kovimmasta kilpakumppanistaan Rovaniemen Woman Volleysta. Myös se on tuonut joukkueelle luottoa omaan tekemiseen.
– Ne olivat tärkeitä voittoja myös sarjataulukon kannalta. Orivesi on kolmen pinnan päässä ja Pihtipudas kuuden pinnan päässä. Pudotuspelit eli kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen runkosarjassa on meidän ensimmäinen tavoite, Tuomela jatkaa.

Tuomela odottaa sunnuntaina tasaista kampailua. Joukkueet ovat hyvin samankaltaisia, joten päivän kunto vaikuttaa.
– Orivedellä on vahva yleispelaaja Shannon Dugan, passari Erica Handley ja keskitorjuja Saara Lepistö. Mielestäni he ovat joukkueen kolme vahvinta pelaajaa. Muuten Orivesi on tasainen joukkue, jossa on kokeneita liigapelaajia. Lähtötasoissa olemme hyvin samalla viivalla.

Jymy pelaa ennen syyskauden päätöstä Suomen cupin ottelun Salossa torstaina LP Viestiä vastaan. Voittaja menee neljän parhaan joukkoon välieriin.
– Päätavoite on liigapeleissä, mutta Suomen cup on oma mielenkiintoinen lisä. Meillä on kova luotto siihen, että pystymme haastamaan joukkueen kuin joukkueen ja Saloon lähdemme myös voittoa hakemaan. Se on raaka peli, josta vain voittaja jatkaa.

Jymyn kauden alku oli takkuinen ja ensimmäinen voitto antoi odottaa pitkään.
– Alkukaudesta emme saaneet joukkuetta niin hyvin kasaan, kuin olisimme halunneet. Kun aloituskokoonpanon kuusikko löytyi lokakuun alussa, on peliä ja joukkuetta ollut helpompi rakentaa sen varaan. Alkukauden haaste oli löytää toimiva kokoonpano, mutta kun se löytyi, niin osa-alueet ovat parantuneet koko ajan siitä lähtien.

Valmentajan tyytyväisyyttä lisää se, että harjoitukset ovat viime aikoina menneet putkeen ja joukkue on mennyt eteenpäin koko ajan.
– Viimeiset pelit olemme pelanneet sillä tasolla, millä alkukaudesta ajattelin, että meidän tuleekin olla. Sitä kautta henkinen ja fyysinen vahvuus on parantunut ja joukkue on osoittanut, että olemme nyt sillä tiellä, millä haluammekin olla, Tuomela summaa tyytyväisenä.

JARI HAKALA