JymyVolley oli jo kaksi erää tappiolla naisten lentopallon mestaruusliigan karsintasarjan avauksessa Hämeenlinnassa keskiviikkona Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja JymyVolleyn ratkaistessa keskenään suoran säilyjän paikan. Pidempi erätauko kahden erän jälkeen tuli kuitenkin vierailevan JymyVolleyn kannalta hyvään aikaan ja Jymy vei kolme seuraavaa erää ottaen voiton karsintasarjan avauksessa. Jymy lähtee nyt kotikentälleen 1-0 johtoasemassa ja sarjapaikka ratkeaa kolmella voitolla.
• Voitot lasketaan ja tästä on hyvä jatkaa, mutta fokuksen säilyminen on tärkeintä. Muuten yhdellä voitolla ei ole mitään painoarvoa, muistuttaa Jymyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Kokenut mestarivalmentaja tietää mistä puhuu. Hän painottaa hyvän olon nollaamista mahdollisimman nopeasti.
• Hämeenlinna pelaa kurinalaista peliä ja meidän pitää olla valmiita peliin alusta lähtien. Ajatus ei saa hiipua hetkeksikään.

Jymy käänsi sarjan avausottelun Hämeenlinnan kotikentällä viidennessä erässä. Ratkaisevassa erässä mentiin tasatilanteessa 11-11, mutta neljä ratkaisevaa pistettä tulivat Jymylle varsin rivakasti.
• Kahdessa avauserässä olimme hieman hermostuneita ja olimme ajamassa laivaa karille. Pitkä erätauko tuli kuitenkin hyvään aikaan ja löysimme siinä pelaamisen sykkeen ja yhteisen ilmeen. Tasaista pelaamista se oli koko pelin ajan.

Tuovinen toteaa Jymyn kääntäneen pelin voitoksi puolustuspelaamisen kautta. Joukkueen ote tiivistyi koko ajan.
• Nyt perjantain kotipelissä meidän pitää olla valmiimpia heti pelin alussa. Puolustuspelin kautta meidän tulee laittaa itsemme töihin. Se on meille ehdottomasti tärkeä asia. Lisäksi oma syöttöpeli pitää toimia ja meidän tulee laittaa vastustaja sitä kautta liikkeelle.

Jymyn päävalmentaja toteaa Hämeenlinnan tekevän töitä joukkueena. Yksittäisiä pelaajia ei erityisesti erotu.
• Hämeenlinna pelaa varsin virheetöntä peliä hyökkäyspelissä. Syötöllä virheitä tulee sitten enemmän. Meidän omassa pelissä tärkeää on, että emme lyö palloa torjuntaan, emmekä rajojen yli. Meidän pitää itse pelata rohkeaa, mutta tarkkaa ja hallittua hyökkäyspeliä, Tuovinen painottaa.

Sarjapaikka varmistuu kolmella voitolla.
• Olen valmistanut joukkuetta niin, että mielikuville ei saa nyt antaa valtaa. Voitot otetaan työnteon kautta. Peliin latautuminen ja tässä hetkessä pelaaminen ovat erittäin tärkeässä roolissa.

JARI HAKALA