Liiganousija Nurmon Jymy ei päästänyt SM-kakkosta HPK:ta helpolla joukkueiden ensimmäisessä yhteenotossa Nurmohallissa sunnuntaina. Ottelu vaati täydet viisi erää, ja vasta sen jälkeen HPK saattoi tuulettaa voittajana (22-25, 26-24, 25-20, 6-15).
Jymy taisteli kolme ensimmäistä erää tasapäisesti HPK:n kanssa. Kentän parhaaksi pistenaiseksi noussut Alexandra Vojdova oli ajoittain täysin pitelemätön. Myös Karoliina Friberg näytti entiselle joukkueelleen, etteivät taidot ole pohjalaisten valmennuksessa ainakaan heikentyneet. HPK:n passari Chloe Collins pyöritti vieraiden kenttää, ja teki myös muutaman näyttävän torjunnan huikeilla pompuillaan.

Ottelun parhaat Emmi Riiikilä, Jymy ja Chloe Collins, HPK.
Pisteiden kärkinimet:
Jymy: Alexandra Vojdova (25), Karoliina Friberg (13).
HPK: Laura Baggi (16), Vicky SAvard (14).

Chloe Collins, HPK:
Me pelasimme hyvän pelin. Kummallakin joukkueella oli hyvät hetkensä, meidän pelimme aaltoili ylös ja alas. Peli parani loppua kohti, ja pelasimme hyvin yhteen. Osasimme odottaa, että Jymy on hyvä kotona, eikä tästä tullut meille helppoa peliä.

Luca Chiappini:
Peli ei todellakaan ollut helppo, emmekä me sitä odottaneetkaan. Me pelasimme viisasta peliä silloin, kun se oli tarpeen. Ottelu oli aaltoliikettä, välillä onnistuimme, välillä emme. Pelin alussa teimme turhan paljon omia virheitä, normaalisti pelaamme paremmin. Me emme ole joukkueena vielä valmis, iso osa pelaajista vaihtui kauden alussa, ja vasta opettelemme pelaamaan yhteen. Tämän pelin voittaminen oli meille tärkeää, ja kaksi pistettä on hyvä saavutus. Vastustajat olivat taistelijoita, ja heillä on hieno asenne pelaamiseen. Yleisö oli hyvä, kotijoukkue sai varmasti paljon energiaa yleisöltä.

Emmi Riikilä, Jymy:
Me pelasimme hyvän pelin viimeistä erää lukuun ottamatta. Se lähti alusta alkaen heikosti. Kotikatsomo antoi hienosti energiaa. Viimeisessä erässä olisimme sitä tarvinneet enemmän. Kausi on alkanut hyvin, mutta menestys ei ole yllättänyt. Meillä on hyvä joukkue kasassa.

Kari Tuomela, Jymy:
Peliin on pakko olla tyytyväinen. Seuraavissa otteluissa on niin kovat vastukset, että jokainen saavutettu piste on voitto. Tarjolla oli tänään enemmänkin, jopa voitto, mutta tarjosimme yleisöön menevän ja hyvän pelin. Tavoite on olla runkosarjassa sijoilla viisi tai kuusi, ja sen jälkeen katsotaan, mihin rahkeet riittävät. Nyt näyttää hyvältä. Pelaajista Alex (Vojdova) oli tänään aivan liekeissä. Myös keskihyökkäys toimi Karoliinan (Friberg) kautta hienosti, Sara (Niemi) oli toipilas, mutta meillä ei oikeastaan ollut vaihtoehtoa. Kaksi ensimmäistä erää osoittivat sen, että ellei syöttö ole kunnossa, ei pelissä pärjää. Viidennessä erässä HPK:n kovuus ja kokemus tulivat esiin.