JymyVolleyllä on varsin hyvät lähtökohdat kolmeen seuraavaan naisten lentopallon mestaruusliigan otteluun ja pisteputkeen, kun vastaan tulee sarjataulukossa kaksi alempana olevaa joukkuetta. Ensin Jymy kohtaa sunnuntaina kotiottelussa WomanVolleyn Rovaniemeltä ja matkaa seuraavaksi kaksi kertaa pääkaupunkiin Hel Volleyn vieraaksi.

Sunnuntain kotiottelun panosta lisää se, että samalla on tarjolla voittajalle Suomen cupin jatkopaikka. Jymyn libero Laura Penttilä odottaa hyvää peliä. WoVo on tälle kaudelle panostanut ulkomaalaisvahvistuksiin, joita napapiirin joukkueella on riveissään kolme.

– WoVo pelaa hyvää lentopalloa ja takki auki emme saa lähteä. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen ja omiin vahvuuksiin. Syötöllä olemme tällä kaudella saaneet hyvin vastustajan vastaanottoa hajotettua. Viime pelissä Sanni Rantanen oli liekeissä torjunnassa. Jos meidän keskitorjunta on samassa iskussa, niin ei siitä helpolla läpi tulla, Penttilä toteaa.

JymyVolleyn Laura Penttilä #13 tietää WoVon hyökkäyksen vaarallisuuden. Kuva: Anita Jokilehto.

Lähtökohdat otteluun ovat joukkueilla erilaiset. Jymy otti edellisessä pelissä tärkeän voiton Puijo Wolleystä ja käänsi kolmen pelin mittaisen tappioputken takaisin voittojen tielle. WoVo puolestaan on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja kohtaa vielä Hämeenlinnan kotonaan ennen vieraspelimatkaa Nurmohalliin. Jymyllä on kasassa kymmenen pistettä ja sijoitus sarjataulukossa seitsemäs. WoVo on kymmenentenä kuudella pisteellään.

– Rovaniemen pelaajista Saana Lindgren on hakkurina tehnyt tällä kaudella paljon pisteitä. Runkopelaajiin kuuluu myös Janina Laine, joka on noussut ykkösliberon rooliin. Viime kaudella WoVo pelasi kotimaisin voimin, mutta on nyt hakenut hyökkäysvoimaa ulkomaalaispelaajien avulla, Penttilä jatkaa.

Rovaniemen ulkomaalaisvahvistuksista slovakialainen yleispelaaja Martina Konecna pelasi viime kauden Ruotsissa, mutta on aiemmin viihtynyt Suomen kentillä Hämeenlinnassa ja Salossa LP Viestissä. Napapiirin ylpeyden peliä pyörittää Meksikon maajoukkueen passari Sashiko Sanay. Aiemmin Portugalin ja Slovakian liigassa pelanneen Sanayn vahvuutena pidetään pelinlukutaitoa ja nopeaa peliä. Uusi pelaaja Suomen kentillä on myös brasilialainen keskitorjuja Anny Ramos, joka ennen Suomea pelasi Taipeissa.

Jymyssä kolmatta kauttaan pelaava Penttilä on tyytyväinen Jymyn alkukauteen.

– Olemme olleet joukkueena valmiimpia, kuin moni muu. Viime pelissä oli tärkeää, että saimme tappioputken poikki ja tuli täydet kolme sarjapistettä, Penttilä painottaa.

JARI HAKALA