JymyVolley lähtee lauantaina käynnistyvään naisten lentopalloliigaan uusin tuulin uuden päävalmentajan Patrik Ojaniemen luotsaamana. Ojaniemi toteaa, että käytännössä koko paketti on mennyt uusiksi.

  • Meillä on ollut pelaajistossa iso vaihtuvuus. Nuoria pelaajia viime kauden joukkueesta on mukana kolme. Muilta osin joukkue on valmennusta myöten vaihtunut. Meidän joukkueen vahvuus on ennakkoluulottomuus, korostaa Ojaniemi.

Päävalmentaja on painottanut harjoituksissa ja harjoitusotteluissa näkemystä uskalluksesta pelata omilla vahvuuksilla.

  • Se on meidän pärjäämisen edellytys. Ja erityisesti meidän pitää pystyä pelaamaan joukkueena. Torjunta ja puolustaminen nousevat isoon merkitykseen. Meidän pitää uskoa omaan pelaamiseen ja luottaa sen kautta tulokseen, Ojaniemi painottaa.

Ojaniemi näkee nuoren joukkueen haasteena pelin tason kestävyyden. Lentopallossa ailahtelevaisuus tuo äkkiä pisteitä vastustajalle.

  • Meidän pitää saavuttaa tietty rutiinitaso peleissä ja siitä pelaajilla on hyvä ymmärrys. Että pysymme peleissä mukana, meille on tärkeää huolehtia koko joukkueen pelaamisesta. On saatava ymmärrys siitä, missä kohtaa voi riskeerata ja missä kohtaa pelataan joukkueen ehdoilla.

Jymy lähti viime kauteen vuosi sitten ainoana liigajoukkueena täysin kotimaisin voimin. Nyt joukkueessa on kaksi jenkkipelaajaa ja yksi slovakialainen vahvistus.

  • Keskipelaaja Michaela Bajnokovalla on kotimaisen pelaajan status, sillä hän on mukana työelämässä Suomessa. Michaela tuli aluksi Slovakiasta Tampereelle opiskelemaan ja ja jatkoi sieltä Vaasan yliopistoon. Hän oli välillä muutaman kauden pelaamatta, mutta palasi nyt takaisin kentille.

USA:sta elokuun puolivälissä Suomeen lensivät hakkuri Jada Burse ja yleispelaaja Shay Piper.

  • Bursen varaan olemme laskeneet paljon hyökkäyspelaamisessa, Ojaniemi toteaa.

Piper ja Bajnokova ovat 26-vuotiaita ja Burse 25-vuotias.

Ojaniemi käynnisti joukkueen yhteisharjoitukset toukokuussa. Päävalmentaja on panostanut harjoituksissa tason ylläpitämiseen. Jymyn lentopallon juniorityöhön päävalmentaja on tyytyväinen.

  • Jymyläisen lentopallon juniorityö on ollut positiivinen yllätys. Nuorilla pelaajilla ominaisuudet riittävät liigatasolle ja lyöntivoima on riittävä. Tason ylläpitäminen korostuu ja pelit vievät joukkuetta eteenpäin.

Jymy on pelannut neljä harjoitusottelua Nurmon turnauksessa. Ojaniemi painottaa, että pääsarjatasolla peliä kuin peliä tulee lähteä voittamaan. Jymy saa heti kotiavauksessa vastaan kovan mittarin, kun verkon toiselle puolelle astelee viime kauden mestari Pölkky Kuusamosta.

  • Kuusamo on laadukas joukkue ja pelaaminen on varsin valmista. Joukkueen harjoituspeleistä on pistänyt silmään virheiden pieni määrä ja varisnkin laitapelin vahvuus. Joukkue on fyysisesti vahva ja siellä on avainpaikoilla pysynyt varsin hyvin viime kauden pelaajia, Ojaniemi kertoo avausvastustajasta.

JARI HAKALA