Nurmon Jymyn liigajoukkue on allekirjoittanut pelaajasopimukset neljän nuoren pelaajan kanssa. Oman seuran kasvatteina mukaan tulevat hakkuri/yleispelaaja Silja Arohonka, hakkuri Henni Rinta-Keturi sekä keskitorjuja Ada Peura. Kuortaneelta joukkueeseen liittyy yleispelaaja / hakkuri Noora Rasinperä.

Kun lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola puhuu nuorista pelaajista, käyttää hän termiä haastaja.

– Haastajan roolissa nuoret pääsevät opettelemaan liigakuvioita, tottuvat liigapelaamisen vaatimaan tiukkaan harjoittelurytmiin ja nousevat pikku hiljaa liigan vaatimalle tasolle, hän sanoo.

Toivola pitää tärkeänä, että kasvattajaseura tukee omia junioreitaan ja tuo heidät riittävän ajoissa mukaan kovatahtiseen ja -tasoiseen liigaympäristöön. Hän pitää sitä parhaana tienä kohti lentopallon huippua.

– Kasvattajaseura tehtävä on luoda edellytyksiä ja olla tukemassa nuoren pelaajapolkua kohti liigakenttiä ja avauskuusikkoa. Omat juniorit ovat liigajoukkueelle iso voimavara, he ovat tulevaisuuden huippupelaajia, Toivola korostaa.

Jymyn nuoret liigapelaajat:

16-vuotias Silja Arohonka on 177-senttinen hakkuri/yleispelaaja, joka on pelannut lentopalloa kahdeksan vuoden ajan. Hän on ollut mukana U17-maajoukkueessa.

Toisen polven lentopalloilija Henni Rinta-Keturi on 184-senttinen hakkuri, joka on pelannut Jymyssä yhdeksän vuoden ajan. Myös hän on 16-vuotias.

182-senttinen keskitorjuja Ada Peura on aloittanut lentopallouransa Laihian Lujan riveissä. Hän on pelannut lentopalloa yhdeksän vuoden ajan. Viimeisimmät vuodet 16-vuotias Peura on pelannut Jymyssä.

Kymmenen vuotta lentopalloa pelannut 17-vuotias Noora Rasinperä on KuLePan kasvatteja. Rasinperä on 177-senttinen yleispelaaja / hakkuri.

Silja Arohonka - Nurmon Jymy

Silja Arohonka

Henni Rinta-Keturi - Nurmon Jymy

Henni Rinta-Keturi

Aada Peura - Nurmon Jymy

Ada Peura

Noora Rasinperä - Nurmon Jymy

Noora Rasinperä