Viime vuoden Suomen mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho sai tehdä täyden iltapuhteen lauantaina Nurmossa, kun Jymy taipui kauden avausottelussa mestareille vasta viidennessä erässä (25-18, 15-25, 16-25, 25-21, 11-15).

Jymy otti tyrmäysalun Lentopallokerhon vasta käynnistellessä konetta ja vei ensimmäisen erän selkeästi. Kahdessa seuraavassa pallo ei enää noussut samaan malliin, ja vieraat saivat erävoitot helpontuntuisesti. Neljänteen erään Jymy ryhdistäytyi ja peli palasi ensimmäisen erän tasolle. Viidennessä kotijoukkueen usko alkoi loppua, ja voitto lipesi vieraille. Avausottelun saldona kuitenkin yksi piste. Ottelun parhaliksi valittiin Suvi Kokkonen (HL) ja Hilkka Hujanen (NJ).

Ottelun parhaat pistenaiset:

Jymy: Hilkka Hujanen 15, Maja Krljic 13, Sydney Busa 10.
Lentiskerho: Suvi Kokkonen 21, Ronja Heikkiniemi 16-
LähiTapiola pisteet: 3 Martin, 2 Kokkonen, 1 Hujanen.

Kommentit:

Suvi Kokkonen, Hämeenlinna:

Ensimmäisessä erässä oli vaikea saada kiinni pelistä, kuten oli myös eilen Pihtiputaalla. Nurmossa pelaaminen on aina vaikeaa, täällä kotiyleisö on vahva ja se vaikuttaa. Oma pelini ei ollut lainkaan hyvä, vaikka teinkin hyvin pisteitä. Myös virheitä tuli paljon. Toinen ja kolmas erä voitettiin syötöillä. Puhdasta voittoa lähdettiin hakemaan, mutta näin kävi.

Matteo Pentassuglia:

Toisessa ja kolmannessa erässä me pystyimme kontrolloimaan peliä. Ensimmäisessä ja neljännessä erässä annoimme kotijoukkueelle mahdollisuuden, emmekä pystyneet sitä pysäyttämään. Passit eivät toimineet, ja kotijoukkue pelasi hyvin. Koko ottelu oli menoa ylös, tästä ottelusta jäi meille paljon mietittävää.

Hilkka Hujanen, Jymy:

Vaikka meillä oli kauden avauspeli, ei jännitystä mielestäni näkynyt kentällä. Ensimmäisessä erässä oli paljon hyvää ja valoa. Toiseen ja kolmanteen erään Hämeenlinna tuli syötöillä mukaan, ja vei erät. Missään tapauksessa ei voi olla otteluun tyytymätön, meillä oli paikka paikoin hyvää tekemistä. Viidennessä erässä kävi ehkä niin, että emme päättäneet riittävän vahvasti, että tämän erän otamme. Toki harmittaa, mutta pitää olla tyytyväinen, sillä ensimmäinen erä näytti sen, mihin me joukkueena pystymme. Itse olin aivan innoissani, kun pääsin pelaamaan, ja se varmasti näkyi myös katsomoon. Nurmossa on aivan huikea kotiyleisö.

Kari Tuomela, Jymy:

Kausi on nyt korkattu, ja ensimmäinen ottelu oli kaksijakoinen. Välillä pelattiin omalla tasolla, mutta toisen ja kolmannen erän olimme vieraiden tulituksen alla. Pallo ei vain noussut. Ehkä kävi niin, että jännitys tuli vasta niissä erissä. Odotukset otteluun olivat kovat, ja kyllä tämä olisi ollut myös otettavissa. Tyytyväinen olen kahden huonon erän jälkeen tapahtuneeseen neljännen erän nousuun. Siellä olimme taas omalla tasolla. Viidennessä erässä olimme selkeästi löysempiä jatkopalloissa. Yksi piste Suomen mestarilta on tärkeä. Ottelusta arvosanaksi 7½