JymyVolleyn kotipelit saavat jatkoa sunnuntaina, kun toista kauttaan naisten lentopallon mestaruusliigassa pelaava kuopiolainen Puijo Wolley saapuu Nurmohalliin. Sarjanousijakautenaan kalakukkokaupungin joukkue ei juuri pisteillä juhlinut, mutta toisella liigakaudella peli on kulkenut paremmin.

– Puijo on taisteleva ja yllättävä joukkue. Se on pelannut hyviä otteluja alkukaudesta myös kärkipään joukkueita vastaan. Joukkue pelaa lisäksi meidän tapaan täysin kotimaisin voimin. Ulkomaalaisvahvistuksia ei ole, taustoittaa Jymyn kapteeni Riikka Valkonen tulevaa vastustajaa.

#1 Riikka Valkonen toimii kuluvalla kaudella JymyVolleyn kapteenina. Kuva: Keijo Tuomela.

Valkonen näkee Puijon vahvuudeksi tasaisuuden. Yksittäistä pallontappajaa ei joukkueessa ole ja se tuo haastetta myös vastustajan torjunnalle. Puijo hyökkää monipuolisesti.

– Emme ole kohdanneet harjoituspeleissä, sillä Puijo pelasi vain yhden harjoitusottelun ennen kauden alkua ja valmistautui pitkästi omissa oloissaan.

Valkonen on tutkinut kuopiolaisjoukkueen tilastoja ja nostaa esiin laiturit Hilkka Hujasen ja Emilia Käännän.

– Lisäksi joukkueessa on kolme tasaista hakkuria ja liberot puolustaa hyvin. Puijolla ei myöskään ole kiinteää kuusikkoa. Joukkue kierrättää paljon pelaajia ja antaa mahdollisuuksia.

Valkonen on pelannut aiemmin Jymyssä kaksi kautta ykkössarjassa. Ylihärmästä kotoisin oleva lentopalloilija opiskeli Kuortaneen urheilulukiossa ja lähti opiskelemaan Ouluun luokanopettajaksi.

– Pidin lentopallosta välivuoden ja katselin pelejä kentän laidalla. Sen jälkeen pelasin kaksi kautta Oulun Kiskossa ykkössarjaa. Nyt opiskelut ovat sillä mallilla, että oli mahdollisuus lähteä Jymyyn mukaan.

Jymyn alkukauteen kapteeni on tyytyväinen ja katsoo jatkoon luottavaisin mielin.

– Olemme hyvin pystyneet haastamaan kärkijoukkueita. Viimeisimmässä pelissä LP Viestiä vastaan alku oli meiltä heikko, kun pääsimme peliin mukaan, meillä oli hyviä hetkiä. Kun olemme parhaimmillamme, tekeminen on hyvää.

Valkonen kaipaa lisää tasaisuutta pelin sisällä Jymyn otteisiin.

– Silloin pääsemme viemään peliä. Nyt meillä aallonharjan ja aallonpohjan välinen ero on liian iso. Sarja kyllä näyttäisi nyt olevan erittäin tasainen ja mielenkiintoinen. On myös useita pelkästään suomalaispelaajin matkassa olevia joukkueita ja se on hyvä asia.

JARI HAKALA

>> Ottelun käsiohjelman löydät täältä (.pdf).