JymyVolley lähtee viimeiseen kotipeliinsä naisten lentopallon mestaruusliigassa ennen joulutaukoa varsin nopeasti muuttuneessa tilanteessa. Valmennusvastuun kantavat nyt Aleksi Mutka ja Jukka Tuovinen. Se kumpiko jatkossa kantaa vastuun päävalmentajana, ratkeaa joulutauon aikana.
• Nyt on menty kaksi viikkoa niin kovaa tahtia, että ei ole vielä mietitty tarkemmin. On saatu palasia kohdalleen ja joulutauolla on aikaa kerätä ajatuksia. Päävalmentajan tehtävään kuuluu paljon koordinointia valmennuksen lisäksi, että asiat saadaan sujumaan. Siinä on illatkin varsin täynnä hommia, tietää viime kaudella Jymyä valmentanut Mutka.

Ennen joulutaukoa Jymy kohtaa sarjassa viidentenä olevan LP Vampulan. Sarjassa ollaan puolivälissä ja Jymyn tilanne on varsin haasteellinen. Tilillä on yksi sarjapiste ottelusta Rovaniemen Artic Volleyta vastaan.
• Puolet sarjasta on pelattu ja tavoite on asetettu mahdollisimman korkealle. Tärkeintä on, että nyt saadaan jatkossa parhaita pelejä joukkueelle. Vaihto tuli niin nopealla syklillä, että peli-ilmettä pääosin on tässä vaiheessa painotettu. On haettu keinoja tuoda uusia asioita peliin, Mutka jatkaa.

Mutka toteaa ison kokonaisuuden olevan positiivisen mielen löytyminen ja ylläpitäminen. Tuovinen on ollut hieman kauemmin joukkueen mukana ja kaksikko on opetellut tuntemaan toimintatavat ja pelaajat. LP Vampulaa vastaan pelatun ottelun jälkeen joulutauko kestää reilut kaksi viikkoa.
• Meidän joukkueelle tauko on nyt todella tärkeä. Joulukuu on ollut varsin kovaa settiä ja nyt on aika ladata akkuja.

Valmentaja lähtee jatkoon luottavaisena. Jymy on viime peleissä pelannut hyvää lentopalloa.
• Tilanne voi aueta nopeastikin, kun pystymme vielä nostamaan pelin tasoa ja kaivamaan ensimmäisen voiton. Tappioputki tuntuu aina umpikujalta. Kun peli voitetaan, niin jatko aukeaa ihan eri lailla. Se on pienestä kiinni, että asiat lähtevät parempaan suuntaan, Mutka muistuttaa.

Mutka korostaa Jymyn ottaneen hyviä steppejä eteenpäin. On tullut hyviä onnistumisia peräkkäin ja erävoittoja on ollut tarjolla.
• Ei ole ollut paljosta kiinni. Joukkue kuitenkin joutuu urheilussa paljon asioita käsittelemään ja se on ajoittain kovaa tekemistä. Henkinen puoli vaikuttaa paljon.

Keskiviikkoillan viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa LP Vampulaa vastaan Mutka näkee iskun paikat.
• Vastustajalla ovat ulkomaalaiset pelaajat onnistuneet hyvin ja joukkue pelaa parhaimmillaan hyvää lentopalloa. Mutta sitten tulee heikompiakin hetkiä, mikä on meidän paikka iskeä.

Mutka toteaa LP Vampulan olevan tasainen ryhmä jokaisella pelipaikalla. Laiturien osasto on taitava pallonkäsittelyssä.
• Meidän omassa pelissä korostuu perinteisesti syötön ja vastaanoton merkitys. Kun ne toimivat olemme vahvoilla, Mutka korostaa.

JARI HAKALA