Naisten lentopallon mestaruusliigan runkosarjan ykkönen LP Kangasala oli vahva puolivälierien avauksessa Kangasalalla sunnuntaina.

Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

>> Lataa ottelun käsiohjelma (.PDF)

Ottelusarja kahdeksantena ja viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin selviytynyttä JymyVolleyta vastaan jatkuu torstaina Nurmohallissa. Välieräpaikka irtoaa kahdella voitolla, joten Jymy lähtee takaa-ajajan asemasta siirtämään ratkaisua perjantaiksi Kangasalalle. Mikäli Kangasala voittaa, niin se jatkaa välieriin ja JymyVolleyn kausi on paketissa.

– Odotetun kova joukkue oli vastassa. Tiesimme, että vastustaja on vahva, mutta meillä tuli myös henkinen sulaminen. Kangasala onnistui ykköskuusikollaan erittäin hyvin, kertaa JymyVolleyn kapteeni Riikka Valkonen.

Jymy on kapteeninsa Riikka Valkosen (kesk.) johdolla valmiina haastamaan Kangasalan Nurmohallilla. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymylle tuli ottelussa monia helppoja virheitä, mitä kauden aikana on vähemmän nähty. Kun pallo saatiin nostettua peliin, niin monesti hyökkäys ajautui liian vaikeaan paikkaan. Lisäksi torjunta ei ehtinyt mukaan monipuolista peliä pelanneen LP Kangasalan lähes virheettömään hyökkäyspeliin. LP Kangasalan kova kolmikko kotisalissa oli laidoilla Roosa Heikkiniemi, muutaman pelin sivussa ollut ja paluun tehnyt Jody Larson sekä Salla Karhu. Keskeltä pisteitä tahkosivat Karoliina Friberg ja Roosa Laakkonen.

Katja Kylmäaholla oli passarina varsin helppo työ heittää passia paikalle kuin paikalle, kun pallo kuoli kaikilla, Valkonen jatkaa.

Jymyn kapteeni kuitenkin vakuuttaa, että pyyhe ei ole lentänyt kehään. Valkonen tiedostaa realiteetit, mutta tietää myös sen, että Jymyn pitää pelata alusta loppuun omalla parhaalla tasolla ja hieman ylikin.

– Silloin meillä on mahdollisuus vielä haastaa. Pillin vihellykseen saakka laitamme kaiken peliin, Valkonen vakuuttaa.

Valkonen toteaa Jymyn minimitavoitteena olleen paikka pudotuspeleihin.

– Kauden mittaan olemme menneet eteenpäin. Joukkue on nuori ja sillä on kehityskaari edessä. Kommunikaatio kentällä on parantunut ja olemme kasvaneet henkisesti. Fysiikkavalmentaja Teemu Rauhalalle myös kiitokset ja kehut. Olemme saaneet fysiikkavalmennuksesta parhaat mahdolliset eväät myös lajipuolen kehittämiseen, Valkonen kiittelee.

Valkonen teki juuri Jymyn kanssa jatkosopimuksen mallia 1+1. Valkosen lisäksi on julkistettu päävalmentaja Kari Raatikaisen jatkosopimus.

– Merkittävin syy itselleni sopimuksen tekemiseen oli se, että seuralla on kova halua kehittyä eteenpäin. Jatkossa tavoite ei ole vain pudotuspelipaikka, vaan tähdätään korkeammalle, Valkonen kertoo.

Kapteeni toteaa koronan olleen kauden aikana kova haaste. Pelejä pelataan edelleen tyhjille katsomoille.

– Ajattelin syksyllä, että keväällä päästäisiin jo nauttimaan kotiyleisön kovasta kannustuksesta, mutta niin ei nyt sitten käynyt. Kyllä tämä harmittavaa on pelaajien, seurojen ja urheilun kannalta. Siltä osin katse on jo tulevassa. Tämä kausi mennään nyt loppuun näin, Valkonen toteaa.

JARI HAKALA