JymyVolleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen joukkueineen lähtee hyvistä asetelmista naisten lentopalloliigan maanantain kotiotteluun rovaniemeläistä Arctic Volleyta vastaan. Kolmen kotiottelun putkessa peli Arctic Volleyta vastaan on toinen. Viime viikonloppuna Jymy oli kotihallissaan lähellä voittoa pelaamalla viisieräisen kamppailun sarjakärki Kuusamon Pölkkyä vastaan. Pölkky kuitenkin piti pintansa ja Jymyn ensimmäinen voitto odottaa edelleen ottamista.

  • Jokaisesta pelistä haemme kauden avausvoittoa ja kaikkia joukkueita vastaan lähdemme peliä voittamaan. Oli vastustaja sitten sarjan puolivälissä tai kärkipäässä. Meillä on nyt oikea suunta ja olemme pystyneet haastamaan kärkijoukkueitakin. Toivorikkaana lähdemme maanantain peliin. Pitää kuitenkin muistaa, että voitto ei tule toivomalla, vaan tekemällä, Tuovinen painottaa.

Pölkkyä vastaan peli oli Tuovisen mukaan peruspeliä, mitä Jymy on vuoden vaihteen jälkeen pelannut.

  • Voittamisen kynnys on kuitenkin edelleen iso. Pölkkyä vastaan ei riittänyt viidennen erän hyvä alku, kun johdimme 6-2. Pienestä se on kiinni ja menemme askel kerrallaan. Voittokin napsahtaa vielä. Ja se tulee nimenomaan peruspelin parantamisen kautta.

Jymy on kohdannut Arctic Volleyn kahdesti tällä kaudella. Joulukuun alussa Arctic voitti Rovaniemellä 3-1 ja viikkoa myöhemmin Jymy pelasi hyvän pelin taipumalla kotisalissaan erin 3-2. Nyt Jymy saa kuudentena sarjassa olevan rovaniemeläisjoukkueen kotiin toisen kerran tällä kaudella. Tuovinen oli mukana ensimmäisen kerran kakkosvalmentajan roolissa Jymyn kotipelissä Arcticia vastaan.

  • Rovaniemellä on pelaajien roolit analysoitu tarkkaan ja joukkue on petrannut niin hyökkäys-, torjunta- kuin puolustuspelissä. Se kampeaa kovasti pääsystä pudotuspeleihin. Jokainen piste on joukkueelle tärkeä.

Arctic Volleylla on neljä ukomaalaisvahvistusta. USA:sta tulee libero Horsfall Taylor. Ranskalainen yleispelaaja Lisa Jaunet on pistetilastossa tällä hetkellä kolmantena. Kanadasta tulee yleispelaaja Sarah Glynn ja kaksi viikkoa sitten joukkue sai riveihinsä myös toisen kanadalaisvahvistuksen Adriel Goodmanin.

  • Hakkuri Lisa Jaunet ja Sarah Glynn ovat joukkueen merkityt pelaajat. Myös Noora Kallinen on pelannut hyvän kauden. Vastuu laidoilla jakautuu joukkueessa aika tasaisesti.

Tuovinen toteaa lentopallossa hyökkäyspelin olevan ratkaisevassa roolissa.

  • Meillä oma syöttö ja vastaanotto näyttelee isoa osaa. Puolustuspäässä pitää olla hyvä ja saada laatua tasaiseksi. Kun puolustuspäässä pelataan hyvin, niin aina silloin päästään paremmasta paikasta myös pisteitä hakemaan, Tuovinen muistuttaa.

JARI HAKALA