Jenkki Sullivan kuriin ja pisteet kotiin

Nurmon Jymy saa lentopallon naisten mestaruusliigassa vastaansa toistamiseen viikon sisällä Woman Volleyn Rovaniemeltä. Viime lauantaina joukkueet kohtasivat Rovaniemellä Jymyn voittaessa viisieräisen ottelun erin 3-2. Nyt on Woman Volleyn vuoro saapua Etelä-Pohjanmaalle Jymyn kotisaliin Nurmohallille, jossa Jymy on voittanut molemmat kauden tähän mennessä pelaamansa kotipelit.

Jymyyn tälle kaudelle Hämeenlinnasta HPK:sta siirtynyt keskitorjuja Karoliina Friberg painottaa, että Jymyn tulee pelata ensimmäisestä pisteestä lähtien omaa peliä niin, että rovaniemeläisjoukkue ei saa peliään käyntiin.

– Kovalla syötöllä lähdemme rikkomaan vastustajan vastaanottoa. Syöttö on ollut jokaisessa pelissä meillä vahva alue. Woman Volleyllä puolestaan on kova keskipelaaja Kathryn Sullivan. Hän tekee pisteitä keskeltä, jos pääsee siitä pelaamaan. Sullivan kiinni niin voitamme ja otamme kolme pistettä, Friberg vakuuttaa.

USA:lainen Kathryn Sullivan on rovaniemeläisten ainoa ulkomaalaisvahvistus. Woman Volley on liigan nuorin joukkue.

– Se on innokas ja energinen joukkue, joka yrittää kaikkensa. Heillä ei ole mitään hävittävää, Friberg jatkaa.

Jymyllä oli Rovaniemellä vaikeuksia ja peli lähti kulkemaan paremmin vasta viidennessä erässä, jonka turvin Jymy käänsi ottelun voitoksi.

– Emme saaneet oikein pelihurmosta päälle. Vasta viidennessä erässä se löytyi paremmin. Hyvää oli, että voitto tuli huonommallakin pelillä, mutta se olisi kyllä voinut kääntyä kummalle joukkueelle vain, Friberg kertaa.

Sunnuntain ottelussa Kuusamossa Pölkkyä vastaan kentällä nähtiin tuttu Nurmon Jymy. Kauden avaustappio tuli, mutta pelillisesti ottelu oli hyvä.

– Siinä pelissä meillä oli hyvä fiilis päällä koko ajan ja pystyimme pelaamaan paineettomasti.

Friberg tuli tälle kaudelle Jymyyn hakkuri Julie Mikaelsonin ja yleispelaaja Alexandra Vajdovan kanssa. Mikaelson puuttui Lapin kiertueelta, mutta palaa takaisin vahvuuteen tällä viikolla.

– Julie kävi muutaman kerran viime talvena Hämeenlinnassa meidän treeneissä. Muuten tunsin joukkueesta muutaman pelaajan nimeltä. Meillä on hyvä joukkuehenki ja se näkyy kentällä, Friberg toteaa.

Friberg on viihtynyt hyvin Jymyssä.

– Kaikki on toiminut ja täällä huolehditaan pelaajista. Tunnelma on lämmin.

JARI HAKALA