Naisten lentopallon mestaruusliigan syyskauden huipennuksessa JymyVolley saa viikon sisällä kotisaliinsa Nurmohalliin kaksi tärkeää kotiottelua ennen joulutaukoa. Keskiviikkona Jymy kohtaa kotonaan LP Vampulan, joka sarjataulukossa on Jymyn edellä. Lokakuun puolivälissä joukkueet kohtasivat Vampulan kotisalissa, jossa kotijoukkue Vampula vei voiton erin 3-2.

• Tosi tärkeät pelit on edessä ennen joulutaukoa. Kahdeksan parasta joukkuetta menee pudotuspeleihin ja nämä pelit ovat niitä, jotka pitää pystyä hoitamaan mahdollisimman hyvin, toteaa Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka.

Mutka painottaa, että naisten mestaruusliiga on tasoittunut. Yhdelläkään joukkueella ei ole yhtään helppoa peliä.
• Mielestäni sarja on tiivistynyt molemmista päistä ja on tasaisempi. Sarjataulukkokin sen kertoo, että kyseessä on tosi mielenkiintoinen sarja.

Keskiviikkona Nurmohalliin tuleva LP Vampula on pelannut käytännössä samalla joukkueella kauden alusta lähtien. Joukkueessa on kolme ulkomaalaispelaajaa. Yleispelaaja Iveta Stanchulova tulee Bulgariasta, kuten myös yleispelaaja Kristiana Petrova. Kolmas ulkomaalaisvahvistus on Kanadasta kotoisin oleva keskitorjuja Vanessa Jarman.
• Vampulan ulkomaalaiset pelaajat ovat nostaneet koko ajan tasoaan. Erityisesti Petrovalla on tilastojenkin valossa hyvä viimeisin kuukausi takana. He ovat rakentaneet joukkuettaan ulkomaalaisiin pelaajiin panostamalla ja kaikki kolme ovat olleet hyviä hankintoja.

Kotimaisista pelaajista keskiviikkoillan vastustajan riveissä Mutka nostaa esiin yleispelaaja Teija Vuorenmaan.
• Hänellä on hyvä kausi takana. Hän on vakiinnuttanut paikkansa aloituskuusikossa hakkurina.

Oman joukkueensa viime kierrosten otteisiin Mutka on tyytyväinen. Jymy on osoittanut olevansa joukkue, joka pystyy haastamaan myös sarjan kärkipään joukkueita. Varsinkin kahdessa viime ottelussa tilanne on parantunut, kun marraskuun loppupuolella Jymy teki sopimuksen serbilaisen hakkurin Ivana Radonjicin kanssa. Hän on ollut mukana kahdessa viime ottelussa.
• Kyllä hän on kova pelaaja ja peli paranee koko ajan. Hän on pelannut pitkään ammattilaisena ja se näkyy. Olen tosi tyytyväinen kahteen otteluun, joissa hän on ollut meillä mukana.

Mutkan ohjeet joukkueelleen keskiviikkoillan otteluun ovat selvät.
• Vastustajalla on taitavat yleispelaajat ja viime pelissä Vampula puolusti hyvin. Panostamme hyökkäyspeliin ja se pitää torjunnan ohella saada kovemmalle tasolle. Olen tyytyväinen syyskauteen, kun pelaamme vielä kaksi hyvää peliä tähän vuoteen ja ensimmäisen nyt keskiviikkona, Mutka silmäilee ohjelmaa.

JARI HAKALA