JymyVolley saa sunnuntain kotiottelussaan vastaan kovan haasteen Kuopiosta, kun verkon toiselle puolelle tulee viime kauden menestysjoukkue Puijo Wolley. Naisten lentopallon mestaruussarjassa Kuopio nousi viime kaudella kärkijoukkueiden kastiin ja otti lopulta pronssimitalit.

• Kuopion selkeä vahvuus on syöttöpeli ja sen turvin he haastavat meidän vastaanottoa. Muuten joukkue pelaa aika lailla vahvaa peruspeliä. Ei siellä mitään ihmeellistä ole kovaa syöttöpeliä lukuun ottamatta. Kuopio nousi mestaruussarjaan vasta Nurmon jälkeen, mutta siellä on tehty varsin nopeasti asioita oikeaan suuntaan ja joukkue on menestynyt. Kova haaste meillä on edessä, toteaa Jymyn päävalmentaja Patrik Ojaniemi.

Puijo Wolleyllä on tilillään kymmenestä ottelusta 14 pistettä. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Jymyllä on tilillään kahdeksan ottelua ja kauden avausvoitto on edelleen haussa.

• Nyt olisi saatava pää auki voittojen osalta. Se vaatii meiltä eniten tasaisuutta. Viime ottelussa Pihtiputaalla pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvin, mutta kolmannessa tuli esiin alkukauden ongelmat. Harmi, sillä olisimme ansainneet siitä pelistä vähintään pisteen mukaan. Toinen erä oli kauden ehjin erä ja lupauksia antava.

Ojaniemi toteaa Jymyn pelissä virheiden seuranneen toisiaan. Pelistä on yritetty saada kiinni liian nopeasti ja pallot on yritetty päättää liian nopeasti. Siitä on seurannut oravanpyörä.

• Meille valmennuksessa tärkeintä on saada nyt tasaisuus esiin ja usko omaan tekemiseen. Peli ei voi olla vain läpisuorittamista.

Jymyn joukkue on kokonaisuudessaan iskussa tulevaan sunnuntain kotiotteluun. Pientä flunssaa on ollut, mutta ei mitään sellaista, että pelaajat eivät pystyisi pelaamaan.

• Onhan se selvä, että tappiot ovat näkyneet meillä itseluottamuksessa. Me valmentajat pyrimme valamaan uskoa tulevaan. Meillä on kuitenkin nuori joukkue ja monet pelaajat ovat tulleet suoraan juniorisarjoista. He ovat menestyneet nuorten sarjoissa, mutta fyysiset erot näkyvät mestaruussarjassa.

Puijo Wolleyn joukkue on Jymyn tapaan kokenut varsin paljon muutoksia viime kaudesta. Yleispelaaja Anich Palmer jenkeistä ja hakkuri Megija Dombrehta Latviasta ovat viime kauden pronssijoukkueen vahvistukset.

• Puijon vahvistukset ovat hyviä. Palmerille viime peli oli ensimmäinen ja myös Dombrehta on toipunut loukkaantumisesta. Kyllä Puijo meitä vastaan on tulossa lähtökohtaisesti kovimmalla joukkueellaan, Ojaniemi kertoo.

JARI HAKALA