Nurmon Jymyn kolmen kotiottelun putki naisten lentopallon mestaruusliigassa huipentuu keskiviikkona, kun Jymy kohtaa arkiottelussa Oriveden Ponnistuksen. Jymy voitti kolmen kotiottelun avauksessa Rovaniemen Woman Volleyn ottaen kolme sarjapistettä. Keskiviikon ottelu OrPo:a vastaan on varsinainen kuuden pisteen ottelu, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Jymy on OrPon edellä kolme pistettä. Kolmen pinnan voitto keskiviikkona kasvattaisi eron kuuteen pisteeseen.

– Ottelu WoVoa vastaan oli hyvin samanlainen kamppailu eli myös tärkeä voitto keskinäisestä pelistä. Samaa lähdemme nyt hakemaan. Kaikki pisteet, mitä vaan saadaan, ovat arvokkaita, painottaa Jymyn keskitorjuja Sara Niemi.

Jymyllä on varsin tiivis tahti, sillä sunnuntaina Jymy kohtasi sarjakakkosen Pölkky Kuusamon. Kuusamo vei pisteet erin 3-0, mutta erät olivat tiukkoja.

– Ei siinäkään erävoitot kauas jääneet. Pölkky pystyi kuitenkin kääntämään ratkaisupallot hyväkseen, Niemi jatkaa.

Niemi toteaa, että arki-illan peli ei vaikuta mitenkään valmistautumiseen.

– Samalla lailla kaikki tehdään kuin viikonlopun peleissä. Aamutreenit ovat normaalisti. Ainoa ero on, että peli on pari tuntia myöhemmin.

Sara Niemi (vas.) ja muu JymyVolleyn joukkue on valmiina keskiviikon taisteluun. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymy ja OrPo ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti. Marraskuussa Orivedellä OrPo voitti 3-2. Tammikuussa Nurmohallissa Jymy kuittasi voiton samoin lukemin. Orivedellä on Jymyn tapaan kolme ulkomaalaisvahvistusta. Hakkuri Julymar Otero tulee Puerto Ricosta. Yleispelaajat Carly Beddingfield ja Lauryn Gillis tulevat USA:sta.

– OrPo vahvistui vuodenvaihteessa. Gillis tuli silloin mukaan ja keskipelaaja Pilvi Kettunen muutti LiigaPlokista OrPoon. Molemmat olivat toki mukana jo tammikuun meidän kotipelissä. OrPon peli on kehittynyt, kuten myös meidän peli. OrPo pelaa monipuolista hyökkäyspeliä niin laidasta kuin keskeltä.

Niemi on Jymyn kasvatteja ja pelaa Jymyssä toista liigakauttaan. Hän toteaa, että Vastustajat tulevat kolminkertaisessa sarjassa tutuksi.

– Opitaan tietysti siitä miten vastustaja pelaa, mutta aina yritetään myös yllättää vastustaja uusilla asioilla. Tärkeintä on kuitenkin, että parannetaan omaa tekemistä ja panostetaan niihin osa-alueisiin, mitkä kulloinkin panostusta vaativat, Niemi muistuttaa.

Jymyllä oli ennen Kuusamo ottelua alla hyvä kahdeksan ottelun pituinen putki, jossa joukkue otti vähintään pisteen jokaisesta pelaamastaan pelistä.

– Siinä näkyy hyvin, kuinka peli on kauden mittaan kehittynyt. Pelaamme monipuolisempaa hyökkäysepeliä ja edellisessä OrPo pelissä tuli esiin meidän tahtotaso. Voitontahto ja taistelu käänsivät sen pelin meille, Niemi toteaa.

JARI HAKALA