Nurmon Jymyllä on naisten lentopallon mestaruusliigassa edessä kolmen kotiottelun putki. Ensin vastaan tulee ensi sunnuntaina Kuusamon Pölkky, seuraavaksi keskiviikkona ennen joulua Kuortane ja parin viikon joululoman jälkeen kevätkausi käynnistyy kotiottelulla Hämeenlinnaa vastaan.

– Onhan se aina hieman erilainen lähtökohta, kun pääsee pelaamaan kotihallissa ja kotiyleisön edessä. Kotiyleisö on meille tärkeä. Se on seitsemäs pelaaja, kiittelee keskitorjuja Sofia Norrbacka kovasti kannustavia kannattajia.

Jymy pelasi kaksi viikkoa sitten Kuusamossa Pölkkyä vastaan ja saa nyt kahden viikon tauon jälkeen Pölkyn vastaansa Nurmohallissa. Kuusamossa sarjakakkonen Pölkky vei pelin erin 3-1, mutta Jymy pelasi Kuusamossa, tappiosta huolimatta, yhden kauden parhaimmista peleistään vieden toisen erän selkein 25-11 lukemin.

– Siinä kaikki toimi ja loksahti paikalleen. Meillä on hyvä peli alla ja lähtökohdat hyvät. Kun joukkueena pelaamme omaa peliä parhaimmillaan, niin mahdollisuudet on voittaa kenet vain.

Pölkky Kuusamo on sarjassa toisena tasapistein sarjaa johtavan LiigaPlokin kanssa. Tosin Kuusamolla on pelattuna yksi peli vähemmän. Kuusamo on hävinnyt koko kaudella tähän mennessä vain kaksi peliä. Joukkueessa on sarjan paras passari Jalissa Trotter ja hyökkäystehoista vastaa hakkuri Lucia Babic. Kuusamon joukkueessa on peräti kuusi ulkomaalaispelaajaa.

– Trotter pystyy rakentamaan ja pyörittämään peliä monen pelaajan kautta ja siten hyökkäysmahdollisuuksia on monia. Meidän pitää pystyä pitämään syöttö kovana ja painavana ja saada vastustajan passipeliä sen kautta rikki.

Kahden viikon tauon aikana Jymy on harjoitellut normaalikuvioiden mukaan. Painopiste on ollut syöttö- ja vastaanottopelissä. Norrback pelasi Jymyn ensimmäisen liigakauden kaksi vuotta sitten. Viime kauden hän oli poissa, mutta palasi nyt takaisin liigaympyröihin.

– Hyökkäyspeliä meidän pitää saada vahvemmaksi. Olemme pelanneet tasaisia pelejä ja menneet joukkueena koko ajan eteenpäin. Marginaalit ovat monessa pelissä olleet pienet. Hyvillä mielin mennään eteenpäin. Joukkueessa on potentiaalia ja joukkuehenki on hyvä.

JARI HAKALA