JymyVolley pelasi kauden parasta peliään sunnuntai-iltana Nurmohallilla, mutta se ei riittänyt kaatamaan viime vuoden hopeamitalistia Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Voitto lähti vieraiden matkaan 1-3 (25-18, 18-25, 11-25, 22-25). Helpolla eivät hämeenlinnalaiset pisteitään kuitenkaan saaneet.

JymyVolley lähti otteluun rohkeasti omaa peliä pelaten. Kentältä puuttuivat U20-vuotiaiden maajoukkuematkalla Rovaniemellä olleet libero Nitta Korhonen ja yleispelaaja Sofia Päykkönen, mutta otteissa se ei näkynyt.

Veera Honkanen lunasti paikkansa liberona mainiosti, ja haki palloja näyttävästi hankalistakin paikoista. Maanantaina 18-vuotispäiväänsä viettävä Veera Heinimäki pääsi heti alusta vieraiden pommitettavaksi, ja nosti palloa mainiosti. Heinimäki onnistui myös löytämään vastustajan kentältä tyhjät kolot ja torjunnan käsien välit, joista hän sai pallon vastustajan lattiaan.

Ensimmäisen erän mainio pelitahti jatkui vielä toisen erän alussa. Vastustaja johti peliä ensimmäistä kertaa koko ottelun aikana vasta tilanteessa 7-8, mutta kotijoukkue pyristeli vielä rinnalla aina kahteentoista pisteeseen saakka. Sen jälkeen ote lipsahti, ja vieraat menivät menojaan. Kolmannessa erässä kotijoukkueella ei ollut sanan sijaa. Hyökkäys ei toiminut, vieraat löysivät torjunnan ja nakuttivat voiton kahdessakymmenessä minuutissa.

Neljänteen erään kotijoukkue löysi uskon tekemiseen ja lähti rohkeasti haastamaan vastustajaa. Korkealta ja kovaa iskevä hakkuri Jada Burse oli kentän tähti, ja siitä hänet myös palkittiin. Hämeenlinnan parhaaksi nousi Vitalia Marmen.

Veda Mansikkaviita:

– Kun me pystytään pitämään pelissä momentum, me ollaan tosi hyviä, mutta ailahtelua tulee liikaa. Meidän on vaikeaa nousta huonojen vaiheiden jälkeen takaisin peliin ja virheputket kasvavat vähän liian suuriksi. Tuntuu siltä, että ollaan menossa oikeaan suuntaan. On tullut muutama ohipeli, ja nyt sitten oli parempi fiilis ja taisteluhenki. Ehdottomasti parasta peliä koko kaudella oli eka erä, puolustettiin ja torjuttiin tosi hyvin, kaivettiin palloa ja sen lisäksi noustiin hyvin, pääsin pyörittämään peliä ja jakamaan passeja. Oli ilo olla kentällä. Oma peli ei ihan parasta, syöttöpeliin olen tyytymätön. Ja välillä passitkin lipsuivat sormista, kun oli hiki.

Patrik Ojaniemi:

– Vastustaja syötti tänään hyvin. Tilastojen valossa vastaanotto oli meillä ihan ok, mutta sitten pikkusen tulee liian helppoja ja annetaan ilmaisia pisteitä. Ensimmäinen erä oli varmaan tämän kauden paras erä, ja kokonaisuudessa kolmatta erää lukuun ottamatta saatiin peliin niitä elementtejä, mitä on haettu. Kymmenen torjuntaa, mikä on hyvä asia. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella saatiin vastustajan hyökkäysprosentit alle 40, mikä tuo ehkä vähän valonpilkahduksia meille. Veera Honkanen onnistui liberona ihan ok, teki sen mitä häneltä odotettiinkin. Veera Heinimäeltä oli tänään iso peli, hän oli syöttöjen kohteena ja kesti nuorena pelaajana Hämeenlinnan paineet, ja hyökkäsi hyvin.

Michaela Madsen:

– Numeroista näkee, että prosentuaalisesti ei ole hirveästi ollut eroja tänään. Ottelu ratkesi ehkä kokemukseen, ja molemmilla oli varmasti vaikeita hetkiä tähän iltaan. Meillä on ollut pari vaikeata peliä, jotka on pelattu omalla tasolla ja sitten tästä pelistä tuli iso vuori, joka piti ylittää. Tämä oli pakkovoitto. Kausi ei ole mennyt ihan odotusten mukaan, ei olla pelattu omalla tasolla kaikissa peleissä. Pitäisi pelata treenitasolla aina. Omassa pelissä oli aluksi hyvät hyökkäystehot, ne vähän tippuivat, mutta lopussa sais torjunnasta kiinni. Perushyvä suorittaminen ja pystyin auttamaan joukkuetta, mikä on hyvä.

Giovanni Torcio:

– Meillä tuli hyökkäys- ja syöttövirheitä, mikä sai ensimmäisessä erässä Nurmon laadun näkyviin. Sen jälkeen saimme syötöt onnistumaan paremmin, meillä onnistuivat torjunnat jopa silloin kun tuli hyökkäysvirheitä. Luulen, että torjunta ja syöttöpeli oli se, joka ratkaisi tänään. Olen tyytyväinen siihen, että voitimme, me tarvitsimme tämän voiton. Meillä oli paljon hyviä asioita ottelun aikana, mutta meidän täytyy saada hyvät hetket jatkumaan pidempään ei vain hetkittäin.

JymyVolley – Hämeenlinna 1-3
25–18, 18–25, 11–25, 22–25
Koti:Burse 19/+9, Heinimäki 10/-4, Robinson 8/+6
Vieras:Marmen 16/+10, Shumeiko 13/+7, Kilpinen 12/+3

MVP:t
Burse (JymyVolley)
Deisl (Hämeenlinna)

PROlibero
Honkanen (JymyVolley)

Katsojia 355

Lehdistötilaisuus