JymyVolley tarjosi raivokkaasti kannustaneelle kotisalille riemullista lentopalloa sunnuntai-iltana, vaikka voittoon saakka eivät eväät vielä riittäneet. Viikolla tapahtunut valmentajanvaihdos ei sekoittanut naisten pakkaa, vaan katsojat saivat nauttia syyskauden parhaasta pelistä.

Vaikka voittoa ei tullut, saatiin pistetili auki, kun Arctic Volleyta vastaan pelattu ottelu venyi aina viidenteen erään saakka. Ottelu lopulta vieraille erin 2-3 (21-25, 25-16, 22-25, 25-21, 10-15). Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vajaa viikko sitten Rovaniemellä, ja silloin Arctic Volley voitti erin 3-1.

JymyVolley vei ensimmäistä erää aina 21 pisteeseen saakka. Vieraat kuitenkin tulivat viiden pisteen takamatkalta, ja käänsivät erän neljän pisteen voittoon. Emännät sortuivat virheisiin, ja varmistivat niillä erävoiton rovaniemeläisille.

Toisessa erässä passari Veda Mansikkaviita ja hakkuri Jada Burse löysivät toisensa. Huikean pistemäärän takonut Burse ei paukuttanut pelkästään voimalla vaan näytti myös taktista osaamistaan ujuttamalla palloa vieraiden kenttään sekä hidastetuilla lyönneillä että jujuilla. Vieraat antoivat tasoitusta väärällä aloitusjärjestyksellä, minkä valmentaja Jukka Lehtonen otti auliisti omaan piikkiinsä.

Kolmas erä alkoi vieraiden johdolla, ja vaikka emännät saivat viiden pisteen etumatkan lähes kiinni, ei se riittänyt koko erän voittoon. Marginaalia jäi harmittavat kolme pistettä rovaniemeläisten eduksi. Neljäs erä oli jälleen emäntien näytöstä. Burse iski ja sijoitti palloa kenttään liekeissä, koko joukkue pelasi uhrautuvasti ja hoiti näyttäviä pallohakuja lähes tilanteessa kuin tilanteessa.

Viidennessä erässä mentiin tasatahtia aina kymmeneen pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen vieraat ottivat loppukirin ja veivät kaksi pistettä Napapiirille.

JymyVolley – Arctic Volley

2-3 (21-25, 25-16, 22-25, 25-21, 10-15)

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Burse 36/+25, Robinson 15/+12, Koivuniemi 11 / -1

Arctic Volley: Jaunet 15 /+8, Smolander 13/+10, Glynn 13/+5

Parhaat pelaajat:
JymyVolley – Jada Burse
Arctic Volley – Noora Kallinen

ProLibero: Horsfall (Arctic Volley)

Katsojia: 270.

Kommentit:

Veera Honkanen, JymyVolley: Täytyy olla tyytyväinen. Ensimmäiset pisteet ja kokonaisuutena ihan paras peli meiltä, lähellä oli voittokin. Tänään oli heti aamusta sellainen fiilis, että tänään lähtee, ol tosi hyvä tunnelma.  Valmentaja vaihtui, ja alkuviikosta oli vähän sellaista, ettei oikein tiedetty, mitä tapahtuu, mutta koska pelattiin hyvin, voisi päätellä, ettei se ole vaikuttanut hirveästi. Toki asia on varmaan kaikkien mielessä pyörinyt. Omaan peliini olen kokonaisuudessa tyytyväinen, vaikka vastaanotto olikin vähän ailahtelevaista. Puolustuspeliin olen tyytyväinen. Ei ole varsinaisia paineita, mutta jännitystä, koska minulla ei ole vielä aiemmin ollut näin isoa roolia tällaisella tasolla.

Aleksi Mutka, JymyVolley: Se oli tiukkaa vääntöä, harmittaa. Aina kun on viides erä mahdollista pelata, on myös mahdollista voittaa. Se jäi harmillisesti mieleen. Täytyy toisaalta antaa kiitosta pelaajille, he antoivat tänään kaiken sen, mikä oli mahdollista ja mikä löytyi. Se mahdollisti sen,  että saatiin ensimmäisen tiukan eränkin kelkka käännettyä pikkuisen paremmaksi. On hienoa pelata, kun saa pelata joukkueena, ja kun pelataan hetkessä. Silloin yksittäiset pallot merkitsevät paljon.

Tilastoja jos katsoo, voi sieltä kaivaa yksittäisiä juttuja. On pitkästi momentumeja, miten tilanteet hoidetaan. Tänään hakkuri hoiti meille monta todella vaikeaa palloa, mikä teki pelistä tiukan ja taisteltiin mahdollisuudesta voittaa. Ei ole vahinko, että joukkue pystyy pelaamaan, jokainen on tehnyt paljon hommia sen eteen. Sarjataulukko ei anna kiitosta sille, miten paljon on tehty hommia.

Noora Kallinen, Arctic Volley: Me jatkoimme tasaista hyvää työtä, joka aloitettiin edellisessä pelissä. Saatiin pidettyä paine syötöllä, torjuntapeli toimi hyvin ja päästiin hyökkäämään hyvin. Oli tosi tiukka peli, mutta oltiin hiukan parempi, Vastustaja pelasi tosi hyvän pelin tänään. Vajaan viikon aikana ei ole tehty hirveästi mitään, samoja juttuja ja vähän parannettiin siitä, mitä edellisessä pelissä. Tiukkaa peliä on aina kiva pelätä. Oma peli oli tasainen, oli paikkoja, joissa olisi voinut tehdä paremmin, enkä ole kovin tyytyväinen vastaanottooni, mutta suoritus oli tähän päivään ihan tarpeeksi hyvä.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley: Jymy pelaa tällä hetkellä hyvin. Totta kai siellä on pätkiä, ettei se kulje, kuten on meilläkin, ja tulee virhesumia, mutta sitten siellä oli välillä taas tosi laadukkaita palloralleja. Toisen erän tappion otan ihan omaan piikkiini, oma virhe siinä aloitusjärjestyksessä. Oli eka ja vika sellainen tälle vuodelle.

Kun katsoo tilastoja, ei tarvitse katsoa kuin meidän virheet ja kaverin ässät ja torjutut, ja ne, missä tehtiin paljon virheitä, ei pärjätty, ja kun tehtiin vähän vähemmän ja oltiin fiksuja, sitten pärjättiin.

Tuloksellisesti on kausi mennyt alakanttiin, mutta pelillisesti on tullut asioita, joita haluttu ja henkilökohtaisella tasolla on päästy eteenpäin niissä asioissa, joita on yritetty.