JymyVolleyn viiden kotiottelun putki päättyi tappioon Oriveden Ponnistusta vastaan sunnuntaina. Vieraat veivät ottelun erin 1-3 (18-25, 21-25, 25-22, 19-25).

Ada Peura (iskemässä) palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Kuva: Keijo Tuomela.

Emäntien tahto ei riittänyt erien ratkaisuun, vaikka vieraat tarjosivat virheitä poimittavaksi. Toisessa erässä JymyVolleyn johto oli jo viisi pistettä, mutta vastustaja tuli takaa ja ajoi vielä neljällä pisteellä ohi. Tilastoissa emännät tekivät virheitä vähemmän, mutta sekään ei riittänyt erävoiton ottamiseen. Kotijoukkueen vastaanoton tasosta kertoo se, että vieraat löivät kenttään peräti kuusi ässäsyöttöä.

Kolmanteen erään JymyVolley tuli sisuuntuneena. Erän alkuvaiheessa (7-12) kotijoukkue oli jo viiden pisteen tappioasemassa, mutta onnistui kääntämään ottelun itselleen. Vieraat tekivät virheitä sekä hyökkäyksessä että torjunnassa. Loppua kohti vastaanotto alkoi takuta, ja vieraat napsivat pisteitä yksi kerrallaan tilanteesta 23 – 17. Kotijoukkueen kuuden pisteen etumatka kesti kuitenkin loppuun saakka.

Neljäs erä eteni tasatahtiin aina 18 pisteeseen saakka. Sen jälkeen kotijoukkueen vastaanotto alkoi ontua, ja vieraat veivät erän ja samalla koko ottelun.

Ottelussa 250 katsojaa. ProLibero; Laura Penttilä, JymyVolley. Parhaat pelaajat Ada Peura (JymyVolley), Netta Rekola (OrPo).

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Ada Peura 10 (+8), Henni Rinta-Keturi 10 (+3), Sara Niemi 9 (+4).
OrPo: Saara Holm 17 (+6), Annukka Paloniemi 17 (+6), Netta Rekola 16 (+11

Kommentit:

JymyVolley:

Ada Peura: Meiltä puuttui tänään viimeistely kaikilla osa-alueilla. Tehtiin virheitä, ja vastustaja pelasi tänään hyvin. Etenkin erien lopussa vieraat olivat parempia. Omaan peliini olen tyytyväinen, pelaan ensimmäistä kautta kuusikossa ja viime kaudesta kehitystä on tullut erityisesti torjuntapeliin. Kun pääsee pelaamaan, tulee varmuutta lisää.

Kari Raatikainen: Tämä peli ratkesi virheisiin. Meistä ei liioin ollut viimeistelemään voittoa tänään. Toisessa erässä vastustaja teki meitä enemmän virheitä, meillä oli jo hyvä johto, mutta silti hävisimme erän. Suoria vastaanottovirheitä oli seitsemän. Ei meidän kuitenkaan kannata laittaa päätä pensaaseen, pelasimme tänään hyvää lentopalloa. Meillä joukkue on vastustajaa kokemattomampi, ja siinä näkyy ero. Kun pelihistoriassa on vasta vähän tapahtumia, ei ratkaisuvalikoima voi olla kovin suuri. Hyvää tässä pelissä oli se, että me pystyimme nousemaan voittoon kahden hävityn erän jälkeen kolmannessa erässä. Kentällä kävi tänään iso rosteri pelaajia, ja juuri se on tavoite. Esimerkiksi Jessica Salminen lunasti paikkansa hienosti.

OrPo:

Netta Rekola: Nurmossa ei ole koskaan helppo voittaa. Täällä on kiva halli ja yleisöllä aina hyvä henki, mikä tekee pelistä haastavaa. Me pelasimme tänään kärsivällisesti ja hyvin kolmatta erää lukuun ottamatta. Siinä keskittyminen herpaantui. Torjunta ja puolustus toimivat tänään, syöttö oli hyvää. Alkukauden hankaluuksien jälkeen myös oma pelini sujui tänään hyvin.

Sotiris Gkotsis: Tänään ei pelattu kaunista lentopalloa. Kumpikin joukkue teki paljon virheitä, ja olen tänään erityisen iloinen siitä, että pystyimme voittamaan siitä huolimatta. Nurmo on taulukossa meitä lähellä, ja pelaamme hyvin samalla tasolla olevaa lentopalloa. Ottelussa oli paineita, mutta me onnistuimme tänään hyökkäyksissä ja torjunnoissa. Neljänteen erään löysimme taas otteen, ja se riitti koko ottelun voittoon. Teimme asiat niin kuin me osaamme