Vaikean syksyn jälkeen joulutauon aikana uusiutuivat JymyVolleyn valmennuskuviot, minkä seurauksena talvi- sekä kevätkauden otteluihin nurmolaiset lähtevät Jukka Tuovisen komennossa. Raskaan syksyn jälkeen pelaajat ovat saaneet vähän hengähtää ennen loppukauteen valmistautumista.

– Pelaajille oli tärkeä saada viettää edellisen ottelun jälkeen pientä joululomaa ja antaa pääkopalle aikaa, Tuovinen taustoittaa.

– Välipäivinä treenasimme pienemmällä ryhmällä ja tämän vuoden puolella aloitimme sitten treenit koko joukkueen voimin. Syksyn jälkeen oli minusta pelaajien ihan hyvä vähän irtaantua hetkeksi toisistaan.

Jukka Tuovinen kehuu JymyVolleyn tämän kauden edellisten valmentajien Patrik Ojaniemen sekä Aleksi Mutkan tekemää työtä, jonka perustalle Tuovinen pyrkii tuomaan omanlaistaan pelaamista.

– Kun olen nyt päävalmentaja, niin haluan lähteä rakentamaan kokonaisuutta pelaamista ajatellen. Pyrin kertomaan joukkueelle lukujen kautta, mihin pitäisi pyrkiä ja tarkoitus on sen myötä käydä läpi kaikki osa-alueet. Tulemme käymään ne läpi myös tilastollisesti, jotta pelaajille syntyy parempi käsitys, miten pyrimme pelaamaan, Tuovinen suunnitteli.

– Tämä viikko treenaillaan ja tuleva ottelu sunnuntaina LP Viestiä vastaan on meille iso haaste. Pitää ymmärtää, että lähdemme Mestaruusliigassa kaikkia vastaan haastajina. LP Viesti on luonnollisesti suuri suosikki tuon ottelun voittajaksi ja me olemme haastajan asemassa. Tämä antaa kuitenkin meille hyvän mahdollisuuden kehittää omaa peliämme ja parantaa joukkueen toimintaa.

– Minulla on kevätkauden jokaiseen treeniin ja peliin isona teemana valmistautuminen. Emme voi lähteä mihinkään peliin ajatuksella, ettemme voi voittaa. Jokainen ymmärtää tietysti, että jos voitamme LP Viestin, niin meidän pitää pystyä ylittämään pelaamisemme ylimmällä tasolla oleva rima. Se on mahdollista, jos valmistautuminen otteluun onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä sama ajatusmalli pätee muihinkin tuleviin otteluihimme.

Tuovisen lähtökohta päävalmentaja on suhteellisen hyvä, sillä onhan hän ollut mukana taustalla jo parisen kuukautta edellisten valmentajien kanssa ja mies tuntee hyvin JymyVolleyn joukkueen.

– Ylpeä tästä joukkueesta täytyy olla, vaikka tappioita on tullut ja sarjapisteitä on vain yksi. Siitä huolimatta pelaajat ovat joka viikko tulleet harjoituksiin iloisin mielin ja sen myötä harjoittelu treeneissä on ollut hyvää, Tuovinen kehuu.

Paavo Eloniemi