Tunteet kävivät kuumina ja vääntö oli tiukkaa, kun JymyVolley sai vieraakseen LP Vampulan torstai-illan kotipeliin. Viiteen erään venynyt peli päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon erin 3-2 (22-25, 23-25, 26-24, 25-14, 15-11).

#9 Sara Niemi palkittiin kotijoukkueen parhaana. Kuva: Anita Jokilehto.

Ottelun ensimmäisessä erässä oli aistittavissa ottelun tärkeyden mukanaan tuoma jännitys. Tehtiin syöttövirheitä, ja varsinkin kotijoukkue tuntui olevan kohtalaisessa kohmeessa. Pallorallit olivat pitkiä ja näyttäviäkin, ja kääntyivät usein vieraiden voitoksi. Toinen erä mentiin vieraiden yhden, kahden pisteen johtoasemassa, eikä kotijoukkue saanut ratkaisevia voittopisteitä aikaiseksi. Erä ja yksi varma piste Vampulalle.

Kolmanteen erään tuli uudistunut JymyVolley. Pallo alkoi nousta, valmentaja Kari Raatikaisen kiittelemä libero Laura Penttilä tunki kättänsä lattian pintaan pallon alle, nosti palloja peliin, ja antoi hyviä eväitä passarin ja pallon päättäjien käsiin. Peli-ilo löytyi, ja kotijoukkue jaksoi vääntää loppuun saakka. Kentälle vaihdosta tullut Kerttu Kannala torjui lopulta erävoiton JymyVolleylle

Kolmannen erän onnistuminen nosti koko kentällisen uudelle tasolle, eikä vierailla ollut neljännessä erässä juuri mitään sanomista. Emännät johtivat ottelua parhaimmillaan jo 21-8, kun Vampula vaihtoi kentälle passariksi Pipsa Roivaisen, jonka johdolla vieraat saivat ryhtiä peliinsä. Ero oli kuitenkin jo niin suuri, ettei Vampula yltänyt kuin 14 pisteeseen.

Viidennessä erässä nähtiin myös punainen kortti, jonka päätuomari Ari Hautala antoi vieraiden päävalmentajalle Ziga Kosille. Rajatuomarin toiminta ei vastustajien valmentajaa tyydyttänyt, eikä hänen protestinsa mahtunut päätuomarin tuomiohaarukkaan. Punainen kortti ja yhdestoista piste kotijoukkueelle. Vampula teki kaikkensa erän ja ottelun voiton eteen, ja pitkät pallorallit viihdyttivät erän lopussa kotijoukkuetta seisaaltaan kannustanutta kotiyleisöä. Runkokauden viimeinen kotiottelu meni yleisöön, joka sai lehdistötilaisuudessa oikeutetut kiitoset joukkueen kapteenilta Riikka Valkoselta.

JymyVolley: Lundvall 26/+16, Rantanen 14/+9, Niemi 12/+9

LP Vampula: Baird 25/+16, Petrova 19/+2, Seikkula 14/+2

Ässät: 7-5, syöttövirheet: 9-14, torjunnat: 17-12, hyökkäys% 35-30, vastaanotto % 39-36.

Joukkueiden parhaat: Niemi (JymyVolley), Baird (LP Vampula)

Otteluisäntä: Prisma Hyllykallio

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley