JymyVolleyn nuori joukkue taisi yllättää kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Pölkyn takomalla kauden avauserässä selkeän voiton ottelun ennakkosuosikista. Myös toisen erän puoliväliin kotijoukkue pysyi kuusamaloisten tahdissa, mutta sitten ote lipesi ja Pölkky voitti lopulta koko ottelun erin 1-3 (20-25, 19, 25, 15-25, 17-25).

JymyVolley lähti kauteen epävarmasta tilanteesta. Joukkue purki juuri avauspelin alla sopimuksensa amerikkalaisen yleispelaajan kanssa, eikä keskitorjujan tontilla ole toistaiseksi kuin kaksi pelaajaa. Vieraat antoivat tasoitusta, kun yleispelaaja Carlyle Nusbaum oli poissa illan kokoonpanosta.
Liigadebyyttinsä tehnyt valmentaja Patrik Ojaniemi nosti rohkeasti aloituskuusikkoon yleispelaajan tontille vasta 15-vuotiaan Annika Koivuniemen, joka lunastikin paikkansa näyttävästi. Myös 183-senttinen jenkkihakkuri Jada Burse näytti heti ottelun alusta, ettei hän ollut JymyVolleylle turha hankinta.
Ensimmäinen erä kotijoukkueelle onnistuneiden vastaanottojen ja Bursen näyttävien suoritusten siivittämänä. Erän käännekohdaksi tuli Veera Heinimäen kolmen ässän putki, jolla hän vei kotijoukkueen kolmen pisteen johtoon.

Toisessa erässä Pölkky sai syötön kulkemaan, kun taas kotijoukkue sortui syöttövirheisiin. Vastaanoton taso heikkeni, mikä näkyi naapurin paukutellessa ässiä kenttään. Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelle tuskaisaa, ja vieraan kirivät jo 1-8 johtotilanteeseen. Ojaniemi yritti rauhoittaa tilannetta vaihtamalla passarin tontille Julia Junilan, mutta erää sillä ei saatu käännettyä. Neljännessä erässä vieraiden syöttöjen vahvuus näkyi, eikä kotijoukkueella ollut enää saumaa erävoittoon.

Veda Mansikkaviita, JymyVolley:

– Pölkky on tosi laadukas joukkue, joka hyökkää laajalta rintamalta. He saivat ensimmäisen erän jälkeen vastaanottoa parannettua, mikä levitti peliä enemmän, kun taas meidän vastaanotto heikkeni pelin edetessä. Pölkky syötti tosi hyvin, siihen ottelu ehkä ratkesi. Meillä oli pelissä ehkä vähän liikaa ailahtelua.

– Ensimmäiseksi otteluksi fiilis oli yllättävän rento, ja tulokkaat ottivat paikkansa kentällä yllättävän hyvin. Olen heistä tosi ylpeä, kentällä ei huomannut, että oli heidän ensimmäinen liigapelinsä. Oma peli oli ihan ok, vaikka tietysti on parannettavaa. Hakkuri löytyi tosi kivasti, mutta toki parannettavaa kaikilla osa-alueilla itsellekin pitkästä aikaa tällä tasolla. Kouluarvosana illan pelistä 7+

Patrik Ojaniemi, JymyVolley:

– Lähdettiin syöttämään ja hyökkäämään rohkeasti, ja hyökkäysprosentti pitäisi olla ihan tarpeeksi hyvä pelin voittamiseen. Tänään Kuusamo syötti liian hyvin. Vastaanotto pitää saada napsun paremmaksi.
Jos katsoo meidän vastaanottoa versus hyökkäysprosenttiin siihen täytyy olla tyytyväinen. Vähän jänne katkeaa pelaamisessa. Nuoren joukkueen henkinen kantti kesti ehkä puolitoista erää, sitten näkisin, että se katkesi. Me ei pystytä pysymään sillä henkisellä tasolla ja taitotasolla, mitä vaatisi Pölkyn tasoista joukkuetta vastaan. Oppimismielessä vastaanotto pitää saada paremmaksi, ja se tulee paremmaksi. Meillä on uudet pelaajat, jotka eivät ole nostaneet yhdessä.

– Syöttö pitäisi periaatteessa riittää. Perusjuttuja niin sanotusta. Positiivista on se, että hyökkäysvoima riitti tilastomielessä. Nuoret tulivat hyvin, mutta ei voi olettaa että meillä on 15-vuotias ykkösyleispelaajana kantamassa joukkuetta.

Joanna Kallinen, Pölkky

– Oli vielä sekavaa peliä meidänkin puolelta, vaihtelevaa peliä, eikä omaa hyvää peliä vielä löytynyt. Arvosanaksi antaisin sellainen 7,5 ja 8-. Aluksi meillä oli ongelmia vastaanoton kanssa, emmekä päässeet hyökkäämään kunnolla. Mutta kun päästiin nousemaan paremmin niin pystyttiin helpommin levittämään passia eri osa-alueille ja pallo alkoi kuolla kivasti.

– Odotettiin tiukkaa peliä, ei tiedetty miten vastustaja pelaa, ja omassakin pelissä oli tekemistä. Ottelu meni aika lailla odotusten mukaan. Omassa pelissä oli alussa jännitystä ja kesti, että sai stressitason pois, mutta onhan omassa pelissä vielä paljon parannettavaa.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

– Tämä ottelu ratkesi vastaanottoon. Olen tyytyväinen ainoastaan voittoon, en siihen, miten me tänään pelasimme. Teimme jotain hyvää, paitsi passit ja vastaanotot ensimmäisessä erässä. Tämä oli tyypillinen eka peli, täytyy olla mentaalisesti valmis, ensimmäisen hävityn erän jälkeen me reagoimme ja pelasimme paremmin.

JymyVolley – Pölkky
1-3 (25-20, 19-25, 15-25, 17-25)
Koti: Burse 28/+18, Koivuniemi 10/+3, Heinimäki 9/0
Vieras: Palmer 22/+16, Jones 12/+7, VanLiew 9/+4

Joukkueiden MVP:t
Burse, JymyVolley
Yli-Sissala, Pölkky

PROLibero:
Jäppinen, Pölkky

Katsojia 445