Sarjataulukon jumbosijalla majaileva JymyVolley avasi liigan kevätkauden kiusaamalla sarjakakkosta LP Viestiä kahden erän verran ihan tosissaan. Erävoittoja ei tasaisesta pelistä huolimatta saatu, ja salolaiset veivät mukanaan kolme pistettä erin 0-3 (22-25, 23-25, 13-25).

JymyVolley lähti otteluun altavastaajana, mutta ei nöyristellen. Päävalmentajan aloittanut Jukka Tuovinen nosti joukkueen kokoonpanoon syksyn pelitauon jälkeen palanneen yleispelaajan Riikka Valkosen aloitukseen, eikä tehnyt sitä turhaan. Kokenut Valkonen toi peliin rauhallisuutta, ja nosti palloa passarille mainiosti mahdollistaen samalla onnistuneet hyökkäykset. Kotijoukkue sai myös syötöt onnistumaan, ja henkinen kanttikin kesti hyvin kuroa pahimmillaan jo viiden pisteen etumatkalle kirineen Viestin kiinni.

Toista erää kotijoukkue vei muutaman pisteen erolla aina 18 pisteeseen saakka. Sen jälkeen vieraat näyttivät kokemuksensa, ja napsivat pisteen toisensa jälkeen. Emännät pyristelivät vielä tilanteeseen 23-24, mutta erä kallistui vieraille omalla syöttövirheellä.

Kolmanteen erään vieraat olivat koonneet itsensä, ja ryhtyivät pelaamaan oman tasonsa mukaan.  JymyVolleyn kahden erän hyvä ote jäi pukukoppiin, eikä joukkueella ollut sanottavaa vain 22 minuutissa päätökseen paukutetussa erässä.

Ottelun parhaat pelaajat: Deja Robinson (JymyVolley), Iina-Reeta Kaikkonen (LP Viesti)

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Robinson 12 (+11), Koivuniemi 9 (+5), Burse 9 (+1)

LP Viesti: Kaikkonen 15 (+9), Butkevych 15 (+9), Garcia 8 (+7).

ProLibero: Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 300

Otteluisäntä: S Eepee

Kommentit:

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti: Ensimmäiset kaksi erää oli meiltä vähän ailahtelevia, eikä päästy omalle tasolle. Viimeisessä erässä pelattiin aika virheetöntä peliä, ja saatiin kairaamaan ne kolme pinnaa, mitä tarvittiin. Syöttövirheitä tuli meille ehkä liikaa, mutta oma hyökkäyspeli toimi hyvin, ja sillä voitettiin. Oma hyökkäys toimi tänään hyvin, vastaanotto oli sen sijaan vähän ailahtelevaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Yksi syy voittoon on se, että meillä on varmaan vähän parempi materiaali. Viimeiseen erään saatiin myös oma syöttö toimimaan, ja se pelattiin aika laadukkaasti. Kaksi ensimmäistä erää oli nihkeitä ja vaikeaa pelaamista, ja luulen, että vastustaja pelasi tänään kahden erän verran kauden parasta peliään. Vastustaja sai meidän vastaanoton vähän vaikeuksiin, ja tasaiset erät olisi voinut voittaa kumpi vaan.

Erien lopussa näkyi se, kumpi joukkueista on sarjataulukon kärkipäässä, kumpi häntäpäässä, ja kumpi on tottunut voittamaan eriä ja kumpi ei. Erät ratkesivat siihen, että me ollaan niitä voitettu, Nurmo ei. Odotin ehkä vähän sitä, ettei (Riikka) Valkonen aloittaisi vielä tänään, mutta hänhän oli iso palanen ottelussa. Kahden ensimmäisen erän vastaanottopeli oli ihan eri luokkaa, mitä Jymyllä on tähän asti ollut. Valkonen mahdollisti muiden hyvän pelaamisen, ja se vaikeutti meidän pelaamistamme.

Riikka Valkonen, JymyVolley: Kivaa oli palata kentälle. Ei ollut stressaavaa jännitystä, mutta kutkuttavaa pientä jännitystä.  Toki toivoisi, että pystyisi antamaan joukkueelle jotain hyökkäyspuolelle, mutta tästä lähdetään. Vaikka kaveri sanoi, että he tekivät paljon virheitä, niin kyllä meillä virheiden määrä oli tänään liian iso, siihen ottelu varmasti ratkesi. Kaveri hyökkäsi paremmin, kolmannessa erässä henkinen puolinen hyytyi eikä pystytty taistelemaan. Oma vastaanotto toimi tänään, mutta virheitä tuli liikaa.

Jukka Tuovinen: Kyllä kokemus ratkaisi tämän ottelun. Meidän kokonaisuus pelasi kahdessa erässä, samoin syöttö-vastaanotto. Erien lopussa tuli muutama köykänen lapsus hyökkäyspäässä, mutta ajattelen niin, että syöttöpelin kannalta oli tärkeää, että pystyttiin pelaamaan pienellä virhemäärällä ja vastaanotto oli kokonaisuudessa varman oloista. Jos tuo pysyy jatkossa, me pystytään kehittämään siitä hyökkäyspeliin tehoja.

Kolmas erä ei mennyt suunnitelmien mukaan. Keskittyminen ei riittänyt, ja annettiin aika helposti periksi. Vastaava tilanne oli ensimmäisessä erässä, jossa kaveri meni johtoon ja me tulimme silti peliin mukaan. Nyt oli henkinen taakka, joka notkautti pelin.

Ajattelin ennen peliä, että Riikka (Valkonen) pelaisi jonkun tietyn pätkän peliä tänään, mutta koska vastaanotto toimi niin hyvin, en rikkonut sellaista asiaa, joka toimi. Riikka tuo pelaamiseen rauhallisuutta, ja kaikki näkivät, että hän oli puuttunut palanen meidän vastaanottopelaamisessamme tänään.

Lehditstötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=8CQs7S4ITCs