JymyVolley on täydentänyt kokoonpanoaan Pohjois-Makedoniasta tulevalla passarilla.

24-vuotias Sofija Richlieva on toisen polven lentopalloilija, ja hän kiertänyt eurooppalaisia kenttiä useamman vuoden ajan. Viime kaudella hän pelasi Slovakiassa.

  • Aloitin lentopallon 7-vuotiaana. Nykyisin valmentajana toimiva isäni pelasi lentopalloa, ja hän on tukenut uraani ammattilaisena kaikkien näiden vuosien ajan, Richlieva sanoo.

Richlieva aloitti pelaamisen kotikaupunkinsa joukkueessa, mutta siirtyi jo 13-vuotiaana Italiaan ja aloitti harjoittelun ammattilaistasolla

  • Sen jälkeen olen pelannut Turkissa, Kosovossa, Tanskassa, Kreikassa, Kroatiassa ja Espanjassa, joten kokemusta eri maista ja liigoista on karttunut.

185-senttinen Richlieva sanoo antavansa aina kaikkensa niin treeneissä kuin otteluissakin.

  • Olen todella motivoinut auttamaan joukkuetta saavuttamaan päämääränsä. Pidän itseäni itsevarmana, luovana ja omistautuneena pelaajana. Kommunikaatio niin valmennuksen, joukkuetovereiden kuin joukkueen taustojenkin kanssa on minulle tärkeää, hän toteaa.

Suomi on Richlievalle maana vieras, mutta liigaan hän kertoo perehtyneensä ja pitää sitä varsin korkeatasoisena.

  • Suomi on yksi Euroopan parhaista maista, ja olen aina halunnut vierailla siellä. Nyt minulla on mahdollisuus tulla Nurmoon, ja odotan jännittyneenä kaikkea sitä, mitä on edessä.

Richlieva odottaa tulevalta kaudelta voittojen lisäksi monia hyviä hetkiä yhdessä joukkueen kanssa.

  • Uskon, että motivaatio, sitoutuminen ja kova työ palkitsevat. Uskon siihen, että yhdessä voimme tehdä vielä isoja asioita, hän toteaa.

JymyVolleyn toisena passarina jatkaa jo viime kaudella seurassa pelannut Julia Junila.